www.PutereaMintii.ro 1
Redactat de Eugen Popa

Compasiunea de sine și Acceptarea experiențelor explică legătura dintre Meditație și Sănătatea Mentală

 

Noile cercetări publicate în Journal of Clinical Psychology au identificat mai mulți factori care ar putea ajuta la explicarea relației dintre practica meditației și bunăstarea mentală.

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință


Autor José Ramón Yela, profesor de psihologie la Universitatea Pontificală din Salamanca, a spus:

„Interesul meu pentru acest subiect a început în 2010, când am început să citesc un articol despre rătăcirea mentală: faptul că aproape toată jumătatea timpului nostru este petrecut rătăcind, gândindu-ne la lucruri din trecut sau la viitor mi-a atras atenția”.

Înțelegerea modului în care această rătăcire are legătură cu suferința emoțională și suferința m-a determinat să iau parte la programe de mindfulness.

Ulterior m-am specializat ca profesor în programul Mindfulness Self Compassion (MSC). “

 

Cum a fost făcut studiul
Compasiunea De Sine Și Meditația

În studiu, 414 meditatori și 414 non-meditatori din America Latină și Spania au completat chestionare pe tema simptomelor depresive, anxietate, compasiune de sine, sens în viață și evitarea experiențială.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care practică meditația tindeau să aibă o sănătate mentală mai bună decât cei care nu meditau.

Însă diferența generală între cei care meditau ocazional și non-meditatorii a fost mică.

Diferența a fost puțin mai mare atunci când s-au comparat meditatorii obișnuiți (care au practicat cel puțin o dată pe săptămână) cu cei care nu meditează.

Profesorul Yela a spus:

„Dacă practicați mindfulness și doriți să obțineți un beneficiu pentru sănătatea dvs. mentală și bunăstarea psihologică, este necesar să practicați în mod regulat.

Dacă exersezi doar atunci când lucrurile merg prost, este posibil să nu beneficiezi de asta.”

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, dovezi că meditatorii tindeau să aibă niveluri mai ridicate de autocompătimire și semnificație în viață.

Cu alte cuvinte, meditatorii au fost mai susceptibili de a fi de acord cu afirmații precum: „Sunt blând cu mine când experimentez suferința” și „Gândurile și sentimentele mele nu stau în calea felului în care vreau să-mi trăiesc viața. ”

Rezultatele indică faptul că atitudinea de compasiune de sine și acceptarea experiențelor interioare joacă un rol esențial în relația dintre meditație și sănătatea mentală.

Profesor Yela explică:

Practica Mindfulness produce efecte pozitive, deoarece facilitează dezvoltarea unei atitudini pline de compasiune față de noi înșine, ceea ce contribuie la clarificarea a ceea ce este important în viață (valorile personale/sensul vieții), care ne încurajează să acceptăm evenimentele așa cum sunt, diminuându-ne tendința de a evita sentimentele/emoțiile/gândurile negative.

Cred că este important să te tratezi cu compasiune în situații dificile.

Acest lucru nu are nicio legătură cu a fi conformist, slab sau auto-indulgent.

Compasiunea de sine îi face pe oameni mai motivați, mai asertivi, mai puțin anxioși și deprimați și mai confortabili din punct de vedere psihologic.”

 

Descoperă cât de bine te cunoști și înțelegi acceptarea de sine!

 

Cultivarea compasiunii de sine necesită:

 1. luarea unei atitudini binevoitoare și calde față de noi înșine (spre deosebire de a fi extrem de autocritici)
 2.  înțelegerea faptului că suferința face parte din viață și nu trebuie să ne izolăm sau să ne simțim rușinați
 3.  dezvoltarea unei atitudini de deschidere sau atenție față de emoțiile/senzațiile/gândurile care ne provoacă disconfort, mai degrabă decât să intrăm într-o luptă/evitare constantă.

Pentru a face acest lucru, este util să ne clarificăm valorile pentru a găsi mai mult sens în viață și pentru a acționa prin implicarea în activități concrete care produc bunăstare psihologică.

 

Tu ce atitudine ai față de tine însuți? 🙂 Lasă răspunsul tău într-un comentariu mai jos

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Un comentariu la „Compasiunea de sine și Meditația, în strânsă legătură cu Sănătatea Mentală

  1. Pingback: Tratamente atacuri de panica cu si FARA medicamente ❤️ Puterea Mintii

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *