RAJKO KUZMANOVIC  – Inspiră (te) și lasă Criza să-ți Ofere Oportunități

Antreprenor, speaker motivațional, instructor și fondator Metoda Silva în România.

Trăim intr-o lume al dualităților sau mai popular si mai frecvent denumite opusuri. Acestea sunt necesare pentru ca prin ele descoperim lumea din jurul nostru și modurile de a ne descurca în diverse situații.

În funcție de experiențele trăite și percepute tragem concluzia dacă ea a fost plăcută sau nu. Însă în unele situații percepția noastră a fost influențată și impusă de alte persoane care pentru noi au reprezentat repere după care ne ghidam și azi. Aceasta influența este continuă și permanentă. 

Ea pleacă din copilăria noastră ajungând la ziua de azi ca sa ne definească “normalitatea” cotidiană. Dar și aceasta este o dualitate. Ce e normal și ce e anormal? Cine definește ce e corect și ce nu? Care este adevărul? Realitatea este ca toate sunt adevăruri. Depinde doar de locul de unde privești situația sau evenimentul și implicit cum reacționezi la acest stimul, iar reacția este data de convingerile pe care le-am dobândit sau pe care ni le-am creat.


Așa am ajuns sa nu ne placa momentul când avem parte de o zi ploioasa însă doar când ploua cu soare apare curcubeul și ne atrage cu frumusețea lui. Doar când cele doua dualități se întâlnesc rezulta lucruri spectaculoase și acesta este motivul pentru care ne grăbim sa admiram momentul în care ziua se întâlnește cu noaptea adică apusul și culorile lui. 


În același context putem sa observam momentul crizei. Este ceva ce trebuie sa ne sperie sau sa învățăm sa privim lucrurile din alta perspectiva si sa vedem dincolo de convingerile care ne-au fost inoculate?


Pentru a trai starea de bine in starea de criza soluția este in mintea noastră. Schimbând percepția de acolo vei schimba perspectiva și vei putea sa vezi cu mai multă claritate, astfel încât sa alegi adevărul tău și sa acționezi in consecință. 
Folosește-te de puterea minții tale în mod conștient și viața ta se va schimba. Este un proces ce merită descoperit și aplicat astfel încât sa putem sa ne răspundem la întrebarea dacă acum ne este bine sau ne este rău.