Somnambulismul și Arta în Somn
Puterea Minții umane nu încetează să fascineze.
Mereu și mereu apar noi informații care aduc o lumină nouă asupra minții și creierului. Somnambulismul este unul dintre aceste mistere ale minții iar în acest articol vă prezentăm un caz extrem de rar de somnambulism în care protagonistul nu vorbește în somn sau merge în somn ci… desenează!
Cum poate somnambulismul să influențeze alte tulburări de somn și alte afecțiuni?
Somnambulismul poate agrava tulburările de somn și afectiunile existente, cum ar fi insomniile și apneea de somn. Acesta poate duce, de asemenea, la oboseală cronică și anxietate din cauza lipsei de somn de calitate. Este important să se adreseze și să se trateze somnambulismul pentru a evita complicatiile asociate cu tulburarile de somn și afectiuni.
Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință
Somnabulismul și… arta!
Când Lee Hadwin avea patru ani, mâzgălea pereții cu desenele sale.
Desigur că nu este deloc suprinzător pentru un copil de patru ani dar, există Un Mare DAR: făcea asta…. dormind
Odată cu creșterea în vârstă, desenele sale au devenit tot mai meticuloase și mai complexe iar la vârsta de 15 ani a început să realizeze portrete, producând 3 portrete cu Marilyn Monroe.
Cu toate acestea, Lee nu își aducea aminte nimic când se trezea!
Somnambulismul, vorbitul sau acțiunile realizate în somn, este un subiect foarte studiat însă sunt foarte puține cazuri de realizărie artistice în timpul somnului, cu atât mai puțin picturi sau desene.
Ce face ca toată aceaastă poveste să fie și mai spectaculoasă este faptul că Lee nu are nici un talent artistic sau înclinație către acest gen de activități în starea de veghe, când e treaz.
Care să fie explicația?
Penny Lewis de la Universitatea din Cardiff explică faptul că somnambulismul poate apărea atunci când există un dezechilibru la nivelul funcțiilor creierului, în mod particular, creierul limbic.
Desigur, toate acestea sunt doar speculații și ipoteze.
Nu știm încă cu certitudine care este cauza somnabulismului dar este evident ca Puterea Minții este absolut fantastică și că mai avem încă multe de înțeles și de descoperit.
Acum e rândul tău:
- Ce părere ai despre această abilitate?
- Ce crezi că cauzează somnambulismul?
Probabil o revolta asubconstientului in care vrea sa demonstreze constientului ca nu el este seful sau …o manifestare a constientului cu calauzire subconstientului atunci cand ,,capacaunul,, (constientul) e prea obosit ca sa mai cenzureze ceva, una din 2 trebuie sa contina adevarul dupa umila mea parere.