Personalizarea exercitiilor mareste motivatia
Redactat de Eugen Popa
S-a demonstrat într-un studiu cu 860 de particupanți faptul că oamenii sunt mai susceptibili să practice anumite exerciții fizice, care să devină și o rutină ulterior, dacă acestea se potrivesc personalității lor.

Este personalizarea exercițiilor benefică pentru persoanele cu temperament vulcanic?

Este personalizarea exercițiilor benefică pentru persoanele cu temperament vulcanic? Pentru persoanele cu temperament vulcanic, personalizarea exercițiilor este crucială pentru a le păstra angajate și motivate. Prin adaptarea regimului lor de antrenament la nevoile și preferințele individuale, aceste persoane pot obține rezultate mai bune și pot gestiona mai eficient stresul și tensiunea.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

De exemplu, persoanele extrovertite dau mult mai bine randament  în sala de sport, acolo unde sunt înconjurate de alte persoane. Acest lucru se întâmplă pentru că se bucură de entuziasmul rezultat în urma interacțiunilor cu alți oameni.  Amy Hagan, autoarea studiului, a declarat că și muzica este, de asemenea, importantă pentru aceste persoane:
“Acești oameni care iubesc emoția, iubesc și o mulțime de activități care să le ofere posibilitatea de a practica mai mult și mai mult.  Muzica pare să adauge și mai mult entuziasm în antrenamentul fizic și îi face să fie și mai energici.”  
Oamenii care își doresc experiențe noi, pot exersa în aer liber. Exercițiu personal Adepții varietății nu sunt mari fani ai cursurilor și claselor de sport programate. În timp ce oamenii mai conștiincioși, preferă antrenamentele programate, dar în același timp, să se ocupe de ei înșiși.
Citește și  Bullying social: definiție si metode de combatere.

Dr. Hagan susține că:

“Aceștia sunt oamenii foarte disciplinați care se străduiesc să obțină un rezultat în viața sa. Astfel, ei își vor asuma exercițiile fizice, transformându-le în rutină, pentru a se asigurea că își ating scopul.”  
Concluziile provin dintr-un studiu de 860 de studenți care au primit teste de personalitate care conțineau și întrebări despre obiceiurile lor de a face sport. Rezultatele au arătat că diferite tipuri de personalitate susțin practicarea exercițiilor fizice în moduri diferite. Însă, cu un apetit scăzut de practicare a exercițiilor fizice sunt persoanele cu un indice nevrotic ridicat. Persoanele cu o structură psihică afectată de nevroză sunt cele care practică în cea mai mică măsură sportul, dar în același timp, sunt persoanele care pot profita cel mai mult de activitățile fizice pentru reducerea stresului și anxietății.  

Dr. Hagan concluzionează despre personalizare:

Dacă personalitățile oamenilor pot prezice care sunt condițiile cele mai favorabile pentru a face sport, atunci programul de exerciții poate fi adaptat pentru a se potrivi cu nevoile personale ale individului, astfel cresc șansele ca acel exercițiu să devină o rutină.

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *