O balerina in salt, in aer, plina de gratie si de tinerete

Tinerețe fără bătrânețe prin Terapia Celulară

Tinerețe fără bătrânețe

Cu toții ne dorim o tinerețe fără de sfârșit, cel puțin a trupului dacă nu și a minții. Cursa de a descoperi Elixirul Tinereții este una foarte strânsă și noi realizări și descoperiri apar aproape în fiecare zi. Ei bine, un nou studiu ne dă speranțe foarte mari. Despre ce este vorba? Vedem mai jos.

 

Celule îmbătrânite

Nu toate celulele deteriorate mor. Unii dintre acestea ajung să trăiască până la o vârstă înaintată și să producă semnale chimice, iar asta ar putea juca un rol major în lupta împotriva îmbătrânirii.

„Credem că aceste celule si substanțele pe care le produc sunt implicate in procesul de îmbătrânire”, a declarat Nicolas Musi, de la Universitatea din Texas, pentru MIT Technology Review. „Ideea este că îndepărtarea acestor celule poate fi benefică pentru a promova îmbătrânirea sănătoasă și, de asemenea, pentru a preveni boli asociate cu îmbătrânirea.”

 

Cum s-a realizat studiul

În luna ianuarie, Musi și colegii săi au publicat rezultatele unui studiu în care au tratat 14 pacienți care suferă de fibroză pulmonară idiopatică (IPF) cu leziuni pulmonare, cu o combinație de medicamente care s-au crezut că ar elimina celulele îmbătrânite.

Pe parcursul a trei săptămâni, pacienții au luat nouă doze de medicamente pentru leucemie numite dasatinib și quercetin, un supliment. La finalul studiului, pacienții au putut să meargă mai departe decât o făceau înainte și au demosntrat si alte semne de îmbunătățire a sănătății. Nu au existat efecte secundare grave.

„Deși mic, acest studiu pilot marchează un progres major în modul în care tratam bolile legate de vârstă, cum ar fi IPF”, a declarat Jamie Justice într-un comunicat de presă. „În aacest studiu am țintit special un element fundamental biologic al îmbătrânirii care este implicat în IPF, și am observat rezultate timpurii, dar promițătoare, pentru prima dată la pacienții umani”.

 

Ce urmează

Este dificil de spus dacă combinația de droguri s-ar dovedi  a fi o terapie anti-imbatranire eficientă, dar cercetatorii se sunt diciși să afle. Aceștia testează deja tratamentul pe un grup de încă 15 pacienți cu afecțiuni pulmonare, precum și 20 de persoane care suferă de afecțiuni renale cronice.

„Dacă vedem că avem rezultate bune și nu întâlnim efecte secundare foarte negateic, vom încerca să ajungem la persoanele cu condiții mai puțin amenințătoare pentru viață”, a declarat cercetătorul James Kirkland pentru MIT Technology Review.

 

Acum este rândul tău

Spune-ne părerea într-un comentariu mai jos și răspunde la aceste întrebări sau adaugă opinia ta:
Ce părere ai despre acest studiu?
Crezi că vei putea să beneficiezi de aceste rezultate chiar tu?

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *