amintiri neplacute martor - puterea mintii
Redactat de alex_gavrila96

Cea mai Simplă Metodă de a Scăpa de Amintiri Neplăcute

Pe scurt: Perspectiva din care ne amintim amintirile, schimbă aceste amintiri.


Amintirile asociate, adică cele în care revedem un eveniment ca și cum am vedea prin ochii noștrii tind să le facă mai puternice.

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință


Dacă ne reamintim acel eveniment ca și cum am privi din afară, persoana a treia, ca un martor, atunci amintirea e mai slabă în intensitate iar emoția simțită este mult mai redusă.

Aceasta este o metodă foarte simplă și eficientă care ne permite să procesăm amintirile diferit și astfel să modificăm modul în care acestea ne influențează.

Dacă NU dorim ca o amintire din trecut să ne mai afecteze, putem pur și simplu să schimbăm punctul de vedere!

Constatările au implicații pentru tratamentul unor afecțiuni precum depresia, fobia, anxietatea sau tulburarea de stres post-traumatic, care implică recurența amintirilor tulburătoare.

 

Ce spun specialiștii

 

Dr. Peggy St. Jacques, co-autor al studiului, a declarat:

„Perspectiva noastră, atunci când ne amintim, schimbă regiunile din creier responsabile de memorie și modul în care aceste regiuni ale creierului interacționează împreună”.

 

Cum s-a realizat studiul

eliminare amintiri neplacute - puterea mintii

În acest studiu participanți își aminteau evenimentele din perspective diferite, iar creierul lor era scanat în acest timp pentru a vedea care sunt zonele din creier care se activează si în ce mod se activează.

Rezultatele au arătat că amintirea din perspectiva de observator a dus la o interacțiune mai mare între regiunile creierului importante pentru memorie și zonele care construiesc reprezentări mentale complexe ale evenimentelor.

Dr. St. Jacques a spus:

„Aceste descoperiri susțin un număr mare de alte studii mai mare de cercetări care arată că modul în care ne amintim ceva este un proces activ care poate influența și chiar distorsiona acele amintiri.

Adoptarea unei perspective de observator implică vizualizarea trecutului într-un mod nou, ceea ce necesită o interacțiune mai mare între regiunile creierului care ne susțin capacitatea de a ne aminti detaliile și de a recrea imagini mentale”.

Se știe că amintirile care provoacă frică sunt greu de eliminat iar amintirile care au un puternic conținut emoțional durează cel mai mult.

Amintindu-ne evenimentele din postura de martor la eveniment poate fi o abordare terapeutică utilă, a spus dr. St. Jacques:

„Acesta poate fi un mod eficient de a face față amintirilor tulburătoare prin vizionarea trecutului de la distanță și reducerea intensității emoțiilor pe care le simțim”.

 

Concluzii

Aceste studiu vine să confirme odată în plus, faptul că tehnici foarte simple, cum ar fi Hipnoza Regresivă și Linia Timpului pot fi extrem de eficiente în a rezolva traume din trecut într-un mod foarte rapid și eficient.

Dacă vrei să afli mai multe despre aceste tehnici precum și alte metode de dezvoltare personală și autovindecare vino în Biblioteca Puterea Minții, cea mai mare resursă din acest domeniu din România.

 

 

Studiul a fost publicat în revista Cortex (Iriye & St. Jacques, 2020).

alex_gavrila96

Articole publicate: 1

Vezi pagina autorului

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *