Femeie Trista
Redactat de Eugen Popa

Se pare că oamenii de știință au descoperit zona din creier unde este localizată tristețea și anume, este legată de circuitul dintre memorie și emoție.

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință

Tristetea

Ce este Tristețea?

Cu toții știm ce înseamnă să fii trist! Problema este că uneori această tristețe poate căpăta proporții catastrofale iar până de curând oamenii de știință nu au avut o idee prea clară cum arată această emoție din punct de vedere științific.

Aceștia știau doar că o parte a creierului numită amidgala, joacă un rol în existența acestei emoții dar radiografiile și scanurile cerebrale nu erau suficient de rapide pentru a depista ce se întâmplă în creier de la o clipă la alta atunci când omul are fluctuații în starea sa emoțională.

Asta până de curând, când o echipă de cercetători de la Universitatea din California a realizat un studiu în care a cerut participanților să își noteze stările emoționale. Toți partcipanții la acest studiu sufereau de epilepsie.

Fiecare dintre participanți purta o mică tichie cu electrozi care monitoriza activitatea sa cerebrală astfel încât echipa să poată observa aproape în timp real activitatea sa cerebrală precum și starea emoțională.

Rezultatul a fost unul surprinzător pentru oameni de știință.
În articolul publicat de curând în jurnalul Cell (Celula) aceștia afirmă că au observat o legătură între un anume circuit neuronal care face legătura dintre amigdala (care este responsabilă de fluctuațiile emoționale) și hipocamp (care ajută la stocarea amintirilor).
Citește și  Dezvoltă Respectul de Sine

Tristețea – Cauză sau Efect?

Cercetătorul principal al acestui studiu, Xavier spune că este normal să existe această conexiune dintre tristețe și amintirea evenimentelor negative prin care ai trecut deși, acest lucru nu este confirmat încă cu certitudine.

Mai mult decât atât, nu se știe cu siguranță dacă această conexiune dintre emoții și memorie este cea care creează tristețea sau dacă mai degrabă respectiva conexiune apare ca rezultat al tristeții.

Chiar dacă rezultatele nu sunt confirmate încă 100%, foarte mulți oameni își vor găsi cu siguranță o mică alinare în aceste vești pentru că au în sfârșit o explicație pentru stările lor de tristețe.

În momentul în care ceva se întâmplă, fie în bine, fie în rău (dar mai ales în rău), mintea va căuta mereu un motiv pentru acea stare sau eveniment. Ei bine, acum mintea noastră are nu motiv în plus să explice sentimentul de tristețe.

Puterea Minții este cu adevărt fascinantă nu?

Ce părere ai despre acest studiu și despre rezultatele sale?

 

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *