intuitia-poate-fi-dovedita-stiintific
Redactat de Eugen Popa

Cercetările de la Northwestern University publicate online în revista științifică Nature Neuroscience oferă dovezi electrofiziologice care arată că deciziile considerate a fi bazate pe presupuneri, intuiția fiecăruia sau sentimente instinctuale (cum vrei să le numești) pot să se bazeze, de fapt, pe amintiri valide care nu pot fi accesate în mod conștient. Cercetătorii concluzionează că oamenii ar trebui să fie mai receptivi la informațiile pe care le primesc din interior.

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință

Ken Paller, profesor de psihologie, a declarat:

De fapt, putem să știm mai mult decât credem în mod conștient că știm în situații de zi cu zi. Memoria subconștientului poate intra în joc, de exemplu, în recunoașterea chipului unui criminal sau a unui răspuns corect la un test. Sau alegerea unui produs  din hoarde de produse de consum poate fi condusă de amintiri care sunt destul de vii la un nivel subconștient.

Participanții la studiu format din două grupe de 24 de subiecți au primit o serie de imagini colorate afișate pe ecranul unui computer. Pentru 50% din imaginile afișate au fost rugați să acorde toată atenția încercării de a memora ceea ce văd.

Al doilea grup de imagini a fost însoțit de ascultarea unui șir de cifre pe care participanții au fost rugați să și-l amintească până la următorul proces. Un nou număr a fost dat la fiecare încercare.

Cercetătorii au explicat faptul că, deși participanții s-ar putea concentra pe memorarea a jumătate dintre imagini, amplitudinea proiectul i-a distras foarte mult de la memorarea celorlalte. O scurtă perioadă de timp mai târziu, participanții au vizionat imagini similare într-un test de recunoaștere.

Ken Paller a comentat:

“Remarcabil, subiecții au selectat mult mai ușor imaginile vechi  atunci când au fost distrați decât atunci când au acordat atenție deplină. De asemenea, au fost mai exacți când au pretins că au ghicit decât atunci când au fost familiarizați cu imaginea.”

Semnalele EEG înregistrate dintr-un set de electrozi la 12 participanți au identificat valuri diferite în creier când au apărut amintiri ale unei memorii implicite în comparație cu rezultatele asociate cu experiențele de memorie conștiente. Un semnal unic a apărut la un sfert de secundă după ce participanții au văzut fiecare imagine veche.

Ken Paller a spus:

“Rezultatele studiului arată că atunci când oamenii încearcă să-și amintească, pot ști mai mult decât cred că știu”. Studiul actual se bazează pe studii anterioare care arată că victimele amneziei au adesea amintiri și avertismente puternice impuse împotriva dependenței unice de memoria conștientă.

Ken Paller a concluzionat despre intuiția omenească:

“Aceasta sugerează că trebuie să dezvoltăm și natura intuitivă și creativitatea noastră. Intuiția poate avea un rol important în găsirea răspunsurilor la tot felul de probleme din viața de zi cu zi.”

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

    • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

      2015 

    • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2015 

    • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

      2014

    • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2014 

    • Trainer certificat în terapia părților

      2013

    • Trainer certificat de hipnoză OMNI

      2012 

    • Trainer certificat de hipnoză NGH

      2012 

    • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

      2009

 

Acreditări și certificări

    • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
    • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
    • Trainer NGH Eugen Popa 8211
    • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
    • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *