sase-intrebari-pentru-o-viata-fericita
Redactat de Eugen Popa

Oare sunt suficiente șase întrebări pentru a avea o viață fericită?

Bombardamentul zilnic la care suntem supuși ne atacă în mod constant simțurile și ne stimulează mai mult decât putem duce, decât putem procesa.

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință


Acest lucru generează o stare puternică de stres ceea ce ne poate afecta puternic sistemul imunitar, starea emoțională precum și ce psishică.

Multă lume cade pradă acestui atac și ajunge să trăiască o stare de nemulțumire sau neplăcere și, în unele cazuri mai grave, chiar de tristețe și depresie.

Norocul nostru este, aceeași lume care ne bombardează cu informații, ne oferă în același timp și soluții! Mai ales dacă știi unde să cauți.

Psihologia Pozitivă a prins un avânt foarte mare în ultima vreme și este într-o creștere continuă. Deși este ramură relativ nouă, psihologia pozitivă oferă o multitudine de soluții și tehnici care te pot ajuta să îți ridici moralul și să ai o stare psihică și emoțională pozitivă și optimă.

În cartea sa “Zece Minute pentru Fericire” (Ten Minutes to Happiness) Sandi Mann, profesor la Universitatea din Lancshire oferă câteva astfel de soluții.

Coperta cărții lui Sandi Mann pentru Viață Fericită

Bazându-se pe experiența sa de psihoterapeut clinician, Sandi oferă câteva sugestii care ne pot ajuta să navigăm mai ușor această lume a informațiilor și a stresului la care suntem supuși zi de zi.

Jurnalul cu șase întrebări pentru o viață fericită

Sandi propune realizarea unui jurnal zilnic, compus din 6 părți în care să îți notezi:

Citește și  Anginofobia - Frica de Sufocare

1.         Ce experiențe, oricât de obișnuite ar fi ele, ți-au oferit plăcere sau bucurie?

2.         Ce feedback sau aprecieri ai primit?

3.         Care au fost momentele de maximă realizare, împlinire sau noroc?

4.         Care au fost realizările tale, oricât de mici ar fi ele?

5.         Ce te-a făcut să te simți recunoscător?

6.         Cum ți-ai exprimat bunătatea?

 

Programul său se bazează pe un volum uriaș de cercatări și studii științifice care demonstrează faptul că poți obține o schimbare a mentalității prin pași mici, dar perseverenți și constanți.

Dacă îți acorzi în fiecare zi fie doar și câteva minute, pentru a trece în revistă evenimentele din ziua ta, căutând răspunsul la aceste șase întrebări acest lucru va conduce în cele din urmă la rezultate benefice profunde.

Mai ales atunci când nu ne simțim la cele mai înalte cote, este foarte ușor să uităm ce contează cu adevărat în viața noastră. Un jurnal zilnic în care să îți notezi răspunsuri la aceste întrebări te ajută să vezi mai ușor partea mai bună, mai frumoasă a vieții

Autoarea atrage atenția asupra faptului că beneficiile nu apart automat, doar prin simpla scriere în jurnal. Re-citirea a ceea ce ai scris în trecut te poate ajuta în momentele mai dificile cu care te confrunți în momentul de față.

Mulțumită memoriei asociative, o stare proastă, cauzată de un singur eveniment negativ poate genera o re-amintire “preferențială” adică, îți amintești multe alte evenimente negative pe lângă cel cu care chiar te confrunți în clipa prezentă.

Citește și  Tratarea Depresiei - O Nouă Metodă Revoluționară

De aceea este atât de important să ai un jurnal. În acele momente, răsfoiește jurnalul. Acest lucru te poate ajuta să ieși din vâltoarea gândurilor și trăirilor neplăcute.

Aceste trei întrebări se bazează pe cercetări care au studiat puterea bunătății și a bunăvoinței.

Nenumărate studii demonstrează faptul că atunci când facem fapte bune, acestea nu doar că ridică moralul și starea de bine a celor din jurul tău, dar că de fapt aduc o îmbunătățire constant propriei tale stări psiho-emoționale.

Aceste mici acte de bunătate pot însemna că oferi ceva unui om sărac, sau că ajuți pe cineva la anaghie. Acest lucru te face pe tine să fii mult mai fericit și mulțumit dacă ai fi folosit acei bani, sau ai fi făcut acel gest pentru tine.

Aceste rezultate sunt sunt valabile la nivel mondial, studiile respective fiind realizate în peste 130 de țări, cu aceleași rezultate.

O faptă bună nu rămâne niciodată ne-răsplătită iar această răsplată poate fi atât internă cât și externă.

Acțiunea de a scrie în jurnal poate să dureze 10-15 minute în fiecare zi dar asta nu înseamnă că vei rezolva toate problemele de peste zi doar scriind un jurnal. Cu toate acestea, constanța și perseverența pot creea “minuni”.

Puterea Minții este cu adevărat fantasctică atunci când este utilizată… cu cap. Putem să ne bucurăm de o viață frumoasă și plină de realizări cu doar câteva mici ajustări a activităților și rutinei noastre zilnice.

 

Opinia ta

Ce părere ai despre aceste șase întrebări pentru o viață fericită?

Vei utiliza aceste idei? Te apuci să îți faci un jurnal în care să notezi zilnic răsunsurile la cele șase întrebări?

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

    • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

      2015 

    • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2015 

    • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

      2014

    • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2014 

    • Trainer certificat în terapia părților

      2013

    • Trainer certificat de hipnoză OMNI

      2012 

    • Trainer certificat de hipnoză NGH

      2012 

    • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

      2009

 

Acreditări și certificări

    • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
    • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
    • Trainer NGH Eugen Popa 8211
    • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
    • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *