cum-sa-slabesti-sanatos
Redactat de Laura Badea
Cum să slăbești sănătos cu sfaturi care chiar functionează. Fără diete minune și exerciții solicitante, doar respectand câteva reguli simple.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

Cum sa slabesti sanatos, fara exercitii fizice!

Probabil ai auzit că cel mai bun mod de a slăbi ușor este să mănânci mai puțin și să faci mai multe exerciții. Sună grozav în teorie, dar în practică nu este atât de ușor pentru toată lumea. Cum să slăbești sănătos când activitate fizică nu este o opțiune? Exercițiile fizice ajută corpul să ardă caloriile mai eficient, pentru că accelerează metabolismul. Fără exerciții, cel mai probabil metabolismul care oricum încetinește odata cu înaintarea în vârstă, nu te susține în pierderea kilogramelor în plus. Un metabolism mai rapid este un motiv pentru care exercițiile fizice sunt un partener natural pentru a pierde în greutate. În funcție de cât de mult te antrenezi, poți să slăbești rapid și sănătos. Mâncând mai puțin și arzând caloriile cu exercițiile fizice, poți atinge obiectivul de pierdere în greutate mai repede. Dacă nu poți face mișcare, poate dura mai mult să slăbești. Acest lucru nu este neapărat un lucru rău, deoarece atunci când procesul de slăbire este mai lent,  în general este și mai durabil și mai ușor de menținut în timp.
iconBooking
Dorești o Ședință de Terapie?

Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.

Gândește-te pe termen lung cum să slăbești sănătos, ușor și fără exerciții fizice Dacă nu vrei să introduci exercițiile fizice în programul tău de slăbit, atunci este important să gândești pe termen lung obiectivele tale legate de cum să slăbești. De exemplu, îți poți stabili obiectivul de a pierde 10% din greutatea corporală în trei până la șase luni. Dacă ai 100 de kilograme, atunci vei pierde 10 kilograme. Sunt de preferat obiectivelor de greutate săptămânale, care pot arăta inițial o slăbire rapidă atribuită pierderii de apă și schimbării bruște în alimentație. Însă acest proces de slăbire va încetini, așa că pentru a evita frustrarea, e mai bine să-ți pui un termen cât mai lung și mai apropiat de realitatea posibilă. Pierderea în greutate fără exerciții fizice înseamnă, de asemenea, că trebuie să te concentrezi mai mult pe reducerea caloriilor pe care le consumi zilnic , asigurându-te totuși că mănânci alimente hrănitoare.
cum-sa-slabesti-sanatos-fara-dieta 9 sfaturi despre cum să slăbești sănătos fără exerciții fizice
  1. Ai răbdare cu acest proces
Chiar și atunci când adaugi și sport, pierderea în greutate într-o perioadă limitată de timp poate fi o provocare. Din moment ce nu te poți puteți mișca și nu poți pierde astfel calorii, fii conștient că poate dura mai mult și este posibil să ai momente de stagnare.
  1. Joacă-te cu farfuriile
O strategie obișnuită folosită pentru pierderea în greutate este să te joci cu dimensiunea porțiilor. La masă, o idee este să folosești farfuria de salată mai mică pentru cereale și proteine ​​și farfuria cea mai mare pentru legume. Acest lucru te ajută să consumi  mai multe legume cu conținut scăzut de calorii.
  1. Urmărește porțiile
Am fost crescuți în ideea “mănâncă tot din farfurie”. Dacă însă ți-ai propus să slăbești sănătos și fără exerciții fizice, străduiește-te să mănânci doar jumătate din ceea ce ai în farfurie.
  1. Cum să slăbești mâncând fără distrageri
Gândește-te la ultimele mese pe care le-ai mâncat. Citeai sau te uitai la televizor? Obișnuiești să mănânci în timp ce conduci? Este ușor să mănânci prea mult dacă nu te concentrezi pe ceea ce mănânci. Pune telefonul (sau oprește televizorul sau orice altceva îți distrage atenția) pentru a te bucura de fiecare mușcătură.
  1. Mănâncă mai multe fibre
Alimentele care conțin multe fibre te ajută să te simți umflat mai repede, astfel încât să te simți plin mai mult timp. Portia recomandată pentru fibre este de 25 de grame pe zi pentru femei și până la 38 de grame pe zi. Cum să slăbești sănătos cu alimente bogate în fibre: Fasole. De exemplu, o ceașcă de fasole neagră are 15 grame de fibre.
Citește și  Iubirea este Lipiciul
Brocoli. O cană conține 5 grame de fibre. Pere. O pare medie are 5½ grame de fibre. Zmeură. O cană are 8 grame. Spaghete din grâu integral. O cană îți va oferi 6 grame de fibre. Majoritatea fructelor și legumelor sunt bogate în fibre. Asigură-te că îți crești aportul de apă pe măsură ce adaugi mai multe fibre în dieta ta. În caz contrar, prea multe fibre ar putea fi prea dure pentru digestie și te poate constipa.
  1. Bea mai multă apă
Consumul de alimente bogate în fibre în timp ce bei mai multă apă este o combinație câștigătoare dacă vrei să slăbești sănătos și fără exerciții fizice. Apa te ajută să te umpli mai mult și mai rapid, la fel ca fibrele
  1. Adaugă proteine
Deși cu toții avem nevoie de un amestec sănătos de carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase și proteine,  în special alimentele bogate în proteine ​​te pot ajuta să slăbești cât mai rapid. Se recomandă aproximativ 25 până la 30 de grame de proteine ​​la o masă, în loc să mănânci o cantitate masivă de proteine ​​deodată. Acest lucru îți menține corpul sătul pe tot parcursul zilei. Cantitatea zilnică actuală recomandată pentru proteine ​​este de 10% până la 35% din caloriile totale, dar mulți experți în sănătate preferă creșterea în anumite circumstanțe, inclusiv pentru pierderea în greutate. Cum să slăbești ușor cu opțiuni alimentare bogate în proteine: Somon: 22 grame de proteine. Conserve de ton: 20 grame de proteine. Piept de pui: 27 grame de proteine. Iaurt grecesc, o jumătate de cană: 11 grame de proteine. Lapte, o cană: 8 grame de proteine.
  1. Dormi mai mult
Un somn adecvat ajută la reglarea hormonilor legați de foame. Când ește lipsit de somn, corpul tău va semnaliza mai des că îi este foame. De asemenea, va crește nivelul de cortizol, hormon legat de stres, care va determina corpul să își mențină grăsimea. Majoritatea adulților au nevoie de șapte până la opt ore de somn pe noapte.
  1. Păstrează alimente mai sănătoase în jur
Ești pregătit pentru o gustare și deschizi dulapul cu dulciuri. În față îți apar chips-uri, cookie-uri și alte opțiuni cu foarte multe calorii. Este firesc să vrei să întinzi mâna și să te bucuri de ele. Pentru a evita această capcană, ține în frigider și în dulapul cu gustări doar alimente mai slab calorice. cum-sa-slabesti-sanatos-usor-sfaturi-psihologice

Sfatul psihologului: cum sa slabesti usor, fara a te infometa!

Foamea nu este doar în stomac sau în nivelul zahărului din sânge. Este în mintea ta – și acolo poți începe să o modelezi. Starea de foame are locul de control în creierul tau. Partea responsabilă pentru reglarea foametei și a se numește hipotalamus și se află în partea inferioară a creierului. Are senzori care gustă literalmente sângele. Ei detectează nivelurile de grăsimi, proteine ​​și glucoză, precum și tensiunea arterială și temperatura. Hipotalamusul adună aceste date și le combină cu semnale senzoriale care se filtrează prin alte sisteme din creier – plinătatea în intestin, senzația și gustul și mirosul alimentelor, vederea alimentelor, chiar și momentul zilei sau alte circumstanțe din jur. Având în vedere toate aceste date, circuitele neuronale se antrenează pe obiceiurile noastre alimentare. De aceea, ne este foame în anumite momente ale zilei – nu din cauza stomacului gol, ci din cauza unui procesor neuronal sofisticat care anticipează nevoia de mai multă hrană. Dacă sari peste o masă, la început te vei simți foarte înfometat, dar apoi începi să te simți tot mai bine pe măsura ce depășești ora în care creierul tău trimite semnalul de foame. Tot așa ajungem sătui la sfârșitul mesei. Din nou, nu din cauza stomacului plin. Dacă acesta este singurul tău semnal, atunci mănânci în mod drastic. Oricât ar putea suna contraintuitiv, există în mod normal un decalaj sănătos între a te simți plin și a avea stomacul plin. Plinătatea psihologică este un sentiment de suficiență care provine dintr-un calcul mult mai complex. Hipotalamusul de fapt spune: „Tocmai ai mâncat un burger. Știu din experiența anterioară cu burgerii că în aproximativ două ore proteinele și grăsimile din sângele tău vor crește. Prin urmare, în așteptare, îți voi opri foamea acum. ” Sistemul învață, anticipează și reglementează. Funcționează în fundal. Ne putem interfera în mod conștient, dar nu de obicei cu un efect bun. Cum să slăbești păcălind foamea? Consumă mai puține calorii și vei pierde în greutate. Dar încearcă în mod explicit să reduci caloriile și vei face exact opusul.
Citește și  Frica de înălțime
Iată ce se întâmplă: să presupunem că decizi să reduci caloriile. Mănânci mai puțin o zi, două, poate trei. Rezultatul? Starea ta de foame crește și, în următoarele cinci zile, mănânci mese mai mari și mai multe gustări, fără nici măcar să îți dai seama. Oamenii tind să judece cât de mult au mâncat parțial după cât de plini se simt după masă, dar, din moment ce sentimentul de plinătate este parțial psihologic, dacă starea ta de foame este în alertă, poți să mănânci mai mult decât de obicei, să te simți mai puțin plin decât de obicei și, în mod greșit, să crezi că ai tăiat din calorii. S-ar putea să simți că faci progrese. La urma urmei, ești constant vigilent. Sigur, din când în când aluneci, dar te întorci din nou.Te simți bine până vezi că pe cântar schimbările tale nu apar. S-ar putea să scadă într-o zi și apoi să urce în următoarele două zile. Dansând sub suprafața conștiinței, starea ta de foame îți deformează percepțiile și alegerile. Nu neg nicio lege a corpului fizic aici. Dacă mănânci mai puține calorii, vei pierde în greutate. Dar dacă încerci în mod explicit să reduci caloriile, este posibil să atingi exact opusul. Aproape toată lumea care încearcă să urmeze o dietă trece prin această bătălie. Cum să slăbești ușor fără să aduni frustrări? Ceea ce mâncăm afectează și  modul în care ne simțim. Mâncarea ar trebui să ne facă să ne simțim bine. Are un gust minunat și ne hrănește corpul. Dacă mănânci prea puțin sau mănânci prea mult, totuși, sănătatea și calitatea vieții ar putea fi afectate. Acest lucru poate duce la sentimente negative față de mâncare. Învățând cum să faci alegeri mai sănătoase și mai conștiente, este posibil să poți controla alimentația compulsivă, binge-ul și creșterea în greutate. Prin preluarea controlului asupra apetitului, poți obține, de asemenea, un sentiment de calm, niveluri ridicate de energie și vigilență din alimentele pe care le consumați. În general, există multe avantaje în schimbarea obiceiurilor alimentare profunde, nesănătoase, cum ar fi:
  • Creștere a nivelului de energie și a vigilenței.
  • Relație mai pozitivă cu mâncarea.
  • Sănătate îmbunătățită.
  • Mișcare mai ușoară.
  • Imagine corporală îmbunătățită.
Deși avem adesea cele mai bune intenții de a mânca mai sănătos, aceasta este adesea o sarcină provocatoare. cum-sa-slabesti-si-sa-te-mentii Cum să slăbești sănătos și să-ți gestionezi greutatea? Pentru a pierde în greutate, este util așadar să îți schimbi gândirea. Gestionarea greutății înseamnă schimbarea stilului de viață. Pentru a avea succes, conștientizează rolul pe care îl joacă mâncarea în viața ta și învață cum să folosești gândirea pozitivă și strategiile de abordare comportamentală pentru a-ți  gestiona alimentația și greutatea. Pentru a te ajuta să începi, iată câteva sfaturi despre cum să slăbești sănătos și ușor:
  • Nu sări peste mese.
  • Planifică mesele și gustările din timp.
  • Ține evidența obiceiurilor alimentare. (A se vedea „jurnalul alimentar” de mai jos.)
  • Limitează consumul de noapte.
  • Bea multă apă.
  • Găsește modalități să-ți distragi atenția atunci când te confrunți cu pofte.
  • Fă mișcare în loc să mănânci când te plictisești.
  • Fii atent când mănânci. Nu mânca când te uiți la televizor, când lucrezi, conduci sau stai în picioare.
  • Mănâncă numai în anumite setări (masa de bucătărie).
  • Urmărește dimensiunile porțiilor.
  • Dă-ți voie să mănânci o gamă largă de alimente fără a-ți interzice un anumit aliment.
  • Incurajează-te.
  • Caută o persoană de sprijin care să te ajute să rămâi motivat și responsabil.
  • Fii blând cu tine!
  • Gândește-te că mâncarea sănătoasă este o schimbare a stilului de viață.
  • Folosește cu atenție cântarul. Nu te cântări mai mult de o dată pe săptămână.
  • Fă alegeri sănătoase.
Cum să slăbești păstrând un jurnal alimentar Un jurnal alimentar este un instrument pentru a înregistra în detaliu cum să slăbești:
  • Ce mâncare mănânci.
  • Când mănânci.
  • Cum te simți când mănânci.
  • Ce faci (dacă e ceva) în timp ce mănânci.
  • Cum slăbești periodic.
Jurnalul te poate ajuta să înțelegi mai bine ce mănânci și de ce mănânci și în felul ăsta să descoperi  ce te poate ajuta să înțelegi cum să slăbești sănătos. ce-sa-mananci-sa-slabesti-sanatos

Ce sa mananci ca sa slabesti sanatos

Nu toate caloriile sunt create egale. Diferite alimente trec prin căi metabolice diferite în corpul tău. Ele pot avea efecte foarte diferite asupra foamei, hormonilor și numărului de calorii pe care le arzi. Iată cele 20 de alimente cele mai favorabile pierderii în greutate de pe pământ, susținute de oamenii de știință atunci când vorbesc despre cum să slăbești sănătos.
  1. Ouă
Citește și  Frica de Ace sau Tripanofobia
Deși se spune că ouăle cresc colesterolul, acestea sunt în realitate o sursă bună de nutrienți și proteine, în special gălbenușul de ou, fapt pentru care sunt recomandate în orice dietă restrictivă.
  1. Legume verzi
Din această categorie fac parte varza kale, spanacul, ștevia, sfecla și altele. Acestea conțin un număr redus de calorii și carbohidrați, dar sunt pline de fibre, vitamine și minerale, exact ceea ce aveți nevoie ca să pierdeți în greutate.
  1. Somonul
Beneficiile consumului de somon sunt bine cunoscute. Este un pește gras, bogat în proteine, nutrienți și grăsimi sănătoase, care îți va oferi o masă copioasă cu un număr redus de calorii. De asemenea, somonul conține și un important aport de iod, necesar pentru bună funcționare a tiroidei.
  1. Legumele crucifere
Această categorie cuprinde broccoli, conopida, varza (albă sau roșie) și varza de Bruxelles, legume care sunt bogate în fibre și nutrienți, având totodată un număr redus de calorii potrivit unei diete restrictive.
  1. Piept de pui și carne de vită
Consumul de carne este unul controversat, multe persoane considerând că acesta crește riscul de boli cardiovasculare sau diabet. Însă, în realitate, carnea de vită și de pui sunt ideale în dietă, deoarece sunt bogate în proteine, oferind astfel o senzație de sațietate ce te va face să mănânci mai puțin.
  1. Cartofi fierți
Cartofii, nelipsiți din orice gospodărie, conțin proprietăți precum potasiu, un nutrient pe care majoritatea oamenilor nu îl obțin altfel și care joacă un rol important în controlul tensiunii arteriale. Totodată, cartofii fierți sunt și sațioși, astfel te vei simți plin și nu vei fi tentat să mănânci în plus.
  1. Tonul
Tonul este un aliment bogat în proteine, conținând un număr redus de calorii și grăsimi. Fapt pentru care, consumul de ton este ideal pentru creșterea aportului de proteină, fără a mari și numărul de calorii consumate.
  1. Fasolea
Lintea, fasolea neagră sau roșie sunt benefice pentru scăderea în greutate. Asta deoarece sunt bogate în proteine și fibre care ajută la producerea senzației de plin.
  1. Supele
Studiile arată că atunci când oamenii consumă alimente sub formă de supă au tendința să mănânce mai puțin și să se simtă plini mai repede. Totuși, ai grijă să nu adaugi prea multe grăsimi supei tale, cum ar fi smântâna sau laptele de cocos, deoarece poți depăși numărul caloric dorit. 10 . Brânza de vaci Deși produsele lactate tind să aibă un număr caloric ridicat, brânza de vaci conține mai degrabă proteine și un număr foarte redus de carbohidrați și grăsimi, dându-vă senzația de plin la un număr relativ scăzut de calorii.
  1. Avocado
Avocado este bogat în grăsimi sănătoase. Conține acid oleic mononesaturat, același tip de grăsime din uleiul de măsline, dar și apă, fibre și potasiu, făcându-l mai puțin dens și slab caloric.
  1. Nucile
Atunci când sunt consumate în cantități echilibrate (nu mai mult de 100 de grame pe zi), nucile constituie o gustare excelentă, bogată în fibre, proteine și grăsimi sănătoase. Studiile arată că nucile pot îmbunătăți sănătatea metabolică și poate chiar să ajute la scăderea în greutate.
  1. Oțetul de mere
Oțetul de mere, adesea folosit ca dressing pentru salate, este un aliment popular în combaterea kilogramelor în plus. Un studiu de 12 săptămâni realizat pe persoanele obeze a arătat că un consum de 15-30 ml de oțet de mere pe zi a ajutat la o pierdere în greutate de 1.2 – 1,7 kilograme.
  1. Cereale integrale
Cereale integrale precum ovăzul, orezul brun și quinoa sunt pline de beta-glucani, fibre solubile și cantități semnificative de amidon rezistent, care ajută la apariția senzației de sațietate și la îmbunătățirea metabolismului.
  1. Ardeiul iute
Ardeiul iute conține capscaicina, o substanță dovedită că reduce apetitul și crește arderea grăsimilor. Această substanță este vândută și sub formă de suplimente de pierdere în greutate.
  1. Fructele
Sănătoase și gustoase, fructele sunt recomandate în diete. Deși conțin zahăr natural, au puține calorii, iar digerarea lor se face rapid. În plus, conținutul de fibre ajută la prevenirea creșterii nivelului de zahăr în sânge.
  1. Graprefruit
Într-un studiu de 12 săptămâni realizat pe 91 de indivizi obezi, s-a dovedit că o jumătate de grapefruit înainte de masă duce la o pierdere în greutate de 1,6 kg.
  1. Semințele de chia
Sunt alimente foarte sățioase, 28 de grame de semințe de chia conținând 18 grame de carbohidrați, dintre care 11 dintre ele sunt fibre. Datorită conținutului crescut de fibre, semințele de chia pot absorbi până 11-12 ori greutatea lor în apă, transformându-se în gel și expandându-se în stomac.
  1. Uleiul de cocos
Citește și  Exercitii pentru Vindecarea Traumei
Uleiul de cocos este bogat în acizi grași care taie pofta de mâncare. Ajută la reducerea grăsimii acumulate pe burtă, însă, conține multe calorii, așa că trebuie consumat cu moderație.
  1. Iaurtul natural
Iaurtul este un aliment excelent pentru că anumite tipuri conțin bacterii probiotice care pot îmbunătăți funcția intestinală. Un intestin sănătos este protejat contra inflamației și a rezistenței la leptină, care este unul dintre principalii factori hormonali ai obezității. cat-sa-mananci-ca-sa-slabesti-sanatos

Cat sa mananci pentru a slabi

Ca să slăbești sănătos consumul unui anumit număr de calorii pe zi te poate ajuta să atingi și să menții o greutate sănătoasă. Cercetările indică în plus că, atunci când urmezi o dietă echilibrată, consumul cel mai bun de calorii pentru tine te poate ajuta, de asemenea, să îți îmbunătățești sănătatea și să îți crești longevitatea. Atunci când stabilești câte calorii ar trebui să consumi pe zi, te ajută să înțelegi mai întâi aporturile de calorii recomandate. De acolo, poți lua în considerare alți factori pentru a găsi aportul de calorii care este potrivit pentru tine, având în vedere obiectivele legate de corp și de sănătate. Aporturi recomandate de calorii Cunoașterea liniilor directoare recomandate privind aportul de calorii poate oferi o idee mai bună despre care ar fi gama de calorii și cum să slăbești ușor și rapid. Adulți Aportul de calorii recomandat pentru femeile adulte variază de la 1.600 de calorii pe zi la 2.200 de calorii pe zi, conform Academiei de Nutriție și Dietetică.  Pentru bărbați, cantitatea este ușor mai mare, variind de la 2.000 la 3.200 de calorii pe zi. Dacă ești oarecum sedentar sau mai în vârstă, nevoile tale de calorii sunt probabil în partea de jos a scali.  Dacă sunteți destul de activ fizic, gravidă sau alăptezi, este posibil să fie mai aproape de vârf. Adolescenți Recomandările privind consumul de calorii pentru adolescenți variază în funcție de vârstă, sex și nivel de activitate. Aportul recomandat al unei fete de 13 ani variază de la 1.600 la 2.000 de calorii zilnic, cu un aport recomandat de la 2.000 la 2.600 pentru un băiat de 13 ani. Aceste sume cresc ușor în ultimii ani de adolescență. Pentru fetele cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, intervalul este de 1.800 de calorii pe zi până la 2.400. Pentru băieții din aceeași categorie de vârstă, aportul de calorii recomandat este undeva între 2.000 și 3.200 de calorii. cum-sa-slabesti-usor

Cum sa slabesti sanatos FARA DIETA!

Oamenii care încearcă să slăbească de multe ori cred că mâncarea este problema, în timp ce nu este deloc aşa. Oamenii tind să folosească alimentele ca pe medicamente, şi aşa cum este şi în cazul medicamentelor, există un câştig secundar.
iconBooking
Dorești o Ședință de Terapie?

Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.

Întreabă-te „ce îmi doresc cu adevărat când poftesc la asta?” Poate fi vorba despre insecuritate, poate partener, sau poate pentru că te simţi obosit, supărat sau în depresie. Odată ce ţi-ai dat seama exact de ce ai nevoie, caută o alternativă mai sănătoasă pentru a-ţi satisface nevoia. Sigur, poți să slăbești rapid. Este internetul plin de diete la modă care funcționează pentru a pierde rapid kilograme și sfaturi de cum să slăbești sănătos – în timp ce te simți infometat. Dar la ce bun este să slăbești doar pentru a o recâștiga rapid kilogramele în plus? Vezi mai sus logica de functionare a creierului nostru în slăbit. Pentru a-ți păstra forma după slăbit, cel mai bine este să slăbești încet. Și mulți experți spun că poți face asta fără să ții o „dietă”. În schimb, cheia este să faci modificări simple stilului tău de viață. Un kilogram de grăsime – este egal cu 3.500 de calorii. Prin scăderea a 500 de calorii pe zi prin modificări dietetice și exerciții fizice, poți pierde aproximativ un kg pe săptămână. Dacă trebuie doar să îți menții greutatea actuală, să scazi 100 de calorii pe zi este suficientă pentru a evita 1-2 kilograme în plus pe care majoritatea adulților le câștigă în fiecare an. Adoptă una sau mai multe dintre aceste strategii simple, nedureroase pentru a ajuta la pierderea în greutate fără a urma o „dietă”:
  • Mănâncă micul dejun în fiecare zi. Un obicei obișnuit pentru mulți oameni care au slăbit și s-au ținut este micul dejun în fiecare zi. Mulți oameni cred că sărind peste micul dejun este o modalitate excelentă de a reduce caloriile, dar de obicei ajung să mănânce mai mult pe tot parcursul zilei.
  • Închide bucătăria noaptea. Stabilește un moment în care vei înceta să mănânci, astfel încât să nu te mai atingi de gustări după o anumită oră.
  • Alege caloriile lichide cu înțelepciune. Băuturile îndulcite și sucurile sunt pline de calorii, dar nu reduc foamea așa cum o fac alimentele solide. Alege în schimb cât mai multă apă, apă cu citrice, lapte degresat sau cu continut redus de grasimi sau portii mici de suc de fructe 100%.
  • Cum sa slăbești mâncând mai multe produse.Dacă mănânci o mulțime de fructe și legume cu conținut scăzut de calorii, cu volum ridicat, vei avea mai puțin loc pentru alimente cu un conținut ridicat de grăsimi și calorii
  • Alege pâine și paste din grâu integral, orez brun, fulgi de tărâțe, popcorn și biscuiți de secară integrală.
  • Controlează-ți mediul. O altă strategie simplă pentru a ajuta la reducerea caloriilor este să îți controlezi mediul – totul, de la aprovizionarea bucătăriei cu o mulțime de opțiuni sănătoase până la alegerea restaurantelor potrivite.
  • Reducerea porțiilor. Dacă ai reduce porțiile cu 10% -20%, ai pierde cu siguranță în greutate. Majoritatea porțiilor servite atât în ​​restaurante, cât și acasă sunt mai mari decât ai nevoie.
  • Adăugă mai mulți pași. Mergi tot mai mult pe jos în fiecare zi pași până ajungi la 10.000 pe zi.
Citește și  Tulburarea de stres post traumatic - Statistici. Simptome. Tratament
cum-sa-nu-te-ingrasi-dupa-slabit

– Este posibil să slăbești sănătos fără a urma o dietă strictă?

Certainly! Managing uncertainty in life is a crucial aspect of staying healthy. It is possible to lose weight in a healthy way without following a strict diet. Focusing on balanced nutrition, regular physical activity, and positive lifestyle changes can lead to sustainable weight loss without the need for extreme dieting.

Este posibil să slăbești sănătos fără să renunți la cafea?

Este posibil să slăbești sănătos fără să renunți la cafea? Desigur, depinde de sedentarism și dietă. Cu toate acestea, dependenta de cafea poate fi un obstacol în procesul de slăbire. Reducerea treptată a consumului de cafea și înlocuirea cu alte surse de energie, precum exercițiile fizice regulate, poate contribui la un stil de viață echilibrat și sănătos.

 Cum sa slabesti si sa NU te ingrasi dupa ce ai slabit!

De cele mai multe ori există două faze distincte ale pierderii în greutate: una în care pierzi în greutate și apoi alta în care câștigi înapoi. Dacă ai trecut vreodată prin asta, nu ești singurul. Unele estimări sugerează că de la 80% la 95% dintre persoanele care pierd în greutate o recapătă în primele luni după ce au renunțat la dietă. Când vine vorba de menținerea pierderii în greutate, nu poți controla unii factori care se complică, cum ar fi vârsta, sexul și genetica. Dar poți controla alegerile dvs. alimentare, cât de mult vă exercitați și cât de des stai sau te miști de-a lungul zilei. Ce cauzează recâștigarea greutății Pentru a ajuta la oprirea acestui ciclu , depune cel puțin aceeași cantitate de efot în menținerea kilogramelor pierdute. Unele diete, în special cele care restricționează întregi grupuri de alimente, pur și simplu nu sunt durabile pe termen lung (în plus, adesea sunt nesănătoase). De îndată ce restricționezi ceva, s-ar putea să descoperi cum corpul începe să poftească și mai mult. Asta poate pune capăt rapid unei diete. Un plan de exerciții nerealiste, să spunem că trecerea de la exerciții foarte mici la șapte zile pe săptămână la sală, poate avea un efect similar. În timp ce s-ar putea să pierzi în greutate inițial, aceste programe de dietă extremă și exerciții fizice necesită modificări atât de drastice încât le poți urma doar pentru o perioadă scurtă de timp. În plus, nu înveți cum să creezi obiceiuri noi și sănătoase pe care le poți folosi pentru a merge mai departe. Cum să slăbești și să previi creșterea în greutate? Reține următoarele sfaturi despre cum să slăbești sănătos fără dietă
  • Stabilește obiective realiste de pierdere în greutate, cum ar fi o un slăbit sănătos de la 0,5 până la 1 kilogram pe săptămână. Cei care slăbesc încet, mâncând mai puțin, tind să-și mențină greutatea pierdută.
  • Consumă mai puține calorii reducând porțiile și / sau scăzând cantitatea totală de grăsime pe care o consumai la 30% sau mai puțin din caloriile zilnice totale.
  • Nu sări peste mese.
  • Alegeți alimente bogate în fibre, cum ar fi pâinea integrală, cerealele, pastele, orezul, fructele și legumele.
  • Pentru a te asigura că mănânci sănătos, ține un jurnal alimentar corect. Notează tot ce mănânci sau bei. Fii sincer și corect, altfel jurnalul nu este la fel de util.
  • Consumați o varietate de alimente pentru a obține toți nutrienții de care aveți nevoie.
  • Fă cât de multă mișcare poți, oricând și oriunde.

Laura Badea

Laura Badea este Consilier pentru Dezvoltare personală și Specialist în Activitatea de Coaching, acreditate de Ministerul Muncii și Educației din România.

Articole publicate: 51

Vezi pagina autorului

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Un comentariu la „Cum să Slăbești Sănătos, Ușor și Fără Dietă

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *