Untitled design4
Redactat de Eugen Popa

Știi ce ajută la reducerea anxietății?

Exercițiul fizic regulat este unul dintre cele mai bune moduri de a reduce anxietatea, arată o analiză a cercetărilor.

Care este cel mai eficient mod de a reduce simptomele anxietății?

Exercițiile regulate și tehnici de respirație pot fi cel mai eficient mod de a reduce simptomele tulburării anxietății. Încercând yoga, meditația și terapia cognitiv-comportamentală pot ajuta, de asemenea, în gestionarea simptomelor. Este important să discutați cu un profesionist în domeniul sănătății mintale pentru a găsi cea mai bună metodă pentru dumneavoastră.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

Exercitiile fizice pot reduce simptomele de anxietate cu 20% comparativ cu cei care nu fac exercitii fizice. Chiar și 20 de minute te pot face să te simți mai calm. În schimb, peste 30 de minute de exerciții par să ofere cele mai multe beneficii în cazul anxietatății. Peste 80% dintre persoanele care suferă de depresie spun că exercițiile fizice le îmbunătățesc starea de spirit și anxietatea, a descoperit un alt studiu. Exercițiul fizic pare să aibă un efect de durată, contribuind la reducerea anxietății și atunci când oamenii se confruntă cu situații stresante ulterior. Din păcate, aproximativ jumătate dintre persoanele care se simt deprimate își găsesc greu motivația de a exersa din cauza stării lor proaste de spirit.
Dr. Matthew Herring, primul autor al studiului, a spus:
,,Descoperirile noastre arată faptul că activitățile fizice precum mersul pe jos sau ridicarea de greutăți ar fi cel mai bun medicament pe care medicii îl pot prescrie pentru a-și ajuta pacienții să se simtă mai puțin anxioși.”
Reduce Anxietatea

Despre studiu

Concluziile provin dintr-o analiză a 40 de studii, incluzând 2.914 persoane.
Citește și  Cate simturi are omul? - Ingrijirea Organelor de Simt
Pacienții incluși în studii au avut o varietate de probleme medicale, cum ar fi boli de inimă, cancer, dureri cronice și artrită. Rezultatele au arătat că pacienții cărora li s-a cerut să facă câteva exerciții regulat au avut mai puține simptome de anxietate, cum ar fi îngrijorarea, nervozitatea și reținerea. Profesorul Pat O’Connor, co-autor al studiului, a declarat:
„Am constatat că exercițiile fizice par să funcționeze cu aproape toată lumea în majoritatea situațiilor. Exercițiile fizice ajută chiar și persoanele care nu sunt foarte nerăbdătoare să înceapă să devină mai calme. “
 
Întrebări pentru tine:
 1. Crezi că sportul este important?
 2. Ce exerciții fizice îți place să faci?
Lasă răspunsul tău mai jos 🙂

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  3 comentarii la „Cel mai bun Mod de a Reduce Anxietatea

  1. Pingback: Primul ajutor in atacul de panica ᐈ Clinica Puterea Mintii

  2. Pingback: Cum poti depasi frica de singuratate (autofobia) ❤️ Puterea Mintii

  3. Pingback: Frica de necunoscut ᐈ Sfaturi sa scapi de ea ᐈ Putereamintii.ro

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *