Design fara titlu
Redactat de Eugen Popa

Gândește-te la paralela dintre un om bogat și unul sărac. Sigur îți vine în minte modul cum cel dintâi nu apreciază un obiect așa cum o face  omul sărac. Este un mister de ce banii nu ne fac fericit, dar în același timp îți oferă o stare de bine. Evident, cu bani poți cumpăra orice vrei, poți merge oriunde vrei, dar oare toate acestea să fie ceea ce îți dorești cu adevărat?! Adică asta trebuie să se întâmple pentru a putea fi pe deplin fericit?

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință


Și cu toate acestea, sunt din ce în ce mai multe studii care susțin că în societățile aflate în dificultate, banii ar putea aduce satisfacție, dar nu aduc și fericirea. Sau poate că, pe măsură ce oamenii devin cu adevărat bogați, nu mai aleg aceleași activități care înainte le faceau plăcere. Poate că bunurile materiale nu ne pot face fericiți? Sau poate că este întotdeauna cineva mai bogat, răsfățat și fericit ca noi?!

Nemulțumirea

Banii

Totuși, ce lipsește de aici? Cele mai simple explicații ar fi că locuind în cea mai luxoasă casă, mâncând la cele mai scumpe restaurante și primind cele mai prețioase cadouri devine și mai dificil să te bucuri și să savurezi plăcerile vieții.

Susținând acestă idee, un nou studiu publicat în Psychological Science a constatat că participanții unui studiu au fost mai puțin capabili să savureze emoțiile pozitive atunci când aveau un confort financiar, dar și când au fost îndemnați să se gândească la bogăție, uitându-se la o imagine cu mulți bani. (Quoidbach et al. 2010).

Într-un alt studiu, participanții care au fost admirați pentru faptul că aveau o situație financiară bună nu erau capabili să se bucure de o bucată de ciocolată la fel de mult ca cei care nu se gândeau la situația lor din conturile bancare. Iar când participanților care nu se gândeau la bani li s-a arătat o imagine cu bani, atunci timpul mediu petrecut consumului de ciocolată a scăzut de la 45 secunde la 32 de secunde. Nivelurile de plăcere raportate ulterior s-au diminuat, de la 5 la 3,6 pe o scară de la 1 la 7, unde 7 este maxima bucurie.

Citește și  Dementa in Boala Parkinson - Cauze, Simptome si Tratament

Și acesta este efectul vizualizării unei simple imagini care conține bani pentru câteva secunde. Gândește-te ce face societatea în momentul de față cu stereotipurile și tiparele ei de fericire și opulență, atât publice, cât și private. Și când te gândești că este atât de plăcut și frumos să te bucuri de orice ai în jurul tău…

 

Psihologia relativistă

Aceasta este doar o latură a minții umane care are obiceiul de a compara totul cu orice altceva, de la concepte complexe, precum banii, până la nivelul cel mai de bază al percepției unui obiect. Este ca atunci când deschizi ochii dimineața sau crești volumul muzicii pe YouTube, pentru o clipă simțurile sunt supraîncărcate, dar în curând contrastul (plăcerea) se estompează pe măsură ce mintea se adaptează și se obișnuiește cu noile condiții date.

Este ușor să uiți că unele lucrurile nu sunt “tari” sau “bune”, când de fapt ele sunt “mai tari” sau “mai bune” decât altceva. Banii sunt doar un lucru pe care mințile noastre îl tratează în acest mod relativist.

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 266

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

    • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

      2015 

    • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2015 

    • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

      2014

    • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2014 

    • Trainer certificat în terapia părților

      2013

    • Trainer certificat de hipnoză OMNI

      2012 

    • Trainer certificat de hipnoză NGH

      2012 

    • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

      2009

 

Acreditări și certificări

    • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
    • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
    • Trainer NGH Eugen Popa 8211
    • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
    • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *