Stimularea creierului pentru o tanara care sta intinsa pe pat cu senzori pe cap
Redactat de Eugen Popa

Jocuri de memorie

 

Cum poate stimula memoria de scurtă durată gândirea și exprimarea verbală?

Pentru a stimula memoria de scurtă durată, gândirea și exprimarea verbală, este important să exersăm constant aceste abilități. Importanța exprimării verbale poate fi evidențiată prin practica vorbirii, a gândirii critice și a rezolvării de probleme. Cititul și discuțiile active sunt modalități eficiente de a îmbunătăți aceste aspecte.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

S-a demonstrat faptul că stimularea creierului persoanelor în vârstă prin curent electric le-a permis să efectueze la fel de bine un test de memorie la fel ca participanții de 20 de ani. Aceasta este o dovadă a faptului că cercetătorii care au realizat studiul au găsit o  cale neinvazivă de a da timpul înapoi când vine vorba de memoria umană.
“Ea deschide o nouă cale de cercetare și opțiuni de potențial tratament”, a declarat cercetatorul Rob Reinhart într-un comunicat de presă cu privire la studiu, “și suntem foarte încântați de asta”.
 

Testarea vârstelor

Memoria de scurtă durată Într-un studiu publicat în revista Nature Neuroscience, cercetătorii de la Universitatea din Boston detaliază modul în care au cerut unui grup de oameni de 20 de ani și altui grup cu vârste cuprinse între 60 și anii 70 de ani să finalizeze un test de memorie care să le folosească, în primul rând, capacitatea de concentrare, memoria de scurtă durată și modul în care se folosesc de raționamentele logice în luarea deciziilor.  Working memory (Memoria de scurtă durată) începe de obicei să scadă în jurul vârstei de 30 de ani. Așa cum era de așteptat, participanții la test care aveau vârsta de 20 de ani, oamenii din anii au depășit grupul mai în varsta in sarcina de memorie.  
Citește și  Tulburarile de Invatare

Îmbunătățirea memoriei

Cu toate acestea, după ce membrii grupului mai în vârstă au primit 25 de minute de stimulare ușoară prin electrozi în zona capului, aceștia au efectuat la fel de bine testul ca și participanții mai tineri – iar creșterea memoriei nu le-a scăzut până la încheierea experimentului  (50 de minute). Potrivit cercetătorilor, beneficiile acestui tratament neinvaziv s-ar putea extinde dincolo de cei a căror memorie de lucru a început să cedeze din cauza vârstei. De asemenea, ei au descoperit că au reușit să stimuleze și creierului persoanelor mai tinere, care au avut rezultate slabe la test, astfel le-a întărit memoria prin acest tratament.

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *