zambet prefacut
Redactat de Eugen Popa

Cât Costă să ai un Zâmbet Prefăcut? 

  Pentru că DA! Prefăcătoria Emoțională costă!  

Diferența cheie a fost aceea dacă oamenii erau prefăcuți “superficiali” sau “profunzi”.

Noi studii arată că persoanele care își falsifică emoțiile experimentează cele mai înalte niveluri de tensiune fizică și mentală.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

O deconectare dintre emoția pe care o afișează oamenii și cea pe care o simt cauzează pagube psihologice, inclusiv epuizare emoțională.

În schimb, persoanele care își schimbă starea interioară și apoi exprimă această emoție reală, simt cea mai mică încordare.

Concluziile provin dintr-un studiu despre cum peste 2.500 de angajați din mai multe meserii despre cum își gestionează emoțiile.

Dr. Allison Gabriel, primul autor al studiului, a spus:

„Ceea ce am dorit să știm este dacă atunci când oamenii aleg să își controleze emoțiile atunci când interacționează cu colegii lor de muncă, de ce aleg să facă asta dacă nu există o regulă formală care să le impună acest lucru și ce avantaje, dacă există, reies de pe urma acestui efort.”

Diferența cheie a fost între cei care doar exprimau o emoție fără să o simtă, adică de suprafață, și cei care o creau și o simțeau cu adevărat în sufletul lor și apoi o manifestau și exprimau în exterior. Dacă vrei, este ca diferența dintre un actor de duzină și unul de primă mână.

Dr. Gabriel a explicat distincția:

„Emoția superficială este falsă și transmite un mesaj eronat altor persoane.

În interior, este posibil să fii supărat sau frustrat, dar la exterior, încerci tot posibilul să fii plăcut sau pozitiv.

“Actoria profundă” te schimbă pe tine, cum simți tu la nivel interior, profund.

Când te manifești în acest mod, încerci de fapt să aliniezzi modul în care te simți cu modul în care interacționezi cu alte persoane. “

Rezultatele Studilui – Zâmbet Prefăcut

Studiul a descoperit că majoritatea oamenilor trebuie să se prefacă mai mult sau mai puțin la servici.

Cu toate acestea, chiar dacă trebuie să te prefaci, în bine sau în rău, cel mai bine este să o faci manifestând cu o devărat o trăire reală interioară.

Te-a supărat seful că nu ți-a dat o primă dar nu vrei să îi arăți că ești supărată? Mai întâi accesează o trăire interioară de calm sau chiar detașare, mulțumire și exprimă-te la exterior.

Dr. Gabriel a explicat:

„Concluzia principală este că “prefăcuții profunzi” – cei care încearcă într-adevăr să fie pozitivi cu colegii lor – fac acest lucru din motive prosociale și obțin beneficii semnificative de pe urma acestor eforturi.”

Aceștia au descoperit că au avut cele mai bune rezultate în obiectivele lor de muncă și au avut cea mai mare încredere din partea colegilor lor.

În schimb, cei care s-au prefăcut atât la suprafață, cât și în profunzime, au trăit cea mai mare tensiune mentală.

Dr. Gabriel a spus:

„Cei care s-au străduit cel mai mult să mențină aparențele au avut cel mai mult de suferit, dpdv al bunăstării, inclusiv niveluri ridicate de epuizare emoțională și sentimentul de a fi inadecvat la locul de muncă.”

Dr. Gabriel a concluzionat:

„Cred că ideea de “Prefă-te până iese” sugerează în ultimă instanță o tactică de supraviețuire la locul de muncă.

Poate că zâmbetul de complezență dă rezultate pe termne scurt, dar pe termen lung, această strategie va submina eforturile de a vă îmbunătăți sănătatea și relațiile pe care le aveți la locul de muncă.

În multe feluri, totul se rezumă la a „fi drăguți unii cu alții”.

Nu numai că oamenii se vor simți mai bine, dar performanțele și relațiile sociale ale oamenilor se pot îmbunătăți, de asemenea. ”

 

Ce legătură există între Sindromul Impostorului și Costul să ai un Zâmbet Prefăcut?

Sindromul Impostorului causes stress, and it can also be linked to the cost of wearing a fake smile. When individuals feel like they are living a lie or not living up to their potential, it can lead to a constant state of anxiety and pressure, which can manifest as a forced or insincere smile.

Întrebări pentru tine:

  1. Tu cât de mult te prefaci când ești la locul de muncă?
  2. Ai simțit vreodată că te afectează acest lucru?
  3. Ce poți face pentru a nu mai fii nevoit/ă să te prefaci?
Scrie răspunsurile tale în comentariu mai jos și hai să pornim o discuție pe acest subiect  
Studiul a fost publicat în Journal of Applied Psychology (Gabriel et al., 2019).

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 266

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

    • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

      2015 

    • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2015 

    • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

      2014

    • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2014 

    • Trainer certificat în terapia părților

      2013

    • Trainer certificat de hipnoză OMNI

      2012 

    • Trainer certificat de hipnoză NGH

      2012 

    • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

      2009

 

Acreditări și certificări

    • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
    • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
    • Trainer NGH Eugen Popa 8211
    • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
    • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *