fitnes si IQ
Redactat de Eugen Popa

Există oare o legătură între Fitness și IQ?

Unul dintre cele mai mari mituri despre IQ că acesta nu poate fi schimbat. Nimic mai greșit!

Este legătura dintre tipul de umor și IQ valabil și pentru nivelul de fitness?

Studiile arată că există o legătură între tipul de umor și IQ crescut, iar acest lucru se aplică și la nivelul de fitness. Persoanele cu un tip de umor mai dezvoltat și un IQ mai ridicat au tendința să fie mai motivate să-și mențină un stil de viață activ și să aibă grijă de sănătatea lor.

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

Studiile arată că persoanele care sunt în formă fizică bună, sănătoasă, continuă să aibă un coeficient de coeficiență intelectuală mai mare la bătrânețe. A fi apt fizic duce la o mai bună stare cognitivă, contribuind la reducerea deteriorării naturale cauzate de îmbătrânire. Faptul că IQ-ul nu poate fi schimbat este unul dintre cele mai mari mituri și unul foarte greșit. De fapt, abilitățile cognitive pot crește semnificativ în timpul adolescenței.

Cum s-a realizat studiul depsre fitness și IQ

puterea mintii - fitness si iq Acest studiu a revelat că IQ-ul poate crește cu până la 20 de procente în doar patru ani.
Citește și  Experimente Psihologice - Top 10 Experimente Psihologice din Istorie
Cu vârsta, însă, lipsa activității fizice face ca abilitățile cognitive să se estompeze. Cu toate acestea, acest studiu arată că a abilitatea fizică îi ajută pe oameni să fie mai deștepți mai mult timp.

Participanții la Studiu

Studiul a inclus 460 de persoane care au fost urmărite de la 11 ani până la 79 de ani. Rezultatele au arătat că starea fizică a contribuit cu peste 3 la sută la capacitatea cognitivă a persoanelor la bătrânețe, chiar și după ce au luat în considerare IQ-ul lor la vârsta de 11 ani. Dr. Ian Deary, primul autor al studiului, a declarat:
„Rezultatul important al studiului este că fitnessul contribuie la o mai bună capacitate cognitivă la bătrânețe. Astfel, două persoane care încep cu același IQ la vârsta de 11 ani, persoana care se încadrează la 79 de ani va avea, în medie, o funcție cognitivă mai bună. ”
Starea fizică a oamenilor a fost măsurată în funcție de cât le-a luat să meargă șase metri, funcția pulmonară și puterea de apucare. Dr. Deary a spus:
„Celălalt rezultat remarcabil a fost că IQ-ul din copilărie a fost în mod semnificativ legat de funcția pulmonară la 79 de ani. Participanții cu un IQ ridicat în copilărie au avut mai multe șanse să aibă funcții pulmonare mai bune la 79 de ani. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că persoanele cu inteligență mai mare ar putea răspunde mai favorabil la mesajele de sănătate despre a rămâne în formă. ”
Oamenii care erau lucrau în mediul profesional și care aveau niveluri superioare de educație tindeau să aibă o formă de fitness mai bună și scoruri mai mari pentru abilitățile cognitive.
Citește și  Sindromul Impostorului
Legătura dintre educație, fitness, ocupație și IQ este cu siguranță un cerc virtuos. Tinerii adulți care sunt în formă fizică bună, au un coeficient de coeficiență intelectuală mai mare și sunt mai predispuși să meargă la studii superioare, a descoperit un studiu anterior.  

Întrebări pentru tine:

 1. Faci sport? Mișcare? Fitness?
 2. De la ce vârstă ai început sau… La ce vârstă te-ai oprit din a mai face?
 3. După ce ai citit acest articol, te apuci din nou?
Scrie răspunsurile tale în comentariu la această postare și spune-ne părerea ta!
The study was published in the journal Neurology (Deary et al., 2006).

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 266

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *