sapiosexualitatea
Redactat de Leonard

Dacă ai ajuns la acest articol, cu siguranță te-ai întrebat ce înseamnă sapiosexualitatea. Ei bine, sapiosexualitatea este o orientare sexuală care se referă la atracția față de inteligența lor și abilitățile intelectuale ale unei persoane, mai degrabă decât la aspectul fizic sau la alte caracteristici ale acesteia.

What is a Sapiosexual? - Talkspace

Deși termenul a fost folosit în mod curent în ultimii ani, nu există o definiție universal acceptată a sapiosexualității. În general, însă, sapiosexualitatea poate fi descrisă ca o atracție sexuală și emoțională față de inteligența, cunoștințele și abilitățile unei persoane. Pentru sapiosexuali, capacitatea unei persoane de a fi creativă, de a gândi critic, de a înțelege și de a aprecia lucruri complexe și de a avea discuții profunde și interesante sunt cele mai importante caracteristici într-un partener.

 

Sapiosexualii sunt atrași de intelectualism și gândirea profundă și își doresc să împărtășească aceste valori cu partenerul lor. Aceștia se concentrează pe ceea ce o persoană poate oferi într-o relație pe termen lung, nu doar pe aspectul fizic sau pe alte trăsături superficiale.

 

Este important de menționat că sapiosexualitatea nu este o orientare sexuală în sine, ci este o parte a așa-numitelor orientări sexuale atipice. Aceasta nu înseamnă că sapiosexualitatea este o alegere sau o preferință, ci mai degrabă că este o parte a identității unei persoane.

 

Sapiosexualitatea poate fi întâlnită atât în comunitatea LGBTQ+ cât și în afara acesteia, și nu este legată de identitatea de gen sau de orientarea sexuală a unei persoane.

 

Semnificația sapiosexualității

Semnificația sapiosexualității este foarte importantă pentru cei care o trăiesc. Pentru sapiosexuali, intelectul este cel mai important aspect într-un partener și este esențial în a construi o relație plină de satisfacții.

 

A fi sapiosexual nu înseamnă doar a fi atras de intelect, ci și a fi stimulat de el. Acest lucru înseamnă că pentru a putea avea o relație sănătoasă, sapiosexualii caută oameni care le pot oferi o discuție profundă, o minte creativă și o abilitate de a gândi critic și analitic.

Qué significa ser sapiosexual?

Semnificația sapiosexualității poate fi văzută în felul în care sapiosexualii se raportează la sexualitatea lor și la relațiile lor. Aceștia nu se concentrează doar pe caracteristicile psihologice sau fizice și mai degrabă pe ceea ce o persoană poate oferi într-o relație pe termen lung. Pentru sapiosexuali, o minte ascuțită și o abilitate de a înțelege și de a aprecia inteligența și originalitatea și de a avea discuții profunde și interesante sunt cele mai importante caracteristici într-un partener.

 

Semnificația sapiosexualității este, de asemenea, legată de acceptarea de sine și de identitatea personală. Sapiosexualii își acceptă așa cum sunt și caută parteneri care să-i accepte și să-i îmbrățișeze așa cum sunt. Aceștia sunt mândri de orientarea lor sexuală și își exprimă deschis preferințele lor, în ciuda prejudecăților și a discriminării care pot fi întâlnite în societate.

 

Din păcate, semnificația sapiosexualității este adesea înțeleasă greșit sau este subestimată de către cei din jur. Sapiosexualii sunt adesea considerați snobi sau superficiali deoarece nu se concentrează pe aspectul fizic, dar acest lucru nu este adevărat. De fapt, sapiosexualitatea este o orientare sexuală validă și importantă, care poate aduce multă fericire și satisfacție în viața unei persoane.

 

Există Atracție Pentru Inteligență?

Atracția intelectuală

Atracția intelectuală este centrul sapiosexualității și este ceea ce îi face pe sapiosexuali să fie unici și diferiți de celelalte orientări sexuale. Atracția intelectuală se referă la atracția pentru mintea și inteligența unei persoane, în loc de atracția fizică.

Citește și  Trauma de abandon explicata pas cu pas

 

Pentru sapiosexuali, atracția intelectuală poate fi cel mai important aspect într-o relație. Aceștia caută persoane cu care să poată avea discuții profunde și interesante, care să-i stimuleze mental și să le ofere oportunitatea de a învăța și de a crește împreună.

 

Atracția intelectuală poate fi diferită de la o persoană la alta și poate fi influențată de interesele și pasiunile fiecăruia. De exemplu, pentru un sapiosexual, atracția intelectuală poate fi legată de abilitățile de gândire critice și analitice ale partenerului, de pasiunea acestuia pentru literatură sau de interesul său pentru științe.

 

Pentru sapiosexuali, atracția intelectuală poate fi chiar mai importantă decât aspectul fizic. Aceștia pot fi atrași de o persoană cu o frumusețe fizică medie, dar cu o minte ascuțită și abilități intelectuale remarcabile. De fapt, mulți sapiosexuali consideră că atracția intelectuală este mai importantă pentru ei decât orice altceva.

 

Atracția intelectuală poate fi, de asemenea, un motiv puternic pentru sapiosexuali să își dezvolte propriile abilități intelectuale. Aceștia sunt adesea pasionați de lectură, învățare continuă și explorarea ideilor noi și complexe.

 

Din păcate, atracția intelectuală poate fi adesea subestimată sau considerată o calitate superficială de către cei din jur. Mulți oameni cred că aspectul fizic este cel mai important într-o relație, dar pentru sapiosexuali, acest lucru nu înseamnă că este întotdeauna adevărat. Atracția intelectuală poate fi la fel de puternică și poate aduce multă fericire și satisfacție într-o relație.

 

Diferența dintre sapiosexualitate și alte orientări sexuale

Ai aflat ce înseamnă sapiosexualitate și cum se manifestă atracția intelectuală, dar acum poate te întrebi cum se diferențiază sapiosexualitatea de alte orientări sexuale. În primul rând, sapiosexualitatea nu se referă la orientarea sexuală în sine, ci la tipul de atracție pe care cineva îl simte față de alte persoane.

Sapiosexual Definition and Meaning - What Is Sapiosexuality?

De exemplu, o persoană heterosexuală poate fi, totodată, și sapiosexuală, adică poate fi atrasă sexual și intelectual de persoane de sexul opus. La fel, o persoană bisexuală poate fi și sapiosexuală, atrași atât de bărbați, cât și de femei, dar și de inteligența acestora.

 

Sapiosexualitatea poate fi considerată un tip de preferință a atracției, care nu exclude alte orientări sexuale. Pe de altă parte, alte orientări sexuale, precum heterosexualitatea, homosexualitatea, bisexualitatea sau asexualitatea, se referă la atractia sexuală către un anumit gen sau nu se simt atrași sexual de nimeni.

 

Este important să reții că sapiosexualitatea nu este o boală, nu este un simptom de tulburare mentală și nu este un mod de viață ales. Este pur și simplu o trăsătură a preferinței sexuale și o modalitate prin care oamenii pot descoperi noi modalități de a-și satisface nevoile și de a-și găsi parteneri compatibili.

 

Așadar, să luăm un exemplu pragmatic, cum ar fi cazul lui Alex și Maria, două nume fictive care ne vor ajuta în dezvoltarea subiectului. Alex este sapiosexual și a fost întotdeauna atras de partenerii care îl stimulează intelectual și cu care poate discuta subiecte profunde și interesante. Maria, pe de altă parte, nu a mai auzit niciodată de termenul sapiosexual și nu este sigură ce înseamnă asta.

 

În timpul primei întâlniri, Alex și Maria încep să vorbească despre cariera lor și despre pasiunile lor. Alex își dă seama că Maria este foarte inteligentă și poate susține o conversație interesantă, ceea ce îl atrage și mai mult spre ea. Pe măsură ce relația lor evoluează, Alex începe să își dezvăluie preferințele sale intelectuale și să discute cu Maria despre subiecte care îi pasionează. Maria începe să înțeleagă mai bine sapiosexualitatea și începe să aprecieze și ea discuțiile intelectuale cu Alex.

 

În cele din urmă, Alex și Maria descoperă că împărtășesc multe pasiuni intelectuale comune și încep să exploreze împreună aceste interese. Se simt mai conectați decât oricând înainte și își dau seama că atracția lor intelectuală a fost un factor cheie în relația lor.

 

Citește și  Top 10 Avantaje Ale Utilizarii NLP-ului Pentru Studiu: Training Nlp

Acesta este doar un exemplu de cum sapiosexualitatea poate fi experimentată într-o relație și cum poate ajuta la construirea unei conexiuni mai profunde între parteneri.

 

Sapiosexual – Importanța unei Relații

Construirea unei relații semnificative

Pentru a construi o relație semnificativă, există anumite aspecte la care trebuie să acorzi atenție. În primul rând, este important să cauți partenerul potrivit, unul care să împărtășească aceleași interese și valori cu tine. Ca sapiosexual, îți vei dori ca partenerul să fie o persoană cu un nivel ridicat de inteligență și cultura, care să poată ține pasul cu tine în discuții și să fie capabil să te inspire și să te provoace.

 

În al doilea rând, comunicarea este esențială în construirea unei relații semnificative. Este important să poți discuta deschis cu partenerul tău despre dorințele și nevoile tale, precum și să poți asculta și înțelege punctul său de vedere. Acest lucru te va ajuta să construiești o conexiune mai puternică și să depășiți eventualele neînțelegeri sau conflicte.

 

De asemenea, este important să fii sincer și autentic în relația ta. Fii tu însuți și nu încerca să te prefaci sau să te conformezi așteptărilor altora. O relație autentică este mai valoroasă și mai semnificativă decât una construită pe baza jocurilor și a fățărniciei.

 

În plus, încearcă să petreceți timp de calitate împreună și să faceți activități care vă plac amândurora. Acest lucru vă va ajuta să vă cunoașteți mai bine și să vă bucurați de compania celuilalt.

 

Nu uita să fii și să rămâi deschis la schimbare și la creștere în relația ta. Învață să te adaptezi la nevoile și schimbările partenerului tău și să îți dezvolți abilități de comunicare și empatie.

 

Atracția intelectuală vs. atracția fizică

Când vine vorba de atracție, există multe aspecte care pot fi luate în considerare, dar poate cele mai cunoscute sunt atracția fizică și cea intelectuală. Aceste două aspecte sunt adesea discutate în relațiile romantice, deoarece fiecare dintre ele are o importanță distinctă pentru oameni.

 

Pe de o parte, atracția fizică este ceva ce oamenii pot simți instantaneu. Este un sentiment care vine în principal din aspectele vizuale ale unei persoane, cum ar fi fizicul, chipul și gesturile. Atracția fizică poate fi o componentă importantă a inițierii unei relații romantice, iar mulți oameni consideră că este vitală pentru a fi atrași de cineva.

 

Pe de altă parte, atracția intelectuală este ceva mai profundă și nu este atât de ușor de recunoscut la prima vedere. Atracția intelectuală se referă la simțurile care provin dintr-un partener care are o inteligență superioară sau o personalitate care te inspiră și te face să te simți bine. Poate fi vorba despre modul în care partenerul tău gândește, despre modul în care vorbește sau despre modul în care abordează subiecte de discuție importante.

Sapiosexuals: Seduced by the Brain, Aroused by Intelligence | by Marco Antuzi | Medium

Diferența dintre cele două este că atracția fizică se referă la aspectele exterioare, în timp ce atracția intelectuală se referă la aspectele interioare. Deși atracția fizică poate fi importantă la începutul unei relații, este atracția intelectuală care menține o relație pe termen lung.

 

Este important să înțelegem că nu există un singur tip de atracție care este corect sau greșit, ci doar ceea ce funcționează cel mai bine pentru fiecare individ și pentru relația lor. Uneori, oamenii se simt atrași mai mult de unul decât de celălalt, iar asta este în regulă.

 

În cele din urmă, ceea ce contează cu adevărat într-o relație este că există o conexiune puternică și semnificativă între parteneri. Fie că este vorba despre atracția fizică, intelectuală sau o combinație a ambelor, ceea ce contează cel mai mult este că vă simțiți atrași unul de celălalt și că sunteți capabili să construiți o relație sănătoasă și fericită împreună.

 

Sapiosexualii – Mai Atrăgători Acum

 

Citește și  Stima de sine la copii. Exercitii de crestere a stimei de sine a copiilor

Citește mult și divers

Cititul divers este esențial pentru dezvoltarea inteligenței și a înțelegerii lumii din jurul tău. Prin citirea diferitelor genuri și subiecte, îți poți extinde cunoștințele și perspectivele asupra lumii.

 

Dacă dorești să devii mai inteligent și mai informat, trebuie să citești mult și divers. Acest lucru te va ajuta să îți îmbunătățești capacitatea de gândire critică și de analiză, te va ajuta să îți dezvolți vocabularul și să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare.

 

O modalitate de a începe să citești divers este să îți stabilești obiective și să îți faci un plan de lectură. Poți începe cu genurile care îți sunt familiare, apoi să explorezi și alte genuri și subiecte. De asemenea, poți să te înscrii în cluburi de lectură sau să cauți recomandări de cărți de la prieteni, biblioteci sau librării.

 

Diversitatea lecturilor îți oferă oportunitatea de a-ți extinde cunoștințele despre subiecte variate, cum ar fi istoria, politica, arta, știința, tehnologia sau literatura. Poți să îți dezvolți imaginația și creativitatea prin citirea de ficțiune sau poezie.

 

În plus, cititul divers poate să îți dezvolte empatia și înțelegerea pentru diferite culturi și perspective. De exemplu, citirea unor cărți scrise de autori din alte țări sau culturi te poate ajuta să înțelegi și să apreciezi diferențele culturale.

 

Învață ceva nou în fiecare zi

Este important să înveți ceva nou în fiecare zi, indiferent de cât de mică sau de mare este acea informație. Acest lucru nu numai că îți poate îmbogăți cunoștințele, dar poate îmbunătăți și starea ta de spirit și stima de sine. În plus, învățarea continuă te poate ajuta să îți îmbunătățești abilitățile și performanța la locul de muncă sau în alte activități.

 

Există multe modalități de a învăța ceva nou în fiecare zi, indiferent de interesele sau obiectivele tale. Poți să citești cărți, articole sau bloguri despre subiecte care te pasionează sau să îți asumi provocări și să înveți lucruri noi. De asemenea, poți să participi la cursuri online, să te implici în proiecte noi sau să îți asumi noi responsabilități.

Pretentious Is Not A Sexual Orientation, 41% OFF

În plus, poți să îți dezvolți abilitățile prin practică și exercițiu. Dacă îți place să gătești, poți să încerci rețete noi sau să experimentezi cu arome și combinații de ingrediente. Dacă îți place să cânti la un instrument muzical, poți să înveți melodii noi sau să îți îmbunătățești tehnica.

 

Este important să nu te descurajezi de eșecuri sau de faptul că procesul de învățare poate fi dificil. În schimb, încearcă să îți păstrezi entuziasmul și să te concentrezi pe beneficiile pe care le poți obține prin învățare continuă. Este posibil să descoperi noi pasiuni sau să îți dezvolți abilități care îți pot fi de folos în viitor.

Întreabă și ascultă

Ascultarea este o abilitate crucială pentru a învăța ceva nou și pentru a construi relații semnificative. Atunci când îi întrebi pe alți despre experiențele și cunoștințele lor, poți învăța multe lucruri interesante și neașteptate.

 

Un mod bun de a practica această abilitate este de a pune întrebări deschise care îi încurajează pe ceilalți să împărtășească păreri și idei. În loc de întrebări care necesită doar un răspuns scurt, cum ar fi “Da” sau “Nu”, întreabă ceva de genul “Cum ai ajuns să te implici în acest domeniu?” sau “Ce te pasionează cel mai mult în acest sens?”.

 

Ascultarea activă este, de asemenea, importantă pentru a arăta că îți pasă și că ești cu adevărat interesat de ceea ce spune persoana din fața ta. Fii prezent și acordă atenție atunci când îți răspunde, reflectând asupra a ceea ce s-a spus și reiterând ideile cheie pe care le-ai înțeles. Acest lucru nu numai că îți arată respectul și aprecierea pentru interlocutor, dar te ajută și să îți consolidezi propriile cunoștințe și înțelegere.

 

Practicarea acestei abilități nu numai că te ajută să înveți lucruri noi și să îți dezvolți cunoștințele, dar te poate și ajuta să construiești relații mai puternice și semnificative cu cei din jurul tău. Ascultarea și înțelegerea nevoilor, dorințelor și intereselor altora te poate ajuta să creezi o conexiune mai profundă și mai autentică.

Citește și  Mecanisme De Apărare Ale Eului

 

Sapiosexuali – Să fii Inteligent mai Important decât Aspectul Fizic?

Găsește parteneri compatibili intelectual

Primul pas în găsirea unor parteneri compatibili intelectual este de a ieși din zona de confort și de a-ți extinde cercul de cunoștințe. Poți începe prin a participa la evenimente și activități care sunt în concordanță cu interesele tale intelectuale. De exemplu, poți merge la conferințe, seminarii, dezbateri sau cluburi de carte. De asemenea, poți căuta grupuri de discuție pe diferite teme online sau poți încerca să te implici în comunități care îți permit să interacționezi cu oameni care împărtășesc aceleași preocupări.

 

Un alt mod de a-ți găsi parteneri compatibili intelectual este de a te implica în activități sociale care au legătură cu pasiunile tale. De exemplu, dacă îți place să călătorești și să descoperi culturi diferite, poți să te implici într-un club de călătorii. Dacă îți place să joci un instrument muzical, poți să te implici într-o trupă de muzică sau să participi la jam sessions. Prin aceste activități sociale, poți întâlni oameni care îți împărtășesc pasiunile și interesele, ceea ce poate duce la construirea unor legături intelectuale și relații semnificative.

 

Este important să fii deschis la ideea de a cunoaște oameni noi și să fii dispus să comunici și să interacționezi cu ei. În timp ce caută parteneri compatibili intelectual, este important să fii atent la valori și interese comune, precum și la nivelul de inteligență și educație al acestora. Nu uita că nu trebuie să fii întotdeauna de acord cu ei, dar este important să aveți o bază comună și să puteți înțelege punctele de vedere ale celuilalt.

 

Oamenii de știință au descoperit că majoritatea oamenilor doresc un partener inteligent, dar o mică parte sunt specific atrași sexual de inteligență. Studiul a analizat ce trăsături caută oamenii la un partener romantic și cât de atrași sunt de persoanele cu niveluri variate de inteligență. Rezultatele indică faptul că inteligența este a doua trăsătură valorizată cel mai mult, după bunătate și înțelegere. Studiul a fost publicat în jurnalul științific Intelligence. S-a constat că sapiosexualitatea poate fi măsurată psihometric și că între 1% și 8% dintre tinerii relativi (între 18 și 35 de ani) ar putea să fii un sapiosexual

 

Participă la activități culturale și intelectuale

Participarea la activități culturale și intelectuale poate fi un mod excelent de a-ți îmbunătăți abilitățile intelectuale și de a întâlni oameni cu interese similare. Aceste activități pot include vizitarea muzeelor și galeriilor de artă, participarea la lecturi și prelegeri, vizionarea filmelor și a spectacolelor de teatru, și multe altele.

 

Participarea la astfel de activități poate fi benefică în multe moduri. În primul rând, acestea îți pot oferi oportunități de a învăța lucruri noi și de a-ți îmbunătăți abilitățile intelectuale. De exemplu, vizitarea unui muzeu poate fi o modalitate excelentă de a învăța despre istorie, artă și cultură, în timp ce participarea la o prelegere sau la o lectură poate îmbunătăți abilitățile tale de ascultare și înțelegere a subiectelor noi.

 

În al doilea rând, participarea la astfel de activități îți poate permite să întâlnești oameni noi și să îți faci noi prieteni. Atunci când participi la activități culturale și intelectuale, vei întâlni oameni care împărtășesc aceleași interese ca tine, ceea ce poate fi o bază excelentă pentru a construi relații semnificative și durabile.

 

În plus, participarea la activități culturale și intelectuale poate fi o modalitate excelentă de a te conecta cu comunitatea ta și de a-ți dezvolta sentimentul de apartenență. Participarea la astfel de activități poate îmbunătăți calitatea vieții tale și poate fi o sursă de bucurie și satisfacție.

Citește și  Viktor Frankl - Sensul Vieții

 

Pentru a găsi activități culturale și intelectuale în zona ta, poți să consulți site-uri web ale muzeelor, bibliotecilor și teatrelor din zona ta sau să cauți grupuri de interes pe site-uri web precum Meetup sau Facebook. În plus, multe biblioteci locale oferă programe și evenimente gratuite pentru comunitate, așa că ar trebui să verifici și această opțiune.

 

Nu te concentra doar pe aspectul fizic

În relațiile intime, mulți oameni se concentrează prea mult pe aspectul fizic al partenerului lor, trecând cu vederea aspectul intelectual. Acest lucru poate duce la relații superficiale, care nu sunt durabile în timp. Este important să nu te concentrezi doar pe aspectul fizic al unei persoane și să acorzi atenție și intelectului lor. Atracția intelectuală poate fi la fel de puternică ca și cea fizică și poate fi o bază solidă pentru o relație durabilă.

 

Concentrează-te pe calitățile intelectuale ale unui potențial partener. Întreabă despre interesele lor și discută subiecte care îți plac și țin de domeniul lor de interes. Dacă sunteți într-un grup social, încearcă să îi implici în discuții și să afli mai multe despre opiniile lor și despre modul lor de gândire. Când comunicați cu o persoană, încearcă să îți dai seama dacă vă potriviți intelectual și dacă aveți o comunicare bună.

Sapiosexual | Wiki | LGBT+ Amino

Participarea la activități culturale și intelectuale poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a întâlni oameni care își împărtășesc interesele și valorile. Citește cărți, mergi la teatru sau la expoziții, ia parte la conferințe și la dezbateri. Aceste activități nu numai că îți vor extinde orizonturile și te vor face să înveți lucruri noi, dar vor oferi și oportunități de a cunoaște oameni noi, care își împărtășesc pasiunea pentru aceleași subiecte.

 

Nu uita să acorzi atenție și aspectului emoțional al unei persoane. Este important să găsești un partener care să fie compatibil și din punct de vedere emoțional. O persoană care este inteligență, dar nu îți împărtășește valorile și sentimentele, poate fi mai puțin potrivită ca un partener care îți împărtășește valorile și sentimentele, dar poate nu are aceeași inteligență.

 

Concluzie – O vedere mai bună asupra Sapiosexualității. Este un lucru bun?

Sfaturi finale pentru a înțelege și a aplica sapiosexualitatea în viața ta.

Iată câteva sfaturi finale pentru a înțelege și a aplica sapiosexualitatea într-o viață mai sănătoasă și exact cum s-ar putea să o dorești:

 

Nu te lăsa influențat de presiunea socială: Este important să-ți urmezi propriile preferințe și să nu te lași influențat de ce cred alții. Dacă ești atras de inteligență și cunoaștere, fii mândru de asta și nu te simți obligat să te conformezi normelor sociale.

 

Caută parteneri cu interese și valori similare: Este important să căutați parteneri care împărtășesc aceleași interese și valori ca și tine. Acest lucru poate duce la discuții profunde și interesante care pot fi extrem de satisfăcătoare și pline de satisfacții emoționale.

 

Încercați să explorați împreună: Când vă aflați într-o relație cu un partener sapiosexual, nu exista o limită la ceea ce puteți învăța împreună. Încercați să explorați subiecte noi, să învățați și să creșteți împreună.

 

Nu te concentra doar pe aspectele fizice: Nu te lăsa atras doar de aspectul fizic al unei persoane. Încearcă să te concentrezi și pe inteligența și cunoașterea lor, astfel încât să poți construi o relație mai profundă și satisfăcătoare.

 

Fii deschis la noi experiențe: Nu te teme să încerci lucruri noi și să-ți extinzi orizonturile. Înțelegerea și aprecierea pentru inteligenți poate fi o aventură fascinantă și plină de satisfacții.

 

În final, să fii sapiosexual înseamnă să fii atras de inteligență și cunoaștere. Este o orientare sexuală unică și minunată care poate duce la relații profunde și satisfăcătoare. Sper că aceste sfaturi te-au ajutat să înțelegi mai bine sapiosexualitatea și să o aplici în viața ta.

Leonard

Articole publicate: 144

Vezi pagina autorului

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *