Terapia Gestalt Transformarea Prin Conștientizare și Integrare
Redactat de Eugen Popa

5 Idei Principale:

 1. Terapia Gestalt promovează explorarea emoțiilor și relațiilor interpersonale într-un spațiu securizat.
 2. Terapia Gestalt aduce numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea conștientizării de sine, dezvoltarea abilităților de comunicare și realizarea de schimbări pozitive în viața
 3. Focus pe prezent și relația terapeut-client
 4. Aceasta terapie utilizează tehnici precum focalizarea pe prezent, dialogul interior, experiența directă, utilizarea imaginației și a rolurilor, precum și conștientizarea corpului.
 5. Ea este aplicabilă în diverse contexte, inclusiv în terapia de cuplu și în dezvoltarea personală.

Introducere

Terapia Gestalt reprezintă o abordare psihoterapeutică care se concentrează pe dezvoltarea conștientizării și integrării propriilor resurse interioare. Cu originile sale în psihologia Gestalt, terapia Gestalt se axează pe momentul prezent și asigură un spațiu sigur pentru explorarea emoțiilor și a relațiilor interpersonale. Beneficiile terapiei Gestalt sunt numeroase, oferind posibilitatea de a dobândi o mai bună înțelegere a sinelui, de a dezvolta abilități de comunicare și de a face schimbări pozitive în viața de zi cu zi. Terapia Gestalt: Transformarea Prin Conștientizare și Integrare Terapia Gestalt reprezintă o perspectivă experiențială și umanistă ce vizează să sprijine evoluția și dezvoltarea indivizilor. Această formă de terapie acordă o atenție deosebită calității relației dintre persoană sau grup și contextul în care se află. Terapia Gestalt implică o investigație focalizată asupra prezentului imediat, accentuând modul în care acesta este resimțit în interacțiunea dintre terapeut și client. Acest proces îi ajută pe pacienți în trei moduri esențiale:
 1. îi încurajează să se conecteze și să simtă emoțiile, gândurile și senzațiile lor fizice;
 2. adâncirea conștientizării tiparelor de gândire și comportament obișnuite, care pot fi dezadaptative și, implicit, să mențină starea de suferință emoțională;
 3.  in cazul suferinței mai intense (precum și a psihopatologiei), terapia amplifică înțelegerea modului în care suferința este declanșată în anumite situații și îi ajută pe clienți să dezvolte un set de răspunsuri sociale, emoționale și comportamentale pentru a-și restabili echilibrul.
Terapia Gestalt este o abordare psihoterapeutică care se concentrează pe dezvoltarea conștientizării de sine și a întregului. Cuvântul “gestalt” vine din limba germană și înseamnă “întreg”. Această terapie se bazează pe ideea că oamenii sunt întregi și că este important să se conștientizeze și să se integreze toate aspectele vieții lor. Terapeutul este un ghid în acest proces, creând un spațiu sigur pentru client să exploreze și să descopere propria lui experiență. Tønnesvang, J., Sommer, U., Hammink spun că terapia Gestalt și terapia cognitiv-comportamentala pot lucra împreună. Terapia Gestalt priveste felul în care lucrurile se formează și se întâmplă, în timp ce terapia cognitivă se concentrează pe tiparele de gândire.
Citește și  Întinerirea Creierului cu 50 de ani folosind Stimularea Electrică
Atunci când aceste două idei se combină, terapeuții ar putea să înțeleagă mai bine cum oamenii se schimbă în terapie. Acest lucru ar putea însemna înțelegerea mai profundă a experiențelor individuale și a situațiilor înconjurătoare, a diferitelor tipuri de amintiri implicate în aceste procese și a modului în care nevoile de bază, sentimentele și gândurile se leagă în timpul terapiei. De asemenea, conectarea acestor două idei ar putea ajuta la explicarea modului în care conștientizarea gândurilor și sentimentelor tale (mindfulness-ul) este importantă în ambele tipuri de terapie.

Originile terapiei Gestalt

Terapia Gestalt a fost dezvoltată de către Fritz Perls și soția sa, Laura, în anii ’40 ai secolului XX. Fritz Perls a fost un psihoterapeut german-american care a pus bazele acestei abordări psihoterapeutice integrative. El a combinat principii din psihanaliză, psihoterapie experiențială și filosofia orientală pentru a crea terapia Gestalt. Perls a promovat ideea că este important să fim conștienți de ceea ce se întâmplă în momentul prezent și să acceptăm ceea ce simțim.

Momentul prezent în terapia Gestalt

În terapia Gestalt, momentul prezent este deosebit de important. Terapeutul încurajează clientul să fie prezent în experiența lor actuală și să acorde atenție a ceea ce simt, gândesc și trăiesc în acel moment. Prin conștientizarea și acceptarea momentului prezent, clientul poate să-și descopere propriile resurse interioare și să facă schimbări pozitive în viața lor. Terapia Gestalt: Transformarea Prin Conștientizare și Integrare Terapia Gestalt este o formă de psihoterapie care se bazează pe conștientizarea și integrarea aspectelor vieții noastre. Aceasta poate fi benefică pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți emoționale, tulburări de anxietate, depresie sau traume din trecut. Prin dezvoltarea unei conștientizări mai mari și a abilității de a integra toate aspectele vieții noastre, putem obține o mai bună înțelegere de sine și o creștere personală.

Gestalt terapia integrativă

Gestalt terapia integrativă este o abordare a terapiei Gestalt care utilizează și alte metode și tehnici terapeutice, cum ar fi arta terapie, terapia prin joc sau meditația. Această abordare integrativă permite terapeutului să adapteze terapia nevoilor și preferințelor individuale ale clientului și poate facilita o transformare personală mai profundă.

Tehnici Cheie în Terapia Gestalt

Abordarea terapiei Gestalt este centrată pe client și nu pe problemele specifice pe care le are. Terapeutul este un partener în procesul de terapie și încurajează clientul să își exploreze experiențele și emoțiile fără a-i judeca sau a i le rezolva în mod direct. În schimb, terapeutul ajută clientul să-și crească conștientizarea și înțelegerea de sine, facilitând astfel transformarea personală. Tehnici specifice:
 1. Focalizarea pe Prezent: Un aspect central al terapiei Gestalt este concentrarea pe experiența imediată. Acest lucru implică atenția sporită acordată senzațiilor fizice, emoțiilor și gândurilor din momentul prezent. Prin această tehnică, învățăm să ne conectăm mai profund cu ceea ce simțim și să ne asumăm responsabilitatea pentru trăirile noastre.
 2. Dialog Interior: Terapia Gestalt explorează dialogul interior și modul în care vorbim cu noi înșine. Această tehnică ne ajută să identificăm modelele de gândire negative sau autodistructive și să le înlocuim treptat cu gânduri mai pozitive și mai sănătoase. Studiul (1) desfasurat de Miglinico si Richards  subliniază eficacitatea acestei tehnici în îmbunătățirea auto-percepției și a încrederii în sine. Conform studiului, terapia Gestalt da rezultate in imbunatarirea relatiilor interumane.
 3. Experiența Directă: În timpul ședințelor de terapie Gestalt, clienții sunt încurajați să experimenteze emoțiile și să le exprime deschis. Prin această tehnică, scade anxietatea, se eliberează tensiuni emoționale și se promovează vindecarea interioară.
 4. Utilizarea Imaginației și a Rolurilor: Terapia Gestalt utilizează tehnici precum “scaunul gol” sau “rolul în dublu”. Acestea permit explorarea relațiilor sau situațiilor problematice prin intermediul imaginilor sau al dialogului cu persoane sau elemente absente fizic. Aceste tehnici sunt utile în dezvoltarea empatiei și a înțelegerii relaționale. Tehnica scaunului gol implică punerea unui scaun gol în fața clientului și încurajarea acestuia să interacționeze cu el ca și cum ar fi o persoană sau o parte a lor. Această tehnică poate fi utilizată pentru a explora și a integra diferite aspecte ale personalității și a experiențelor noastre.
 5. Conștientizarea Corpului: Terapeuții Gestalt acordă o atenție deosebită conexiunii dintre corp și minte. Aceasta poate implica lucrul cu senzațiile fizice, cum ar fi tensiunile musculare sau senzațiile digestive asociate anumitor emoții.
Citește și  Ce este Relaxarea?

Beneficiile Terapiei Gestalt

Terapia Gestalt poate oferi o serie de beneficii semnificative pentru sănătatea mentală. Acestea includ îmbunătățirea conștientizării de sine, gestionarea mai eficientă a emoțiilor, dezvoltarea relațiilor interpersonale sănătoase și reducerea stresului. Aceasta terapie are efecte pozitive în reducerea simptomelor anxietății și depresiei. Terapia Gestalt reprezintă o abordare terapeutică valoroasă pentru îmbunătățirea sănătății mentale. Prin tehnici precum focalizarea pe prezent, dialogul interior, experiența directă, utilizarea imaginației și a conștientizării corporale, această metodă ne ajută să ne conectăm mai profund cu noi înșine și să dezvoltăm resursele interioare necesare pentru a face față provocărilor vieții. Cercetările științifice susțin eficacitatea acestor tehnici în promovarea stării de bine mentală, oferind astfel o cale valoroasă către o viață mai sănătoasă și mai echilibrată din punct de vedere emoțional. Terapia Gestalt pune un accent deosebit pe contactul cu mediul înconjurător și cu ceilalți oameni. Terapeutul încurajează clientul să-și dezvolte abilitățile de a se conecta autentic cu ceilalți și de a-și exprima nevoile și dorințele într-un mod sănătos. Prin conștientizarea și explorarea acestor contacte, clientul poate să-și îmbunătățească relațiile și să experimenteze o mai mare satisfacție în interacțiunile lor cu ceilalți.

Terapia Gestalt în psihologie

Psihologia Gestalt

Psihologia gestalt se referă la principiile și teoriile care stau la baza terapiei Gestalt. Aceasta se concentrează pe modul în care oamenii percep și atribuie sens evenimentelor și experiențelor lor. Psihologia Gestalt subliniază importanța înțelegerii întregului și a legăturilor dintre elementele acestuia, într-o perspectivă holistă și integrativă. Principiile de Bază ale Psihologiei Gestalt
 1. Organizarea Perceptivă: Una dintre principalele idei ale psihologiei Gestalt este că oamenii au tendința naturală de a organiza elementele senzoriale în configurații complete și semnificative. Acest lucru înseamnă că percepem obiecte și evenimente ca întreguri, nu doar ca simple componente.
 2. Legea Proximității: Conform acestei legi, elementele apropiate unul de celălalt sunt percepute ca făcând parte din aceeași configurație. De exemplu, punctele aflate în vecinătate sunt percepute ca linii sau forme distincte.
 3. Legea Simplității: Oamenii au tendința de a organiza elementele în cea mai simplă structură posibilă. Atunci când privim un ansamblu de elemente, vom alege cea mai simplă interpretare, care necesită cea mai mică cantitate de efort cognitiv.
 4. Legea Similarității: Elementele cu caracteristici similare, cum ar fi culoare, formă sau dimensiune, sunt percepute ca parte a aceleiași configurații sau grup.
 5. Legea Continuității: Oamenii tind să perceapă liniile drepte și curbe ca continuând în direcția inițială, chiar dacă sunt întrerupte de alte elemente.
Citește și  Cum Sa Intelegi Manifestarea?
Psihologia Gestalt pune accentul pe înțelegerea experienței globale a individului. De exemplu, atunci când privim un tablou sau o scenă, percepem întregul ansamblu în loc să analizăm fiecare detaliu în parte. Această abordare subliniază că sensul și semnificația provin din relațiile dintre elementele individuale. Psihologia Gestalt are implicații profunde în diferite domenii. În terapia psihologică, această abordare se concentrează pe conștientizarea momentului prezent, acceptarea de sine și dezvoltarea potențialului personal. Terapeuții Gestalt încurajează clienții să-și exploreze emoțiile, să-și înțeleagă comportamentele și să-și dezvolte resursele interne pentru a face față provocărilor vieții. În designul și arta vizuală, principiile psihologiei Gestalt sunt folosite pentru a crea compoziții estetice și ușor de înțeles. Designerii folosesc legile de organizare perceptivă pentru a ghida privitorii să vadă și să înțeleagă mesajele dorite. Psihologia Gestalt oferă o viziune fascinantă asupra modului în care percepem și dăm sens lumii din jurul nostru. Principiile sale ne ajută să înțelegem cum ordonăm informațiile și cum vedem configurații semnificative în locul simplului sumar al părților componente. Această abordare holistică aduce o înțelegere mai profundă asupra experienței umane și are implicații semnificative în terapie, design și multe alte domenii.

Terapia Gestalt și psihoterapia

Terapia Gestalt este considerată o formă de psihoterapie și este utilizată într-un cadru terapeutic pentru a ajuta clienții să-și rezolve problemele și să-și dezvolte resursele interioare. Terapeutul folosește principiile terapiei Gestalt pentru a crea un spațiu sigur și de suport, în care clientul poate să exploreze și să-și înțeleagă mai bine propria experiență. Chiar daca terapia Gestalt ca abordare umanistă nu se concentrează în primul rând pe tratarea simptomelor psihosomatice, un studiu realizat  (4) de Res Psychother, ne arata ca, in plan secundar, poate avea ca si efect reducerea simptomelor psihosomatice.

Terapia Gestalt în abordarea de cuplu

Terapia Gestalt, cunoscută pentru accentul său pe experiența prezentă și conștientizarea profundă, poate aduce o perspectivă unică și utilă în abordarea relațiilor de cuplu. Această abordare se bazează pe ideea că fiecare membru al cuplului are propriile sale gânduri, emoții și nevoi, iar întelegerea lor într-un mod mai profund poate contribui la o conexiune mai solidă și la o comunicare mai eficientă. Terapia Gestalt: Transformarea Prin Conștientizare și Integrare Construirea Conexiunii Emoționale Un aspect cheie al Terapiei Gestalt în terapia de cuplu este construirea unei conexiuni emoționale autentice între parteneri. Terapeutul îi încurajează pe parteneri să-și exprime deschis emoțiile și gândurile, creând un spațiu sigur în care fiecare poate fi ascultat și înțeles. Aceasta poate ajuta la dezvoltarea empatiei reciproce și la reducerea distanței emoționale. Explorarea Tiparelor Relaționale O altă componentă importantă a Terapiei Gestalt în terapia de cuplu este explorarea tiparelor relaționale. Fiecare cuplu dezvoltă moduri specifice de interacțiune și comunicare. Aceste tipare pot varia de la comunicare deschisă la evitare sau chiar la conflicte constante. Terapeutul ajută cuplurile să identifice aceste tipare și să le înțeleagă mai bine, oferindu-le instrumentele necesare pentru a le modifica într-un mod sănătos. Focalizarea pe Aici și Acum Terapia Gestalt se concentrează pe momentul prezent, pe aici și acum. În terapia de cuplu, aceasta înseamnă că partenerii sunt încurajați să fie prezenți în interacțiunile lor, să-și exprime sentimentele și nevoile actuale, fără a se pierde în trecut sau în anticipări. Aceasta poate îmbunătăți comunicarea și poate evita reproducerea conflictelor vechi.
Citește și  Schizofrenia se mosteneste?
Responsabilitatea Individuală în Cuplu Terapia Gestalt în abordarea de cuplu promovează asumarea responsabilității individuale pentru propriile emoții și comportamente. În loc să dea vina unul pe celălalt pentru problemele din relație, partenerii sunt încurajați să-și recunoască propriile contribuții la dinamica relațională. Aceasta poate reduce conflictul și poate spori înțelegerea reciprocă. Comunicarea Autentică și Deschisă Un alt element esențial al Terapiei Gestalt în terapia de cuplu este promovarea comunicării autentice și deschise. Terapeutul ajută partenerii să-și exprime cu sinceritate gândurile și sentimentele, să-și asume vulnerabilitatea și să se asculte reciproc fără a judeca. Acest mod de comunicare poate construi o bază solidă pentru înțelegere și cooperare. Îmbunătățirea Intimității Emoționale Terapia Gestalt în terapia de cuplu poate contribui la îmbunătățirea intimității emoționale. Prin explorarea adâncă a propriilor emoții și a emoțiilor partenerului, se poate construi o conexiune mai profundă. În plus, aceasta poate ajuta la descoperirea unor nevoi neexprimate anterior și la dezvoltarea unei relații mai autentice. Rezultate Demonstrate prin Cercetare Studiile au demonstrat eficacitatea Terapiei Gestalt în terapia de cuplu (5).  Terapia Gestalt a condus la îmbunătățiri semnificative în comunicare, satisfacția relațională și înțelegerea reciprocă. În concluzie, Terapia Gestalt aduce o abordare progresivă și profundă în terapia de cuplu. Prin construirea unei conexiuni autentice, explorarea tiparelor relaționale și promovarea comunicării autentice, această abordare poate ajuta cuplurile să depășească provocările și să îmbunătățească calitatea relației lor. Cu rezultate dovedite prin cercetare și o viziune orientată spre prezent, Terapia Gestalt poate fi un instrument valoros în creșterea sănătății relaționale și a fericirii în cuplu.

Concluzii

Terapia Gestalt este o abordare terapeutică ce se concentrează pe dezvoltarea conștientizării și integrării resurselor interioare. Aceasta are rădăcini în psihologia Gestalt și se axează pe prezentul imediat, oferind un spațiu securizat pentru a explora emoțiile și relațiile interpersonale. Terapia Gestalt este o abordare terapeutică ce se concentrează pe dezvoltarea conștientizării și integrării resurselor interioare. Aceasta are rădăcini în psihologia Gestalt și se axează pe prezentul imediat, oferind un spațiu securizat pentru a explora emoțiile și relațiile interpersonale. Această terapie aduce multiple beneficii, inclusiv o înțelegere mai profundă a sinelui, dezvoltarea abilităților de comunicare și realizarea de schimbări pozitive în viața cotidiană. Conceptul de gestalt promovează evoluția și dezvoltarea personală prin acordarea atenției relației dintre individ și contextul în care acesta se află. Se concentrează pe prezentul imediat și cum este perceput în interacțiunea terapeut-client. În concluzie, Terapia Gestalt reprezintă o abordare terapeutică valoroasă pentru dezvoltarea conștientizării și integrării personale. Această abordare centrată pe prezent și interacțiune încurajează evoluția individului, dezvoltarea abilităților de comunicare și gestionarea eficientă a emoțiilor. Prin explorarea experiențelor și dialogului autentic, Terapia Gestalt poate contribui semnificativ la îmbunătățirea sănătății mintale și la creșterea fericirii în relații și în viața personală.

Intrebari Frecvente

Q: Ce este psihoterapia?

A: Psihoterapia este un proces terapeutic care vizează rezolvarea problemelor emoționale, a traumelor din trecut și a altor dificultăți ale individului prin intermediul unei relații de încredere și suport cu un terapeut specializat.

Q: Ce este terapia gestalt?

A: Terapia gestalt este o abordare terapeutică care se concentrează pe a aduce conștiența individului în prezent și pe a-l ajuta să-și recunoască și să-și exprime emoțiile și nevoile.
Citește și  Bullying la Locul de Munca: Ce este si Cum il Putem Opri

Q: Care este legătura dintre terapia gestalt și psihologia?

A: Terapia gestalt este bazată pe principiile psihologiei gestalt, care se concentrează asupra modului în care oamenii percep și experimentează lumea înconjurătoare.

Q: Ce este gestalt terapia integrativa?

A: Gestalt terapia integrativa este o modalitate de terapie care combină diferite tehnici și abordări terapeutice într-un cadru gestalt. Aceasta oferă o gamă largă de instrumente terapeutice pentru a se potrivi cu nevoile individuale ale pacientului.

Q: Ce este Editura Gestalt Books?

A: Editura Gestalt Books este o editură specializată în publicarea cărților despre terapia gestalt și subiectele legate de psihoterapie și dezvoltarea personală. Aceasta oferă o gamă largă de cărți scrise de autori de renume în domeniu.

Q: Cum funcționează terapia gestalt în cadrul abordării gestalt a contactului?

A: Terapia gestalt în cadrul abordării gestalt a contactului se concentrează pe dezvoltarea unei conștiențe de sine și pe crearea unui contact autentic cu mediul înconjurător. Terapeutul încurajează pacientul să fie prezent în momentul prezent și să-și exprime liber emoțiile și nevoile.

Q: Cum poate terapia gestalt să ajute în terapia de cuplu?

A: Terapia gestalt poate ajuta în terapia de cuplu prin crearea unui spațiu sigur în care partenerii pot comunica deschis, recunoaște și exprima nevoile și emoțiile, și înțelege mai bine dinamica relației.

Q: Ce înseamnă “scaunul gol” în terapia gestalt?

A: “Scaunul gol” este o tehnică utilizată în terapia gestalt în care pacientul ocupă imaginativ un scaun gol și interacționează cu persoane sau părți ale sinelui lor pentru a explora aspecte diferite ale propriei persoane.

Q: Cum poate gestalt terapie să ajute în gestionarea traumelor din trecut?

A: Terapia gestalt poate să ajute în gestionarea traumelor din trecut prin ajutarea pacientului să recunoască și să rupă tiparele vechi de răspuns la evenimentele traumă, să-și exprime emoțiile și să înțeleagă mai bine impactul traumei asupra lor.

Este terapia Gestalt eficientă în tratarea demenței senile?

Este terapia Gestalt eficientă în tratarea demenței senile? Demența senilă cauzează o deteriorare a funcțiilor cognitive și comportamentale, devenind o provocare pentru cei afectați și familiile lor. Deși terapia Gestalt este o metodă valoroasă pentru dezvoltarea personală și tratarea anumitor afecțiuni, nu există încă suficiente cercetări care să demonstreze eficiența sa specifică în tratarea demenței senile. Cu toate acestea, terapia Gestalt poate fi utilizată într-o abordare multidisciplinară pentru a sprijini calitatea vieții pacienților și a îmbunătăți comunicarea și interacțiunea cu aceștia.

Q: Cum poate terapia gestalt să ajute persoanele cu depresie?

A: Terapia gestalt poate să ajute persoanele cu depresie prin crearea unui spațiu sigur în care pacientul se poate conecta la propriile emoții și nevoi, să exploreze experiențele care contribuie la depresie și să găsească noi modalități de a se îngriji de sine și a-și găsi sensul în viață. Referinte: (1)Tønnesvang, J., Sommer, U., Hammink, J., & Sonne, M. (2010). Gestalt therapy and cognitive therapy—Contrasts or complementarities? Psychotherapy, 47(4), 586–602. https://doi.org/10.1037/a0021185 (2) THE RELATIVE EFFICACY OF GESTALT AND HUMAN RELATIONS TRAINING GROUP TREATMENT. – ProQuest. (n.d.). https://www.proquest.com/openview/62d58d1e928cbff59aaf5a2a912fdc4d/1.pdf?pq-origsite=gscholar&cbl=18750&diss=y (3) Galan-Vega, E. (n.d.). paper2. http://plaza.ufl.edu/jerez64/paper2.html (4) Roubal J, Hytych R, Čevelíček M, Řiháček T. Personal therapeutic approach in Gestalt therapists working with clients suffering from medically unexplained psychosomatic symptoms. Res Psychother. 2021 Dec 20;24(3):535. doi: 10.4081/ripppo.2021.535. PMID: 35047424; PMCID: PMC8715264.
(5) Schulz, F. (2019). Gestalt Couples therapy. www.academia.edu. https://www.academia.edu/38238942/Gestalt_Couples_Therapy

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *