gândul
Redactat de Eugen Popa

Gândul și exprimarea sa verbală

Dexonline ne spune în felul următor –“gândul este rezultaul procesului de gândire”.

Cum poate gândul și exprimarea sa verbală să contribuie la procesul de conștientizare și integrare în terapia Gestalt?

Gândirea și exprimarea verbală joacă un rol crucial în terapia Gestalt: transformarea prin conștientizare. Prin vocalizarea gândurilor și sentimentelor noastre, putem aduce la suprafață aspecte ascunse, ajutându-ne să ne conștientizăm și să integrăm experiențele trecute. Acest proces este esențial pentru progresul în terapia Gestalt.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

Unele statistici spun că omul are în medie pe zi, aproximativ 70.000 de gânduri. Desigur, aici putem dezbate îndelung ce anume reprezintă un gând dar aceasta este subiectul unui alt articol!  

Dispozitivul care îți citește gândurile

Deși acest dispozitiv este departe de a fi perfect, este un uriaș pas înainte pe drumul cel bun. Ce face acest dispozitiv? Transformă gândurile în sentințe audibile astfel încât, persoane care până acum nu puteau vorbi, acum au în sfârșit această posibilitate. Un nou dispozitiv de interfață creier-computer decodifică activitatea creierului, sau gândurile, pentru a descoperi ce încearcă persoana să spună și folosește aceste date pentru a sintetiza fraze pline, audibile.
Aparatul este departe de a fi perfect și cercetarea este încă în stadiile incipiente, dar este primul care a reușit să recreeze o frază completă într-un mod ușor de înțeles pentru altcineva, potrivit Scientific American – o rază de speranță pentru cei care “și-au pierdut capacitatea de a comunica dintr-un motiv sau altul.
Citește și  Emotiile. 6 emotii de baza

Fără Gânduri

Gândul și exprimarea sa verbală Cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco, creatorii acestui dispozitiv, au descoperit că este mult prea dificil să încerci să traduci informația gândului direct în discurs audibil așa că au ales altă variantă și anume, inteligența artificială. Astfel, au putut corela semnalele pe care creierul le-a transmis tracturilor vocale ale participanților, care corespundeau unui vocabular specific, simulând în cele din urmă comportamentul tractului vocal pentru a genera cuvinte realiste. Într-unul dintre teste, dispozitivul a putut să sintetizeze vorbirea în timp ce oamenii mișcau gura ca și cum ar vorbi, dar fără să scoată vreun sunet.  

Încă ne… Gândim la asta

Oamenii care au ascultat și au încercat să transcrie pronunțările generate de mașină au înțeles greșit cel puțin un cuvânt în aproximativ 50% din cazuri dar faptul că au reușit măcar odată, reprezintă deja un progres uriaș, comparativ cu sistemele și metodele existe în ziua de azi.
“Pentru cineva care nu poate comunica deloc, câteva erori minore sunt acceptabile”, a declarat Marc Slutzky, neuro-inginer de la Universitatea Northwestern. “Evident, ne dorim putem rosti exact cuvântul pe care dorim să-l rostim, dar chiar dacă nu suntem încă la acel nivel, este cu mult mai bine decât să trebuiască să scriem cuvintele literă cu literă, așa cum se întâmplă acum.”
Gândul că aceste realizări sunt posibile chiar acum, în clipa asta, că granițele comunicării sunt împinse tot mai departe, dă speranță atât cercetătorilor cât și, de ce nu, întregi omeniri! Este încă un pas către comunicarea de la gând la gând, de la om la om și în curând, chiar și fără dispozitive și aparate!
Citește și  Sindromul De Oboseala Cronica - Simptome Si Tratament
 

Părerea ta

Tu ce părere ai despree această realizare? Ai folosi aceste dispozitive dacă ai fi în această situație? Cum crezi ca ți-ar schimba și afecta viața? Scrie răsunsul tău într-un comentariu mai jos.

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *