Gândirea Abstractă
Fără gândire abstractă, am fi incapabili să rezolvăm exerciții la matematică sau orice formă de știință, să creăm legi sau să ne gândim la emoțiile umane.
Una dintre cele mai importante abilități ale creierului este de a gândi abstract.
În ciuda acestui fapt, neurologii știu relativ puțin despre modul în care creierul procesează gândurile abstracte.
Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință
Problema este că conceptele abstracte nu o „locație” clară în creier, în contrast cu gândurile care sunt legate de simțurile noastre.
Acum, neurologii au descoperit o cheie a modului în care creierul indexează concepte abstracte.
Profesorul Marcel Just, coautor al studiului, a declarat despre gândirea abstractă:
„Acest studiu a arătat că acest componente noi pe care le-am identificat în creierul uman acționează ca un sistem de indexare, similar cu catalogul de cărți al bibliotecii, pentru a compune semnificația conceptelor abstracte.”
Studiul a cuprins 9 persoane ale căror creiere au fost scanate în timp ce se gândeau la o varietate de concepte abstracte, precum bârfa, egalitatea, adevărul și credința.”
Rezultatele au arătat că creierul folosește trei dimensiuni.
Primul este pur lingvistic – pentru a înțelege cuvântul „egalitate”, creierul trebuie să cunoască mai întâi sensul cuvântului.
În al doilea rând, creierul reprezintă cât sau care este legătura dintre un concept abstract cu sinele sau dacă acest concept are legătur cu ceva extern.
De exemplu, cauzalitatea este mai externă, în timp ce spiritualitatea este mai interioară.
În al treilea rând, creierul reprezintă cât de social este conceptul.
De exemplu, bârfele sunt foarte sociale, în timp ce matematica nu este atât de socială.
Domnul Robert Vargas, primul autor al studiului, a declarat:
„Pentru mine, cel mai interesant rezultat al acestui studiu a fost faptul că am fost capabili să prezicem modelele de activare neuronală pentru concepte abstracte individuale la nivelul oamenilor.
Este nebunește să cred că conceptul meu de probabilitate și spiritualitate este similar din punct de vedere neuronal cu persoana de lângă mine, chiar dacă experiența sa de spiritualitate este diferită. “
Profesorul Just a spus:
„Este un pic exagerat să numim asta cititul minți.
Pentru mine, este o dovadă că am identificat unele dintre elementele sistemului de indexare al creierului – reprezentarea verbală, externalitatea / interiornalitatea și dimensiunea socială – pe care creierul nostru le folosește pentru a codifica concepte care nu au nicio manifestare fizică în lume. “
Acum e rândul tău!
- Tu ce părere ai despre gândirea abstractă?
- Crezi că ajută sau că te ajută?
- Crezi că oamenii sunt prea absracți?
Scrie răspunsul tău într-un comentariu mai jos 🙂