Somnambulism si arta in somn - Pictura de Lee Hadwin
Redactat de Eugen Popa

Somnambulismul și Arta în Somn

Puterea Minții umane nu încetează să fascineze.

Mereu și mereu apar noi informații care aduc o lumină nouă asupra minții și creierului. Somnambulismul este unul dintre aceste mistere ale minții iar în acest articol vă prezentăm un caz extrem de rar de somnambulism în care protagonistul nu vorbește în somn sau merge în somn ci… desenează!

Cum poate somnambulismul să influențeze alte tulburări de somn și alte afecțiuni?

Somnambulismul poate agrava tulburările de somn și afectiunile existente, cum ar fi insomniile și apneea de somn. Acesta poate duce, de asemenea, la oboseală cronică și anxietate din cauza lipsei de somn de calitate. Este important să se adreseze și să se trateze somnambulismul pentru a evita complicatiile asociate cu tulburarile de somn și afectiuni.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

Somnabulismul și… arta!

Când Lee Hadwin avea patru ani, mâzgălea pereții cu desenele sale.

Desigur că nu este deloc suprinzător pentru un copil de patru ani dar, există Un Mare DAR: făcea asta…. dormind

Odată cu creșterea în vârstă, desenele sale au devenit tot mai meticuloase și mai complexe iar la vârsta de 15 ani a început să realizeze portrete, producând 3 portrete cu Marilyn Monroe.

Cu toate acestea, Lee nu își aducea aminte nimic când se trezea!

Somnambulismul, vorbitul sau acțiunile realizate în somn, este un subiect foarte studiat însă sunt foarte puține cazuri de realizărie artistice în timpul somnului, cu atât mai puțin picturi sau desene.

Citește și  Copilul Tau Interior Este Ranit

Ce face ca toată aceaastă poveste să fie și mai spectaculoasă este faptul că Lee nu are nici un talent artistic sau înclinație către acest gen de activități în starea de veghe, când e treaz.  

Care să fie explicația?

Penny Lewis de la Universitatea din Cardiff explică faptul că somnambulismul poate apărea atunci când există un dezechilibru la nivelul funcțiilor creierului, în mod particular, creierul limbic.

Desigur, toate acestea sunt doar speculații și ipoteze.

Nu știm încă cu certitudine care este cauza somnabulismului dar este evident ca Puterea Minții este absolut fantastică și că mai avem încă multe de înțeles și de descoperit.  

Acum e rândul tău:

 1. Ce părere ai despre această abilitate?
 2. Ce crezi că cauzează somnambulismul?

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Un comentariu la „Somnambulismul și Arta în Somn

  1. Ionel Neagu

   Probabil o revolta asubconstientului in care vrea sa demonstreze constientului ca nu el este seful sau …o manifestare a constientului cu calauzire subconstientului atunci cand ,,capacaunul,, (constientul) e prea obosit ca sa mai cenzureze ceva, una din 2 trebuie sa contina adevarul dupa umila mea parere.

   Răspunde

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *