Top 10 Tehnici Eficiente De Comunicare Si Nlp
Redactat de Maria Anghel

NLP2 scaled

https://www.pexels.com/search/couple+talking/?orientation=portrait

Bine ai venit în lumea fascinantă a comunicării și a Programării Neuro-Lingvistice (NLP)! Ești pe cale să explorezi cele mai eficiente și captivante tehnici care îți vor transforma complet abilitățile de comunicare și îți vor deschide noi orizonturi în interacțiunile tale sociale și profesionale.

Imaginează-ți pentru un moment că ai puterea de a influența și de a inspira oamenii în jurul tău în moduri pe care nici nu le-ai fi crezut posibile.

Cu ajutorul acestor 10 tehnici pe care urmează să le descoperi, vei deveni maestrul conversației, călăuzind dialogurile către direcția dorită și construind legături puternice și autentice în fiecare interacțiune.

Indiferent dacă ești în căutarea unor modalități de a-ți îmbunătăți relațiile personale sau de a-ți crește impactul în mediul profesional, aceste tehnici de comunicare și NLP te vor ghida pas cu pas către succesul dorit.

Așadar, pregătește-te să descoperi secretele unei comunicări eficiente și să devii maestrul propriei tale povestiri în acest călătorie fascinantă spre auto-descoperire și dezvoltare personală!

5 intrebari la care raspunde acest articol

 1. Cum se ajunge la o comunicare eficientă prin tehnici NLP?
 2. Ce este NLP și cum poate fi utilizat pentru a îmbunătăți comunicarea?
 3. Care sunt beneficiile ascultării active și a comunicării nonverbale într-o conversație eficientă?
 4. Cum poate fi construită încrederea într-o relație prin reflecție și potrivire în comunicare?
 5. Cum pot fi aplicate tehnici de ancorare și de persuasiune pentru a influența și inspira alții într-un mod etic și subtil?

 5 concluzi principalele ale acestui articol

 • A scultarea activă îmbunătățește înțelegerea și empatia în comunicare.
 • Semnalele nonverbale precum contactul vizual și gesturile influențează transmiterea mesajului.
 • Construirea încrederii prin tehnici de reflectare și potrivire adâncește conexiunile.
 • Inteligența emoțională îmbunătățește relațiile prin înțelegerea și gestionarea emoțiilor.
 • Persuasiunea se bazează pe cuvinte puternice, limbajul plin de compasiune și declanșatoare emoționale.

Ce este NLP?

Programarea Neuro-Lingvistică (NLP)(1) este un domeniu fascinant ce îmbină psihologia, programarea și neuro-lingvistica într-un cadru integrativ și natural.

Creată inițial de Richard Bandler și John Grinder, NLP-ul valorează identificarea și influența structurii experienței subiective a individului, oferind practici și tehnici specifice la nivel mondial.

În cadrul NLP-ului, folosim limbajul și exercițiile specifice pentru a elibera și schimba convingerile limitative ale unei persoane și pentru a ajunge la succes.

Prin coaching-ul cu NLP(2), o persoană învață să-și programeze propriile convingeri și comportamente într-un mod asertiv și persuasiv, ceea ce duce la transformări profunde în modul său de a comunica și de a interacționa cu ceilalți.

Citește și  Efectele Alcoolului - Consumul de Alcool Afectează?

Este esențial să înțelegem că NLP-ul (3)se bazează pe studiul comportamentului uman și pe structura experienței subiective a individului, oferind soluții practice și strategii de convingere subliminală pentru a ajunge la succes în lumea în care trăim.

 

Cum se ajunge la o comunicare eficientă prin tehnici nlp?

Pentru a ajunge la o comunicare eficientă prin tehnici NLP, îți propunem să explorezi fundațiile și practicile acestui domeniu fascinant.

În primul rând, îți vei dezvolta capacitatea de a deveni maestru al propriei tale hărți interioare, eliberându-te de convingerile negative care îți pot limita potențialul.

Prin intermediul exercițiilor și strategiilor oferite în cadrul cursurilor de comunicare eficientă cu NLP, vei învăța să devii un trainer persuasiv și asertiv în interacțiunile tale.

Aceste cursuri îți vor oferi un set de tehnici și practici pe care le poți integra în mod natural în comunicarea ta de zi cu zi, astfel încât să influențezi pozitiv și eficient cei din jurul tău.

Cu NLP-ul, vei descoperi că programarea propriilor tale valori și comportamente este cheia către atingerea succesului în lumea în care trăim, transformându-te într-un practician din psihologie comportamentale și al programării neuro-lingvistice.

1. Construirea relatiilor de incredere3402721459353594da92c08affd944c95469fc2a81910ecb07d8020643cab318?ts=1714651053

https://www.pexels.com/search/couple/?orientation=portrait

Când încerci să construiești o relație de încredere cu cineva, implică-te în ascultarea activă pentru a arăta un interes real față de gândurile și sentimentele lor.

Construirea încrederii reprezintă fundamentul oricărei conexiuni semnificative. Prin ascultarea activă, transmiti că valorizezi perspectiva celuilalt, ceea ce este esențial pentru stabilirea conexiunii.

Pe măsură ce mă concentrez să ascult cu atenție, nu fac doar să aud cuvinte; încerc să înțeleg emoțiile din spatele lor.

Această tehnică de îmbunătățire a relației merge dincolo de interacțiunile superficiale; explorează esența interacțiunii umane, promovând relații profunde construite pe respect reciproc și înțelegere.

Construirea relațiilor necesită răbdare și empatie. Implică prezența în momentul prezent, concentrându-te complet asupra celeilalte persoane.

Atunci când te dedici timpului pentru a asculta activ, investești în relație, arătând că îți pasă de experiențele celuilalt.

Această abordare pune bazele unor conexiuni puternice și de durată care se bazează pe încredere și comunicare autentică. Prin ascultarea activă, poți crea relații semnificative care rezistă în timp.

2. Ascultare activa

Pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare, practică ascultarea activă ca o tehnică cheie pentru a stabili conexiuni semnificative.

Ascultarea activă implică nu doar a auzi, ci și a înțelege cu adevărat cuvintele și emoțiile interlocutorului.

Iată câteva modalități de a-ți îmbunătăți abilitățile de ascultare activă și de a oferi feedback eficient:

 1. Implică-te complet: Acordă-ți întreaga atenție interlocutorului, menține contactul vizual și arată un interes sincer pentru ceea ce spun ei.
 2. Reflectă sentimentele: Încearcă să înțelegi emoțiile din spatele cuvintelor. Reflectă ceea ce crezi că simte interlocutorul pentru a arăta empatie și înțelegere.
 3. Pune întrebări deschise: Încurajează interlocutorul să detalieze gândurile și sentimentele lor, punând întrebări care necesită mai mult decât un simplu da sau nu.
 4. Evită judecata: Suspendă orice judecată sau prejudecăți personale în timp ce asculți. Creează un spațiu sigur pentru interlocutor să se exprime deschis.

3. Comunicarea nonverbala

Îmbunătățește-ți eficacitatea comunicării recunoscând semnalele subtile ale comunicării nonverbale.

Expresiile faciale și limbajul corpului pot spune multe, dezvăluind adesea mai mult decât ar putea vreodată cuvintele.

Atunci când ești implicat în conversații, fii atent la aceste semnale nonverbale pentru a obține o înțelegere mai profundă a persoanei cu care comunici.

Contactul vizual este un instrument puternic care transmite atenție și sinceritate. Prin menținerea unui contact vizual bun, arăți respect și interes pentru cuvintele celeilalte persoane.

Gesturile cu mâinile pot, de asemenea, să-ți îmbunătățească mesajul, adăugând accent și claritate comunicării tale.

Citește și  Agresivitatea și Comportamentul Agresiv: Analiza Profundă a Comportamentelor Agresive

Să fii conștient de propriile tale expresii faciale, limbajul corpului, contactul vizual și gesturile cu mâinile este la fel de important.

Semnalele tale nonverbale pot susține sau pot distrage de la mesajul tău. Exersează un limbaj corporal deschis și primitor pentru a crea un mediu primitoare pentru o comunicare eficientă.

Adu-ți aminte, comunicarea nonverbală este o stradă cu două sensuri; implică atât trimiterea, cât și primirea semnalelor.

Prin perfecționarea conștientizării acestor semnale, poți deveni un comunicator mai empatic și înțelegător.

4. Empatie si intelegere

Înțelegerea perspectivelor și a sentimentelor celorlalți este esențială pentru cultivarea empatiei în interacțiunile tale de comunicare.

Atunci când te străduiești să înțelegi cu adevărat de unde vine cineva și ce simte, poți crea legături mai profunde și construi relații mai puternice.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți îmbunătățești răspunsurile empatic și să înțelegi mai bine semnalele:

 1. Ascultă activ: Oferă-ți atenția completă vorbitorului, arată interes și pune întrebări de clarificare.
 2. Practică reflecția: Fă o pauză pentru a reflecta asupra emoțiilor și gândurilor celeilalte persoane înainte de a răspunde.
 3. Arată compasiune: Demonstrează bunătate și înțelegere față de ceilalți, chiar și în situații dificile.
 4. Fii răbdător: Permite persoanelor să se exprime pe deplin fără să le întrerupi, arătând respect pentru perspectiva lor.

5. Mesaje clare si conciseda54f41253a6eaccca97face154fbc3944a9c1fff567d957703355c986eefac6?ts=1714651295

https://www.pexels.com/search/couple+talking/?orientation=portrait

Când comunici, amintește-ți să fii simplu și la obiect. Concentrează-te pe cele mai importante aspecte ale mesajului tău și folosește un limbaj precis pentru a-ți transmite gândurile eficient.

Prin simplificarea mesajului tău și accentuarea punctelor cheie, poți să te asiguri că comunicarea ta este clară și ușor de înțeles.

Simplifică mesajul

Pentru a îmbunătăți eficacitatea comunicării tale, vizează simplitatea în mesajul tău eliminând detaliile inutile și folosind un limbaj clar și concis.

Atunci când simplifici mesajul tău, îmbunătățești claritatea și conexiunea cu publicul tău. Iată câteva modalități de a realiza acest lucru:

 1. Concentrează-te pe punctul principal: Elimină informațiile irelevante pentru a menține mesajul tău clar și impactant.
 2. Folosește un limbaj direct: Evită jargonul sau termenii complexi care ar putea confuza publicul.
 3. Fii direct: Ajunge la subiect rapid pentru a menține implicarea ascultătorului.
 4. Ia în considerare publicul tău: Adaptează-ți mesajul la nivelul lor de înțelegere pentru a asigura o comunicare eficientă.

Concentrează-te pe punctele cheie

Concentrează-te pe punctele cheie pentru a-ți garanta că mesajul tău este clar și concis, sporind eficacitatea comunicării tale.

Atunci când te axezi pe strategiile cheie și tehnicile eficiente, asiguri că mesajul tău este ușor de înțeles de către audiența ta.

Prin evidențierea celor mai importante puncte, îi ajuți pe ceilalți să înțeleagă esența mesajului tău rapid și eficient.

Acest abordaj nu doar economisește timp, dar previne și confuziile sau interpretările greșite.

Pentru a ajuta la o mai bună înțelegere, să analizăm o comparație între concentrarea pe punctele cheie versus copleșirea audienței cu detalii inutile:

Concentrare pe Punctele Cheie Copleșire cu Detalii
Mesaje clare și concise Informații excesive
Înțelegere crescută Confuzie și dezangajare
Comunicare eficientă Conversații consumatoare de timp
Impact direct asupra audienței Lipsă de concentrare
Retenție sporită a mesajului Conținut uitabil

Folosește un limbaj precis

Asigură-te că mesajul tău este ușor de înțeles folosind un limbaj precis, clar și concis. Prin folosirea metaforelor, poți crea imagini vii în mintea audienței tale, făcând ideile complexe mai accesibile.

Citește și  Boala Alzheimer - Primele Semne, Simptome si Tratament

Pusul întrebărilor nu numai că implică pe ceilalți, ci și ajută la clarificarea oricăror incertitudini, asigurându-te că mesajul tău este receptat corect.

Nu uita să folosești un limbaj simplu și direct, evitând jargonul inutil sau ambiguitatea.

 1. Vizualizează Succesul: Descrie-ți mesajul într-un mod care să creeze o imagine mentală clară pentru audiența ta.
 2. Împuternicește Prin Claritate: Folosește un limbaj care să îi împuternicească pe ceilalți să înțeleagă și să acționeze eficient în urma mesajului tău.
 3. Inspira Înțelegerea: Încurajează înțelegerea prin plasarea ideilor tale în contexte relevante folosind metafore.
 4. Caută Feedback: Pune întrebări pentru a confirma înțelegerea și ajustează-ți comunicarea după nevoie.

6. Asertivitate si increderea92716e068e35a27de149b52995455aff9f086e6098ae7f282e608c1962b14fb?ts=1714651419

https://www.pexels.com/search/confident+talking/?orientation=portrait

Asertivitatea și încrederea merg mână în mână atunci când vine vorba de comunicare eficientă și construirea unor relații puternice.

Construirea încrederii este o călătorie care începe din interiorul tău. Este vorba despre a crede în valoarea ta și în capacitățile tale, ceea ce strălucește în modul în care interacționezi cu ceilalți.

Atunci când comunici asertiv, îți exprimi gândurile și sentimentele în mod onest și respectuos, fără a încălca drepturile altora.

Această abordare favorizează dialogul deschis și autentic, punând bazele unei conexiuni semnificative.

Încrederea este ca un magnet, atrăgând oamenii către tine și făcând ca vorbele tale să aibă greutate.

Prin vorbitul în mod încrezător, inspiri încredere și transmiți că îți prețuiești propria persoană și mesajul tău.

Această siguranță în sine nu beneficiază doar relațiile tale, ci te și împuternicește să navighezi prin provocările cu eleganță și reziliență.

Amintește-ți, adevărata încredere nu constă în a fi perfect, ci în a-ți îmbrățișa imperfecțiunile și vulnerabilitățile.

Este o călătorie continuă de creștere și auto-descoperire, modelând modul în care te raportezi la lumea din jurul tău.

Așadar, îngrijește-ți asertivitatea și încrederea, și vezi cum acestea îți transformă interacțiunile și îți îmbogățesc viața.

7. Inteligenta emotionala

În cultivarea inteligenței emoționale, înțelegerea și gestionarea propriilor emoții sunt cruciale pentru comunicare eficientă și construirea unor relații solide.

Dezvoltarea auto-cunoașterii îți permite să recunoști sentimentele tale și cum acestea îți afectează interacțiunile cu ceilalți.

Prin practicarea auto-reglării, poți controla reacțiile impulsive și să răspunzi cu gândire în situațiile provocatoare. Iată patru pași esențiali pentru a-ți îmbunătăți inteligența emoțională:

 1. Reflectează asupra emoțiilor tale: Ia-ți timp să înțelegi cauzele profunde ale sentimentelor tale și cum acestea influențează comportamentul tău față de ceilalți.
 2. Practică mindfulnesul: Rămâi prezent în momentul actual și observă-ți emoțiile fără judecată, permițându-ți să răspunzi conștient în loc să reacționezi impulsiv.
 3. Caută feedback: Cere părerea persoanelor de încredere pentru a obține perspectiva asupra modului în care emoțiile tale afectează relațiile și comunicarea ta.
 4. Învață și dezvoltă-te continuu: Adoptă o atitudine deschisă față de oportunitățile de dezvoltare personală și creștere emoțională, străduindu-te să îți îmbunătățești înțelegerea despre tine și ceilalți.

8. Reflectare si potrivire14edba9c2e176bf67d9eba15ba61c9ef707a8689a67f5628265cd64dacc80709?ts=1714651518

https://www.pexels.com/search/confident+talking/?orientation=portrait

Înțelegerea inteligenței emoționale este o abilitate fundamentală care poate fi îmbunătățită prin practicarea oglinzilor și potrivirii în comunicare.

Prin oglindire și potrivire, poți construi o relație de încredere și crea o conexiune mai profundă cu ceilalți.

Această tehnică implică imitarea subtilă a limbajului corporal, modelelor de vorbire și stilului de comunicare al celeilalte persoane pentru a stabili încredere și înțelegere.

Să explorăm cum oglinzile și potrivirile te pot ajuta să-ți îmbunătățești interacțiunile cu cei din jur.

Beneficiile Oglinzilor și Potrivirilor
Stabilirea relației de încredere
Îmbunătățirea comunicării
Construirea încrederii
Îmbunătățirea înțelegerii
Consolidarea relațiilor

9. Tehnici de ancorare

Folosește tehnici de ancorare pentru a stabili asocieri puternice între stimuli specifici și stări emoționale dorite, îmbunătățind astfel eficacitatea comunicării tale.

Citește și  Personalizarea exercițiilor mărește motivația

Prin stăpânirea acestor tehnici, poți crea conexiuni emoționale puternice cu ceilalți, ceea ce va duce la interacțiuni mai semnificative.

Iată patru moduri în care tehnica de ancorare poate transforma abilitățile tale de comunicare:

 1. Indici vizuali: Integrează elemente vizuale care rezonază cu publicul tău, cum ar fi folosirea imaginilor sau gesturilor care evocă anumite emoții.
 2. Conexiuni emoționale: Creează conexiuni emoționale autentice prin asocierea sentimentelor pozitive cu anumite declanșatoare, cum ar fi cuvinte sau expresii, ce pot fi folosite strategic în timpul conversațiilor.
 3. Coerență: Asigură-te că tehnica ta de ancorare este consistentă în diferite interacțiuni pentru a consolida răspunsurile emoționale dorite în timp.
 4. Adaptabilitate: Fii flexibil în ajustarea strategiilor tale de ancorare în funcție de preferințele individuale și de semnalele emoționale ale persoanei cu care comunici.

10. Persuasiune si influenta

Când vine vorba de persuasiune și influență, amintește-ți de puterea cuvintelor tale, de modul în care limbajul corpului tău influențează pe alții și de declanșatorii emoționali care pot schimba opinii.

Alegerea limbajului tău poate să construiască punți sau să creeze bariere în comunicare, reflectându-ți adevăratele intenții.

Prin înțelegerea acestor puncte cheie, poți naviga conversațiile cu empatie și perspicacitate, îmbunătățindu-ți abilitatea de a te conecta și de a persuada eficient.

Puterea cuvintelor

Elaborează-ți mesajul folosind selecția precisă de cuvinte care captează atenția ascultătorului și îi îndeamnă către acțiune.

Atunci când îți propui să ajuți eficient pe ceilalți prin limbaj impactant și tehnici persuasive, ia în considerare următoarele:

 1. Împuternicire: Alege cuvinte care inspiră încredere și motivează schimbarea.
 2. Compasiune: Arată empatie prin cuvintele tale pentru a conecta la un nivel mai profund.
 3. Claritate: Fii clar și concis pentru a te asigura că mesajul tău este ușor de înțeles.
 4. Pozitivitate: Infuzează-ți limbajul cu optimism și speranță pentru a încuraja pe cei cu care comunici.

Impactul limbajului trupului

Comunicarea eficientă merge dincolo de cuvinte; limbajul corpului tău joacă un rol esențial în convingerea și influențarea celorlalți.

Conștientizarea posturii și menținerea contactului vizual transmit încredere și atenție. Atunci când te implici în conversații, interpretează gesturile și analizează tonurile pentru a înțelege emoțiile și intențiile ascunse.

Limbajul tău corporal poate să îmbunătățească sau să distrugă mesajul tău, așa că este vital să fii atent la felul în care te prezinți în comunicarea eficientă.

Prin acordarea atenției posturii tale, menținerea contactului vizual, interpretarea gesturilor și analizarea tonurilor, poți stabili o conexiune mai profundă cu ceilalți și să îți transmiți mesajul mai eficient.

Adu-ți aminte, limbajul corpului tău spune multe, uneori chiar mai mult decât cuvintele, așa că asigură-te că se aliniază cu mesajul pe care vrei să îl comunici pentru a avea un adevărat impact și influența asupra celor din jurul tău.

Declanșatori emoționali

Înțelegerea declanșatorilor emoționali este esențială pentru a convinge și influența eficient pe ceilalți în comunicare.

Când vine vorba de reglarea emoțiilor, stăpânirea managementului declanșatorilor poate avea un impact semnificativ asupra abilității tale de a te conecta și de a-i servi pe ceilalți.

Iată patru strategii cheie pentru a te ajuta să navighezi printre declanșatorii emoționali și să-ți îmbunătățești abilitățile persuasive:

 1. Empatie: Arată înțelegere autentică și compasiune față de emoțiile celorlalți.
 2. Ascultare activă: Exersează ascultarea atentă pentru a înțelege cu adevărat sentimentele din spatele cuvintelor.
 3. Autenticitate: Fii sincer și transparent în comunicarea ta pentru a construi încredere și relații solide.
 4. Inteligență emoțională: Dezvoltă auto-conștientizare și empatie pentru a naviga prin conversații sensibile cu grație și empatie.

Întrebări frecvente

Cum pot fi aplicate tehnicile de prelucrare a limbajului natural într-un mediu profesional pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare?

Pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare într-un mediu profesional, ia în considerare aplicarea tehnicilor de PNL. Fii atent la limbajul corpului și folosește-l pentru a transmite încredere și deschidere. Exersează ascultarea activă pentru a înțelege cu adevărat pe ceilalți și concentrează-te pe construirea unei relații de încredere pentru a stabili conexiuni. Folosește tehnici de persuasiune pentru a-ți transmite eficient mesajul. Prin integrarea acestor strategii, poți îmbunătăți abilitățile tale de comunicare și să-ți întărești relațiile în mediul de muncă.

Citește și  Terapia Copilului Interior - Un Ghid Practic De Robert Jackman

Care sunt unele bariere comune în calea comunicării eficiente și cum pot fi depășite folosind principiile NLP?

Când vine vorba de depășirea barierele în comunicare, este ca și cum ai găsi un drum prin labirintul neînțelegerilor, dar strategiile NLP pot fi lumina ta călăuzitoare. Prin utilizarea tehnicilor NLP, poți dezvălui secretele unei comunicări eficiente. Adoptă ascultarea activă, exersează reflectarea limbajului corpului și stăpânește arta creării unei relații de încredere. Cu dedicare și răbdare, poți sparge aceste bariere și poți deschide calea către conexiuni semnificative.

Pot ajuta Tehnicile de Procesare a Limbajului Natural în rezolvarea conflictelor și îmbunătățirea relațiilor atât la locul de muncă, cât și în viața personală?

În rezolvarea conflictelor, tehnicile NLP oferă instrumente valoroase pentru comunicare și înțelegere. Prin utilizarea strategiilor NLP, poți naviga prin neînțelegeri cu empatie și claritate, promovând respectul reciproc și cooperarea. În plus, atât în relațiile de muncă, cât și în cele personale, NLP poate îmbunătăți înțelegerea și conexiunea. Aplicând principiile NLP pentru a îmbunătăți comunicarea și inteligența emoțională, conflictele pot fi rezolvate eficient, iar relațiile pot prospera cu o înțelegere și armonie mai adâncă.

Cum pot indivizii folosi tehnici de ancorare pentru a influența alții într-un mod subtil și etic?

Când vine vorba de influențarea altora într-un mod subtil și etic, tehnicile de ancorare pot fi un instrument puternic. Prin legarea subtilă a emoțiilor pozitive sau a răspunsurilor la indicii specifice, poți ghida pe alții către rezultatele dorite. Imaginează-ți să plantezi semințe de inspirație care înflorească în acțiuni. Persuasiunea etică implică folosirea acestor tehnici de influență cu integritate, asigurându-te că îi îndrumi pe alții către căi pozitive și benefice. Adu-ți aminte că influențarea altora ar trebui să vină întotdeauna dintr-un loc al autenticității și empatiei.

Există exerciții sau practici specifice de NLP care pot ajuta indivizii să devină comunicatori mai buni într-un timp scurt?

Pentru a-ți îmbunătăți rapid abilitățile de comunicare, încearcă exercițiile de jocuri de rol pentru a practica diferite scenarii și răspunsuri. Tehnicile de vizualizare pot, de asemenea, să te ajute prin imaginarea interacțiunilor de succes înainte de acestea. Prin te imersa în aceste exerciții, poți deveni mai încrezător și priceput în conectarea cu ceilalți. Adoptă aceste practici ca pe oportunități pentru creștere și auto-îmbunătățire, permițându-ți să ieși din zona ta de confort și să-ți dezvolți abilitățile de comunicare într-un mod semnificativ.

Surse:

1.Passmore, Jonathan & Rowson, Tatiana. (2019). Neuro-linguistic programming: A review of NLP research and the application of NLP in coaching. International Coaching Psychology Review. 14. 57-69. 10.53841/bpsicpr.2019.14.1.57.

2.Beaman, C. P., & Williams, T. (2010x). Earworms (stuck song syndrome): Towards a natural history of intrusive thoughts. British Journal of Psychology, 101(4), 637–653. https://doi.org/10.1348/000712609×479636

3. Zhang, X., Davarpanah, N., & Izadpanah, S. (2023t). The effect of neurolinguistic programming on academic achievement, emotional intelligence, and critical thinking of EFL learners. Frontiers in Psychology, 13. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2022.888797

Maria Anghel

Articole publicate: 44

Vezi pagina autorului

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *