Meditația Mindfuleness - Sara Lazar
Redactat de Eugen Popa

Sara Lazar este neurolog la Facultatea de Medicină de la Harvard și este pasionată de meditație, mai ales meditația mindfulness.

A început să studieze meditația accidental. Era de fapt pasionată de alergat și a participat la mai multe curse, printre care și maratonul de la Boston.

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință


În urma eforturilor foarte mari depuse, a suferit mai multe probleme fizice așa că terapeutul ei i-a sugerat să facă mai multe exerciții de flexibilitate și elasticizare. Sara s-a decis să meargă la o clasă de yoga.

 

Yoga și Compasiunea | Meditația Mindfulness

Meditația Mindfulness

“Profesorul yoga a făcut tot felul de afirmații, că yoga vă crește compasiunea și vă va deschide inima”, a spus Lazăr.

“Iar eu în sinea mea gândeam: ” Da, da, da, sunt aici să mă întind “. Dar am început să observ că am început să fiu mai liniștită și să mă descurc mai ușor în mai multe situații dificile. Aveam mai multă compasiune și eram mai deschisă și am înceeput să văr lucrurile din punctul de vedere al altora “.

 

Literatura de Specialitate

Aceste rezultate au făcut-o pe Sara să caute mai multe informații despre meditația mindfulness .

Astfel a ajuns să descopere tot mai multe dovezi care arată că meditația reduce stresul, depresia și anxietatea, precum și durerea și insomnia și mărește calitatea vieții.

Citește și  Boala Parkinson: Simptome si tratament

Așa că s-a hotărât să realizeze propriile sale studii.

Primul său studiu, s-a focalizat pe cei care meditează de ani de zile (cei cu experiență de șapte până la nouă ani) comparativ cu un grup de control.

Rezultatele au arătat că practicanții de meditație aveau mult mai multă materie cenușie în mai multe zone ale creierului, inclusiv cortexul auditiv și senzorial, precum și regiunile senzoriale.

Rezultatele sunt plauzibile, pentru că meditația mindfulness te ajută să încetinești ritmul și să devi mai conștient de momentul prezent, inclusiv senzații fizice precum respirația și sunetele din jurul vostru.

Mai mult chiar, neurologii au descoperit, de asemenea, că meditatorii aveau mai multă substanță cenușie într-o altă regiune a creierului, cortexul frontal, care controlează memoria de lucru și de luarea deciziilor.

De ce este important?

În timp ce la majoritatea oamenilor cantitatea de materie cenușie se micșorează odată cu vârsta, meditatorii în vârstă de 50 de ani din studiu aveau aceeași cantitate de materie cenușie ca cei de 25 de ani.

Este remarcabil!

Sara Lazar și echipa ei vroiau să se asigure că acest lucru nu s-a datorat faptului că meditatorii au avut mai multă materie cenușie la începtul experimentului, așa că au efectuat un al doilea studiu.

În acest studiu au participat oamenii fără experiență în meditație într-un program care a durat opt săptămâni.

Rezultatele? După doar opt săptămâni de meditație creierul celor care au meditat s-a modificat. Spre bine.

S-a observat o îngroșare în mai multe regiuni ale creierului, inclusiv partea stângă a hipocampului (implicat în învățare, memorie și reglarea emoțională) precum și o altă regiune a creierului implicată în empatie și abilitatea de a schimba punctul de vedere, de a vedea situația din mai multe perspective.

Citește și  Tulburarile de Invatare

În plus, creierul noilor meditatori a demonstrat o contracție a amigdalei, o regiune a creierului asociată cu emoțiile puternice, printre care teama, anxietatea și agresivitatea. Această reducere a mărimii amigdalei a fost corelată cu nivelurile de stres reduse la acei participanți.

Cât timp să medităm?

Participanții la acest studiu au meditat timp de 40 de minute pe zi, dar media a ajuns la 27 de minute pe zi. Mai multe studii sugerează că puteți vedea schimbări pozitive semnificative în doar 15-20 de minute pe zi.

În ceea ce privește practica de meditație realizată de Sara, ea spune ca a variat foarte mult. În unele zile, 40 de minute, în altele cinci minute, iar în altele… deloc. Este cam mersul la fitness. Oricum, măcar un pic în fiecare zi dacă faci și tot e bine. ”

Se pare că meditația te poate ajuta să ai creieului unui tânăr de 25 de ani.

 

Acum e rândul tău

Tu folosești meditația în practica ta zilnică?
Crezi că ajută la sănătatea mintală?

Scrie răspunsul tău mai jos și hai sa vedem câtă lume face meditație!

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 266

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

    • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

      2015 

    • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2015 

    • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

      2014

    • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2014 

    • Trainer certificat în terapia părților

      2013

    • Trainer certificat de hipnoză OMNI

      2012 

    • Trainer certificat de hipnoză NGH

      2012 

    • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

      2009

 

Acreditări și certificări

    • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
    • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
    • Trainer NGH Eugen Popa 8211
    • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
    • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *