Gândul și exprimarea sa verbală
Dexonline ne spune în felul următor –“gândul este rezultaul procesului de gândire”.Cum poate gândul și exprimarea sa verbală să contribuie la procesul de conștientizare și integrare în terapia Gestalt?
Gândirea și exprimarea verbală joacă un rol crucial în terapia Gestalt: transformarea prin conștientizare. Prin vocalizarea gândurilor și sentimentelor noastre, putem aduce la suprafață aspecte ascunse, ajutându-ne să ne conștientizăm și să integrăm experiențele trecute. Acest proces este esențial pentru progresul în terapia Gestalt.
Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință
Unele statistici spun că omul are în medie pe zi, aproximativ 70.000 de gânduri. Desigur, aici putem dezbate îndelung ce anume reprezintă un gând dar aceasta este subiectul unui alt articol!Dispozitivul care îți citește gândurile
Deși acest dispozitiv este departe de a fi perfect, este un uriaș pas înainte pe drumul cel bun. Ce face acest dispozitiv? Transformă gândurile în sentințe audibile astfel încât, persoane care până acum nu puteau vorbi, acum au în sfârșit această posibilitate. Un nou dispozitiv de interfață creier-computer decodifică activitatea creierului, sau gândurile, pentru a descoperi ce încearcă persoana să spună și folosește aceste date pentru a sintetiza fraze pline, audibile. Aparatul este departe de a fi perfect și cercetarea este încă în stadiile incipiente, dar este primul care a reușit să recreeze o frază completă într-un mod ușor de înțeles pentru altcineva, potrivit Scientific American – o rază de speranță pentru cei care “și-au pierdut capacitatea de a comunica dintr-un motiv sau altul.Fără Gânduri

Încă ne… Gândim la asta
Oamenii care au ascultat și au încercat să transcrie pronunțările generate de mașină au înțeles greșit cel puțin un cuvânt în aproximativ 50% din cazuri dar faptul că au reușit măcar odată, reprezintă deja un progres uriaș, comparativ cu sistemele și metodele existe în ziua de azi.“Pentru cineva care nu poate comunica deloc, câteva erori minore sunt acceptabile”, a declarat Marc Slutzky, neuro-inginer de la Universitatea Northwestern. “Evident, ne dorim putem rosti exact cuvântul pe care dorim să-l rostim, dar chiar dacă nu suntem încă la acel nivel, este cu mult mai bine decât să trebuiască să scriem cuvintele literă cu literă, așa cum se întâmplă acum.”Gândul că aceste realizări sunt posibile chiar acum, în clipa asta, că granițele comunicării sunt împinse tot mai departe, dă speranță atât cercetătorilor cât și, de ce nu, întregi omeniri! Este încă un pas către comunicarea de la gând la gând, de la om la om și în curând, chiar și fără dispozitive și aparate!