Design fara titlu 1
Redactat de Eugen Popa

Surprinzător, această tehnică ușoară este la fel de eficientă ca și urmarea unui program intens dedicat întăririi musculare.

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință

Să faci o plimbare pe jos de cateva ori pe saptămână între 20 și 40 de minute este unul dintre cele mai bune tratamente pentru durerea de spate, susține o cercetare.

Plimbările sunt ușor de instalat în rutina zilnică și nu necesită pregătire în prealabil sau echipament specializat – plus că, nu costă nimic.

Cercetătorii unui studiu care a vizat 52 de persoane care sufereau de dureri medii de spate, au împărțit participanții în 2 grupuri: primul a fost îndemnat să urmeze un program de întărire a mușchilor, iar celălalt grup a fost nevoit să opteze pentru mersul în aer liber de câteva ori pe săptămână.

Durerea de spate

Cei cărora li s-a spus să meargă pe jos au făcut de două sau trei ori pe săptămână mișcare, timp de șase săptămâni. Au început cu plimbări scurte de 20 de minute de fiecare dată și au ajuns până la 40 de minute petrecute în aer liber.

Rezultatele au arătat că ambele grupuri și-au îmbunătățit starea fizică(durerea de spate)

Dr. Katz-Leurer, co-autor al studiului, a spus că tratamentul de mers pe jos a fost:

“… la fel de eficient ca și tratamentul pe care l-ar fi primit în clinică”. De fapt, cei din grupul care a ales să meargă pe jos au fost în măsură să continue pe mai departe plimbările chiar și după terminarea studiului, asta după ce au văzut rezultatele.

Acest lucru se explică pentru că persoanele care practică exerciții fizice în mod regulat tind să sufere mai puține dureri.

Plimbarea, de asemenea, scade tensiunea arterială, sporește activitatea creierul și chiar reduce stresul și inflamația din organism … și toate fără a costa nimic.

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 265

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *