Activitati de cuplu pentru imbunatatirea relatiei
Redactat de Laura Badea
Relația de cuplu este o legătură unică între doi indivizi așa că este important să te gândești la ce activități de cuplu inițiezi cu partenerul și în ce măsură acestea îți influențează pozitiv relația. Relația romantică este diferită de orice altă relație și necesită multă muncă pentru a avea succes pe termen lung, așadar, activitățile de cuplu reprezintă o parte vitală a unei legături fericite.
iconBooking
Dorești o Ședință de Terapie?

Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.

Este important ca uneori partenerii să facă lucruri separate unul de celălalt, însă este vital să se întâlnească constant în activități de cuplu și să se angajeze continuu în lucruri care îi interesează pe amândoi.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

Cum ajuta comunicarea si activitatile de cuplu relatia

Plictisitoare, lipsită de viață, monotonă, anostă. Probabil nu acestea sunt cuvintele pe care îți dorești să le folosești atunci când vorbești despre relația ta. Ce zici de excitantă, palpitantă, organizată, aventuroasă? Acestea ar putea fi caracteristicile unui cuplu puternic, sănătos, ale unei relații împlinitoare. Ce se întâmpla la începutul relației tale? Ce a făcut partenerul tău să vrei să petreci timp cu el sau ea? Ce ai făcut tu în timpul petrecut cu partenerul? Când partenerii se întâlnesc pentru prima dată, de obicei petrec o cantitate semnificativă de timp  în activități de cuplu distractive si petrec timp de calitate pentru a se cunoaște reciproc. Majoritatea oamenilor intenționează probabil să păstreze această stare și scânteie în relația lor pentru totdeauna, dar în timp activitățile de cuplu în care ne bucurăm cu adevărat de faptul că suntem împreună par să pice în fața altor priorități. Ce trebuie să înțelegem dacă ne dorim activități de cuplu care să ne crească relația? Cel mai important ingredient pe care îl punem în orice relație nu este ceea ce spunem sau ce facem, ci ceea ce suntem. Și dacă cuvintele și acțiunile noastre provin dintr-o relaționare superficială, mai degrabă decât dintr-un nucleu interior bazat pe atenție și devotament, partenerul va simți această duplicitate. Pur și simplu nu vom putea crea și susține fundamentul necesar unei interdependențe eficiente.
Citește și  TOP Cele mai bune carti de dezvoltare personala
Iată de ce comunicarea este baza unei relații sănătoase  formând baza interacțiunilor și sentimentelor noastre unul față de celălalt. Când comunicarea este bună, ne simțim bine în relația noastră. Când oamenii spun: „Avem o relație excelentă”, se gândesc de cele mai multe ori cum se simt atunci când vorbesc între ei. Înseamnă de fapt „mă simt pozitiv față de partenerul meu atunci când interacționăm. Trimit și primesc vibrații pozitive când comunic cu el.” Comunicarea eficientă arată respectul și iubirea pentru partenerul de cuplu. Așadar, vorbiti unul cu celalalt. Indiferent cât de bine vă cunoașteți și vă iubiți, nu puteți citi în mintea partenerului. Trebuie să comunicăm clar pentru a evita neînțelegerile care pot provoca răni, furie, resentimente sau confuzie. Te îndrăgostești privindu-ți și ascultându-ți iubitul. Continuând să faci asta la fel de atent, poți susține experiența îndrăgostirii pe termen lung. Probabil că ai amintiri minunate de la primele întâlniri cu persoana iubită. Totul părea nou și captivant și probabil că ați petrecut ore întregi discutând sau încercând lucruri noi, incitante. Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, și intensitatea începutului începe să scadă, cariera, familia, alte obligații și nevoia pe care o avem cu toții de timp pentru noi înșine ne împiedică să ne mai concentrăm la fel de mult pe partener. Multe cupluri afirmă că frumusețea primelor zile de întâlnire este înlocuită treptat de texte grăbite, e-mailuri și mesaje instant. Deși comunicarea digitală este excelentă în anumite momente, aceasta nu susține pozitiv creierul și sistemul nervos în același mod ca și comunicarea față în față. Trimiterea unui mesaj text sau a unui mesaj vocal către partenerul tău care spune „Te iubesc” este minunată, dar nu poate solidifica sentimentele de apartenență și siguranță emoțională. Și așa ajungeți să vă deconectați. Indiciile emoționale de care ai nevoie pentru a te simți iubit pot fi transmise doar personal, așa că, oricât de ocupat ai fi, este important să petreceți timp de calitate împreună în mod regulat. Indiferent cât de ocupat ai fi, ia-ți câteva minute în fiecare zi pentru a-ți lăsa deoparte dispozitivele electronice, nu te mai gândi la alte lucruri și concentrează-te cu adevărat și conectează-te cu partenerul tău. Găsiți ceva care vă face plăcere să faceți împreună, indiferent dacă este un hobby comun, curs de dans, plimbare zilnică sau o ceașcă de cafea dimineața.
Citește și  Programare neurolingvistica - Ce inseamna NLP și la ce te ajuta aceste principii de dezvoltare
Încercați împreună ceva nou. A face lucruri noi împreună poate fi un mod distractiv de a vă conecta și de a păstra lucrurile interesante. Poate fi la fel de simplu ca să încercați un restaurant nou sau să faceți o excursie de o zi într-un loc în care nu ați mai fost. Concentrați-vă pe distracție împreună. Cuplurile sunt adesea mai distractive și mai jucăușe în primele etape ale unei relații. Cu toate acestea, această atitudine jucăușă poate fi uneori uitată pe măsură ce provocările vieții încep să se împiedice sau vechile resentimente încep să se acumuleze. Păstrarea simțului umorului vă poate ajuta, de fapt, să treceți prin momente dificile, să reduceți stresul și să rezolvați problemele mai ușor. Gândiți-vă la modalități jucăușe de a vă surprinde partenerul, cum ar fi  rezervarea neașteptată a unei mese la restaurantul preferat. Jocul cu animale de companie sau copii mici vă poate ajuta, de asemenea, să vă reconectați cu partea voastră jucăușă. Este nevoie de doi oameni pentru a avea o relație și fiecare persoană are nevoi și stiluri de comunicare diferite. Cuplurile trebuie să găsească o modalitate de comunicare care să se potrivească relației lor. Stilurile de comunicare sănătoase necesită practică și efort din partea ambilor parteneri. Negociază și amintește-ți că nu trebuie să ai dreptate tot timpul.
comunicare-activitati-de-cuplu

De ce trebuie sa tii cont atunci cand initiezi diferite activitati in cuplu

Contactul fizic este o parte fundamentală a existenței umane. Studiile pe sugari au arătat importanța contactului regulat și afectuos pentru dezvoltarea creierului. Iar beneficiile nu se termină în copilărie. Contactul afectiv mărește nivelurile de oxitocină din organism, un hormon care influențează legătura și atașamentul. Deși sexul este adesea o piatră de temelie a unei relații puternice, nu ar trebui să fie singura metodă de intimitate fizică. Atingerea frecventă, afectuoasă cât și timpul petrecut împreună sunt la fel de importante. Desigur, atunci când inițiezi activități de cuplu este important să fii sensibil la ceea ce îi place partenerului tău. La fel ca în cazul multor alte aspecte ale unei relații sănătoase, acest lucru se poate reduce la cât de bine vă comunicați nevoile și intențiile cu partenerul. Chiar dacă ai sarcini de lucru presante sau copii mici de care să ai grijă, poți contribui la menținerea unor activități de cuplu,, indiferent dacă este vorba de o noapte în oraș sau pur și simplu o oră la sfârșitul zilei, când puteți sta de vorbă sau ține de mână. Învață să oferi și să primești în relația ta Dacă te aștepți să obții ceea ce dorești 100% din timp într-o relație, ești pe drumul drept spre dezamăgire. Relațiile sănătoase sunt construite pe interesul fiecăruia pentru nevoile partenerului.
Citește și  TOP 15 cele mai bune cărți de psihologie care merită citite
Recunoaște ceea ce este important pentru partenerul tău. Pe de altă parte, este important, de asemenea, ca partenerul tău să îți cunoască dorințele și să le spui clar. A da constant celorlalți în detrimentul propriilor nevoi va construi doar resentimente și furie. Când vorbești cu partenerul tău despre noi activități de cuplu, încearcă să:
  • Alocați timp pentru a vorbi fără întreruperi sau distrageri, cum ar fi telefoane, computere sau televizor
  • Gândește-te la ceea ce vrei să spui
  • Vorbește despre ceea ce vrei, ai nevoie și simți – folosește afirmații „Eu” „Am nevoie”, „Vreau” și „Simt”
  • Ascultă-ți partenerul. Lasă deoparte propriile gânduri și încearcă să le înțelegi intențiile, sentimentele, nevoile și dorințele (aceasta se numește empatie)
  • Împărtășește sentimentele pozitive cu partenerul tău, cum ar fi ceea ce apreciezi și admiri la el și cât de importante sunt pentru tine
  • Fii conștient de tonul vocii tale

 Activitati de cuplu acasa

  • Gătiți împreună cina
  • Gustare de vinuri acasă
  • Proiectați un film în curte
  • Organizează o noapte de SPA
  • Faceți o listă de dorințe pentru următorii 10 ani
  • Mergeți în camping
  • Faceți un puzzle super greu
  • Organizează un maraton de filme

Idei activitati cuplu in aer liber

  • Mergeți împreună la o plimbare cu bicicleta
  • Mergeți la bowling împreună
  • Participați împreună la un festival de muzică
  • Mergeți la plajă
  • Mergeți la un eveniment sportiv în aer liber
  • Alegeți o locație și mergeți într-o vacanță de o zi

Ce faci pentru un weekend in cuplu  perfect

  • Faceți un tur al restaurantelor
  • Mergeți într-o o drumeție.
  • Închiriați biciclete – Faceți un tur cu bicicleta în parcul preferat.
  • Închiriați o barcă pentru după-amiaza
  • Participați la un festival într-un oraș vecin.
  • Lărgiți-vă orizonturile de cină – Alegeți un restaurant nou, unde niciunul dintre voi nu a mancat vreodată.
  • Vizitați un muzeu.
  • Începeți împreună o nouă activitate – Faceți un curs de dans sau fotografie sau învățați cum să jucați șah.
  • Mergeți la teatru
  • Galerie de artă.

Lucruri de facut intr-o vacanta

  • Mergeți într-un parc de distracții
  • Vizitati gradina zoologică
  • Incercati sporturi nautice
  • Alegeti o drumetie pe munte
  • Dormiți într-un cort
  • Alegeți plimbări lungi

Activitati cuplu constructive pentru comunicarea cu partenerul 

  • Desenați sau pictați împreună
  • Faceți origami
  • Învățați ceva nou
  • Alegeți jocuri distractive
  • Mergeți la cină în oraș

Activitati romantice 

  • Stați o zi împreună departe de tehnologie.
  • Faceți planuri de viitor
  • Faceți un masaj de cuplu
  • Scrieți-vă reciproc o scrisoare de dragoste
  • Vizitați oricare dintre orașele natale
Citește și  Meloterapia sau terapia prin muzica

Jocuri distractive in cuplu 

  • Karaoke
  • Board games
  • Incercați jocuri video pentru cupluri
  • Scrabble
  • Adevăr sau provocare
  • Roleplay

Activitati pentru cuplurile cu copii

  • Mergeți în drumeții
  • Vizitați o fermă de animale
  • Mergeți într-un parc de distracții
  • Ieșiți la restaurante care au locuri de joacă pentru copii
  • Mergeți la bowling
  • Vizitați un muzeu
  • Mergeți la gradina zoologică
  • Picnic în parc
  • Mergeți la un concert
activitati-de-cuplu-relatie-fericita

Pot activitățile de cuplu să ajute la gestionarea stresului în relație?

Pot activitățile de cuplu să ajute la gestionarea stresului în relație? Aproape orice cuplu se confruntă cu stresul la un moment dat. Lucruri precum sportul în pereche, meditația sau comunicarea deschisă sunt top abordari de coaching stressului care pot întări legătura și pot facilita gestionarea stresului în relație.

Idei diversificate de activitati in cuplu pentru dezvoltarea relatiei

Acel sentiment emoționant, puternic, intens de a fi îndrăgostit este cel mai bun început pentru o relație. Dar cum poți face relația ta să dureze? Să realizezi că relațiile au nevoie de atenție, timp și efort este primul pas către menținerea unei vieți sănătoase și fericite împreună. Cea mai bună parte? Poate fi ușor și distractiv să vă mențineți relația puternică! Incearcă aceste activități de cuplu pentru a vă consolida relația și a vă bucura de o relație de lungă durată împreună.
  1. Faceți sport împreună
Sportul este o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate împreună și de a dezvolta obiceiuri de viață sănătoase. Exercițiile fizice produc, de asemenea, endorfine care dau un „mare” boost natural stării noastre. Prin creșterea stării generale de spirit, veți fi amândoi mai fericiți atât mental cât și fizic. Când lucrați împreună, funcționați și ca un sistem de sprijin pentru partener- susținându-liobiectivele de fitness și oferind încurajare
  1. Organizați o zi de activități în fiecare săptămână.
Este ușor să fii copleșit de agitația vieții și să uiți să petreci timp cu partenerul tău. Găsiți timp unul pentru celălalt și programați o „zi de activități” în calendarul vostru- indiferent dacă este vorba despre un tip de activitate spontană în acea zi sau despre ceva planificat. Când vă faceți timp unul pentru celălalt, mențineți o conexiune puternică. Zilele de activitate vă permit să vă distrați împreună și să comunicați la un nivel mai profund. Dacă aveți copii, este o oportunitate să vă reconectați ca un cuplu și să păstrați povestea de dragoste vie
  1. Surprindeți-vă partenerul cu mesaje de dragoste și scrisori de dragoste.
Cine spune că viața nu poate fi un frumos roman de dragoste? Surprinde-l pe partenerul tău cu cadouri pline de mesaje iubitoare! Mesajele și scrisorile de dragoste sunt modalități ușoare și simple de a fi romantic și de a face orice zi specială.
  1. Schimbați rolurile săptămânal pentru a gestiona treburile casei
Citește și  Spațiul relațional
Faceți rând pe rând sarcini pentru casă și relație Amândoi veți avea participare și responsabilitate egală în relație. În acest fel, un partener nu are sarcina de a face totul. În plus, este distractiv să îți schimbi rolurile! Dacă partenerul tău gătește de obicei, încearcă să îți asumi sarcinile de gătit pentru o zi sau o săptămână. 😊
  1. Îmbrățișați schimbarea (fizică, emoțională, mentală) în echipă.
A fi într-o relație înseamnă că schimbarea este inevitabilă. Pe măsură ce tu și partenerul tău îmbătrâniți împreună, veți vedea schimbări fizice și emoționale. Vergeturile, creșterea în greutate, burta, părul cenușiu sunt câteva dintre modificările pe care le veți vedea – indiferent dacă provin din îmbătrânire, sarcină, stres sau alte evenimente din viață. Asumați aceste schimbări ca o echipă, sprijinindu-vă reciproc cu discuții pozitive. Munca în echipă este cheia unei relații sănătoase și fericite.
  1. Râdeți împreună în fiecare zi
Râsul te va face să te simți mai fericit și mai apropiat de partenerul tău. Adu în fiecare zi o poveste distractivă, anecdotă sau amintire care să vă facă să râdeți. Zicala „râsul este cel mai bun medicament” are adevărul ei.
  1. Lăsați conflictele să se întâmple și abordați-le cu o comunicare sănătoasă.
Nu evitați prea mult certurile in cuplu, sau resentimentul se vor acumula într-o explozie. Luptele mici vă permit să abordați problemele și să mergeți mai departe. Când vă certați,  comunică cu sinceritate și încearcă să vezi partea de adevăr a partenerului tău. Când comunicarea este bună, lupta poate duce la o mai bună înțelegere a partenerului tău. Când înveți să comunici și să faci compromisuri, dezvolți o relație mai sănătoasă.
iconBooking
Dorești o Ședință de Terapie?

Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.

  1. Păstrați intimitatea în relația voastră
Sărutul, îmbrățișarea, ținerea de mână și, desigur, sexul cel puțin o dată pe săptămână va ajuta la menținerea unei relații sănătoase și fericite. Fii îndrăzneț și inițiază tu momentele de intimitate în relația ta. Acestea nu pot fi niciodată prea multe.
  1. Mergeți împreună în aventuri.
Drumeție. Excursie cu rulota. O vacanță la plajă, pădure sau într-o altă țară! Vacanțele sunt perfecte pentru a experimenta lucruri noi și pentru a crește împreună. Vacanțele sunt experiențe esențiale de viață. Creați amintiri pe care le veți prețui pentru anii următori. Sper că  aceste nouă activități pentru cupluri vă vor ajuta să construiți sau să consolidați o relație sănătoasă și fericită! În final, reține că activitățile de cuplu au un impact extraordinar în construirea unei relații sănătoase și fericite. Găsește o modalitate de conectare în fiecare zi cu partenerul tău și creează cât mai des oportunități de a avea activități de cuplu care să vă crească legătura.
 

Laura Badea

Laura Badea este Consilier pentru Dezvoltare personală și Specialist în Activitatea de Coaching, acreditate de Ministerul Muncii și Educației din România.

Articole publicate: 51

Vezi pagina autorului

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *