hipnoza regresiva
Redactat de Eugen Popa

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință

Ideile principale din acest articol:

    1. Hipnoza Regresivă este o metodă de accesare unor informații din trecutul și din subconștientul nostru, cu scopul de a vindeca o problemă psiho-emoțională, sau de a retrăi o experiență
    2. Oricine poate face o regresie hipnotică și oricine o poate aplica cu ea/el însăși, sau cu alții
    3. Hipnoza regresivă este un concept simplu, cu pași clari și ușor de urmat
    4. Exist foarte multe tehnici de hipnoză regresivă și odată ce ai înțeles principiile sale de funcționare, poți să creezi propria ta tehnică
    5. Dacă dorești să înveți hipnoza regresivă, există cursuri unde poți face asta chiar acum

Ce Este Hipnoza Regresivă?

Hipnoza regresivă este o metodă care poate fi folosită pentru a descoperi cauza principală a problemelor de natură psiho-emoțională cu care se confruntă un om.

Această tehnică poate fi folosită pentru o gamă variată de probleme, de la anxietate, depresie și fobii la dizabilități de învățare, dependențe și chiar dureri fizice, de la adicții și lipsa încrederii de sine la probleme fiziologice și emoționale.

Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în domeniu spunea “Nu sunt foarte mulți oameni care să înțeleagă bine ce este terapia prin regresie hipnotică – și ce poate face. De îndată ce aud cuvintele „regresie hipnotică”, unii oameni se gândesc automat la regresia în vieți anterioară. Terapia prin regresie hipnotică este cu totul diferită!”

Folosind această metodă poți explora anumite experiențe din trecutul tău pentru a găsii și vindeca orice daune care au condus la apariția problemelor actuale.

Când eram copii nu a fost deloc ușor pentru mintea sau corpul nostru să proceseze tot ce se întâmplă în viața noastră.  Uneori avem nevoie de timp pentru a putea procesa, înțelege și depăși evenimentele și traumele din viața noastră.

Tehnicile de regresie ne ajută să retrăim acele momente și evenimente, dar într-un mod diferit, în care nu mai suntem afectați de acele situații. Astfel, putem să le vedem cu mintea de acum, să le înțelegem mai bine și să le vindecăm.

Ce este Hipnoza?

hipnoza regresiva

Hipnoza este o stare modificată  a conștiinței caracterizată prin sugestibilitate sporită și receptivitate la sugestii.

Este ca o stare de vis, în care ți se pare absolut natural să faci lucruri pe care altminteri nu le-ai face în starea de veghe. Dar în starea de vis, sunt absolut naturale.

Sigmund Freud, care a promovat ideea de a aduce conținutul minții inconștiente în planul minții conștiente, a fost o figură proeminentă în timpul dezvoltării psihanalizei, iar multe dintre ideile sale au contribuit la dezvoltarea terapiei prin regresie.

De asemenea, el a influențat ideile multor oameni de știință cu privire la tehnicile de terapie prin regresie pentru a face față amintirilor din trecut. Încercările timpurii de aplicare a acestor teorii au fost făcute de Morris Netherton când a publicat cartea „Terapia Vieților Trecute”, în care a discutat despre cunoștințele sale despre regresia pacienților în viețile lor trecute.

Brian Weiss este un alt contribuitor major la dezvoltarea și acceptarea pe scară largă a terapiei prin regresie. Încă din anii 1980 a cercetat noi modalități de abordare, fără a fi fost limitat sau restricționat de granițele tradiționale, sau alte dogme din domeniul științific sau academic.

Într-o sesiune de hipnoză regresivă, hipnotistul îl îndrumă pe client înapoi în timp către anumite evenimente cruciale care au fost uitate. Există multe modalități prin care acest proces te poate ajuta să explorezi subconștientul pentru a afla ce te cauzează problemele care îți afectează atât de mult viața.

Beneficii ale Regresiei Hipnotice

Terapia prin regresie a fost controversată încă de la începuturile sale. Se spune că mulți oameni folosesc acest proces pentru a explora amintirile uitate ale traumei, abuzului și neglijenței din copilărie.

Un studiu a constatat că hipnoza este un tratament eficient pentru dependență: „după șase luni, mai mult de o treime din participanți au avut cel puțin cinci săptămâni consecutive abținându-se de la dependența lor de droguri sau alcool”.

Hipnoterapia poate fi benefică în tratarea durerii, deoarece scade nivelul de suferință din corp prin modificarea activității în celulele nervoase responsabile de transmiterea semnale electrice către sistemul nervos central și creier.

Are rezulte foarte bune și în tratarea anxietății, depresiei, tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) sau probleme de somn.

Terapia prin regresie hipnotică este o tehnică consacrată ce poate ajuta persoanele care au amintiri traumatice.

De îndată ce aud cuvintele „regresie hipnotică”, unii se gândesc automat la regresia în vieții trecute și nu știu ce poate face acest tratament pentru ei.

La prima vedere poate părea că a fi hipnotizat înseamnă să fii (foarte) adormit dar lucrurile nu stau deloc așa!

Imaginați-vă suprafața unui râu care ar putea părea calmă și liniștită la prima vedere, dar dacă ar fi să cazi în el, curenții săi te-ar trage imediat sub apă.

Mintea ta subconștientă funcționează în același mod; chiar dacă s-ar putea să nu fim conștienți de efectele sale puternice asupra comportamentului și alegerilor noastre, acest curent din adâncime are o forță uriașă care se manifestă continuu în viața noastră.

Uneori e ca și cum  în noi se luptă două forțe: Mintea Conștientă și Mintea Subconștientă.

Potrivit lui John Ryder, Ph.D., psiholog, hipnoterapeut și autorul editorialului Positive Directions care apare pe siteul PsychologyToday.com, „Hipnoza este una dintre cele mai bune modalități de a ajuta oamenii să acceseze acele amintiri „îngropate ”. hipnoza regresiva john ryder

Toată lumea are amintiri sau experiențe în mintea inconștientă pe care este posibil să nu și le poată aminti, dar care joacă totuși un rol semnificativ în viața de zi cu zi.

Regresia hipnotică este procesul prin care intri într-o transă și retrăiești experiențele din trecut, care în mod normal nu sunt accesibile minții conștiente.

Prin acest proces o persoană intră într-o stare mentală profundă, asemănătoare visului și își reamintește experiențele din trecut care sunt adesea uitate din cauza anxietății sau a suferinței.

Hipnotistul își îndrumă clientul înapoi în timp, pentru a afla informații despre anumite evenimente din viața sa, în scopul de a-l ajuta să rezolve problema cu care se confruntă.

Aceste informații ar fi imposibil să le poată accesa în orice alt mod. Spre exemplu, cineva a fost profund traumatizat în copilărie, dar a uitat acel eveniment din cauza stresului intens trăit atunci. Informația nu este la fel de intensă în subconștientul acelui om, dar el nu știe nimic despre asta, în mod conșitent.

Acest stres mental și emoțional duce la reacții fiziologice puternice și la secreția în organism a multor elemente care produc sau întrețin o stare intensă de stres. Se produce astfel o cantitate foarte mare de cortizol și adrenalină care blochează “scrierea” de amintiri la nivel mental. Informația rămâne în subconștient dar nu a fost “înregistrată” de mintea conștientă.

O persoană care s-a specializat în practica hipnozei regresive te poate ajuta să rezolvi aceste conflicte interioare cel mai adesea în doar câteva sesiuni.

Terapia prin regresie a fost utilizată într-o multitudine de situații cu persoane din medii și vârste diferite. Ne poate ajuta în vindecarea unor evenimente traumatice pe care poate nici nu le amintim.

Un eveniment traumatic poate avea o influență continuă asupra capacității noastre de a ne exprima emoția și de a interacționa cu alte persoane. Adesea o persoană poate să nu-și amintească cu ușurință detalii despre traume din trecut sau să se simtă incapabilă să discute experiența fără a experimenta din nou sentimentele teroriste asociate acesteia.

Atunci când o persoană trece printr-o schimbare majoră de viață, aceasta poate ulterior să retrăiască acele amintiri și stările emoționale de atunci, la fel de intens ca prima dată, pe tot restul vieții.

hipnoza regresiva trauma

Regresia hipnotică vine să ajute în procesul de vindecare a experiențelor negative, astfel încât omul să poată să se bucure de o viață normală de acum încolo!

Dezavantajul este că unii oameni se simt inconfortabil când își amintesc aceste momente ascunse și resping cu totul această formă de tratament, deoarece simt că nu ar putea să se întoarcă acolo, la acel moment, mai ales dacă avem de-a face cu situații traumatizante.

Adesea aceștia recurg la alcool sau droguri sau alte metode de desensibilizare astfel încât să nu mai simtă suferința.

Terapia prin regresie poate fi utilă totuși, deoarece ajută o persoană să revină la momentul traumei pentru a înțelege impactul pe care acest eveniment l-ar fi putut avea asupra comportamentului și a alegerilor sale.

Alte probleme care pot fi rezolvate și vindecate foarte ușor folosind regresia sunt frica, anxietatea, fobiile, atacurile de panică. probleme de intimitate sau probleme de relație fără explicații clare.

Mai mult, terapia prin regresie oferă alinare în situații când oamenii trăiesc stări de vinovăție sau de rușine care apar aparent fără nici un motiv.

ATENȚIE
Cercetările științifice care susțin eficacitatea terapiei de regresie sunt limitate, iar această abordare este oarecum controversată. Cercetările indică faptul că hipnoza este un factor semnificativ în dezvoltarea amintirilor false, fiind studiate cazuri în care clienții „au descoperit” în urma terapiei prin regresie amintiri ulterior s-au dovedit a fi false.

De aceea este important să fii atent dacă alegi să o folosești pentru a face vindeca o traumă și când alegi să faci asta, recomandarea noastră este să apelezi la un specialist certificat în această metodă.

Au existat cazuri în care oamenii „au descoperit” prin regresie, amintiri în care au suferit de abuz sau alte traume dar care s-au dovedit ulterior false.

Tehnici de Hipnoza Regresivă

Unul dintre principiile de bază în regresia hipnotică este acela că există o cauză care generează problema cu care ne confruntăm. Această cauză este întotdeauna în trecut iar regresia este o metodă care te ajută să ajungi la ea.

Ținând cont de primul principiu, putem crea astfel foarte ușor tehnici care ne ajutăm să “mergem înapoi în timp”. Cuvântul cheie aici fiind “mergem”.

Astfel poți crea foarte ușor tehnici de regresie câtă vreme respecți acest principiu de “călătorie”.
Această călătorie presupune “plecarea” din prezent către trecut.

Câteva dintre cele mai cunoscute tehnici de regresie sunt:

  • Linia Timpului
  • Firul vieții
  • Cartea

Linia Timpului

Când folosim Linia timpului, ne imaginăm timpul ca o prezență fizică, ca o linie, și identificăm din ce direcție vine și încotro se îndreaptă. Poate veni din spate către în față, de la stânga la dreapta sau din orice direcție către orice direcție. Nu există o regulă și nu există corect sau greșit.
Odată ce ai identificat linia, îți imaginezi că te ridici deasupra sa și că plutești înapoi în timp, către momentul pe care dorești să îl explorezi.

Firul vieții

Este asemănător cu Linia Vieții doar că de această dată ne folosim de un un fir imaginar de ață.
Îți imaginezi că ții în mână un fir, firul vieții și, mergi înapoi pe fir către momentul la care dorești să ajungi. Este important să fii atent la fir și să nu încerci să îți amintești ceva.

Cartea

Imaginează-ți că ai în fața ta o carte mare. Carte cu toate momentele vieții tale. Fiecare experiență, mică sau mare, se găsește în această carte.
Poți să o răsfoiești la întâmplare sau, poți să dai paginile înapoi, până ajungi la acea pagină care conține informația pe care o cauți.

Ce Implica o Sesiune de Regresie Hipnotică?

O ședință de regresie nu diferă foarte mult de orice alt tip de intervenție psiho terapeutică. Regresia este de fapt, o tehnică, precum oricare alta.

Iată care sunt pașii unei ședințe:

  1. Clientul trebuie să clarifice și să definească cât mai bine ce dorește. Să exprime acest deziderat în termeni prezenți și pozitivi.
    Cum să nu fie: “nu mai vreau să fiu X”. Sau, “vreau să nu mai sufăr.” Sau, “vreau să scap de suferință…”
    Cum să fie: Focalizarea trebuie să fie pe soluție, nu pe problemă.
  2.  Se discută cu clientul și se obțin cât mai multe informații despre problemă
  3. Se explică ce urmează să se întâmple în timpul ședinței de regresie
  4. Terapeutul explică ce este și ce nu este hipnoza și regresia
  5. Începe sesiunea folosind o metodă de inducție
  6. Tehnici de aprofundare a stării de transă
  7. Tehnici de regresie
  8. Tehnici de terapie și de rezolvare a problemei
  9. Revenirea din transă
  10. Interviul post hipnotic – adică discuția de final

Aceștia sunt pașii oricărei sesiuni de terapie, inclusiv cea prin hipnoză regresivă.

Poți să Faci Regresie în Vieți Anterioare?

Regresia în vieții anterioare este o tehnică care se folosește pentru a accesa ceea ce unii practicieni consideră că sunt amintiri de vieți sau încarnări trecute.

Practica a fost discreditată de profesioniștii din domeniul medical, iar experții consideră, în general, aceste amintirilor ca fiind fantezii, iluzii sau confabulații.

Terapia în vieți anterioare este de obicei realizată fie ca o metodă de experiență spirituale, de căutare sau accesare a sinelui (cum ar fi amintirea legăturii cu universul), fie în cadrul psihoterapeutic prin care pacienții ar putea lucra să rezolve probleme din viața lor actuală.

Hipnoza Regresiva

Tehnica utilizată în timpul regresiei în vieți anterioare implică subiectul aflat în transă hipnotică, să răspundă la o serie de întrebări pentru a dezvălui identitatea și evenimentele presupusei vieți trecute.
Aceasta este o sabie cu două tăișuri.

Pe de o parte, regresia în vieți anterioare poate conduce la crearea de amintiri distorsionate sau false, dar, pe de altă parte, este o modalitate incredibil de eficientă pentru persoanele care cred în vieți anterioare. Asta deoarece uneori pot veni cu răspunsuri mai fundamentate decât le-ar oferi orice altă metodă.

Răspunsurile din starea de hipnoză pot să fie un amestec de imaginație și conșțținut din mintea subconștientă iar uneori, uimitor, se potrivește cu elemente și fapte reale.

Mai ales în cazul acestui tip de regresie, este mai probabil să fie de fapt vorba de criptomnezie.

În cazul criptomneziei clientul mai degrabă combină experiențe, cunoștințe, imaginație și sugestii de la hipnotist și nu retrăiește cu adevărat amintirea unei existențe anterioare.

Odată ce această experiență este creată prin aceste metode nu se poate distinge de cele bazate pe evenimente care au avut loc cu adevărat.

În studiile realizate în domeniul reîncarnării, amintirile sunt adesea raportate la un timp dintr-o viață trecută. Când aceste rapoarte au fost cercetate, acestea au dezvăluit că există o inconsecvență în ceea ce îți amintea omul amintea și ceea ce sa întâmplat de fapt istoric.

S-a constatat că, conținutul inexact al memoriei se datorează credințelor comune despre istorie sau au fost generate de cultura populară modernă. Unele dintre aceste experiențe se bazau pe cărți care relatau, mai nuanțat sau nu, evenimente istorice și astfel au ajuns să influențeze amintirile oamenilor.

Ce Este Regresia în Vieți Anterioare?

Ideea vieților anterioare ar putea suna ca un complot dintr-un film de cinema, dar a ajutat unii oameni să-și explice problemele actuale.

„Terapia prin regresie este o tehnică veche care ne ajută să ne conectăm cu trecutul nostru”, spune dr. Gary Kaplan de la New York University Medical Center din Manhattan și Spitalul pentru boli articulare de la NYU Langone Health.

“Este vorba despre a înțelege ce s-a întâmplat înainte, astfel încât să putem înțelege mai bine cum te afectează acum, în prezent, acele lucruri sau evenimente.”

Pot Practica Hipnoza Regresiva de Acasă?

În general oricine poate practica hipnoza, autohipnoza și hipnoza regresivă singuri și o pot face în totală siguranță.

Este însă de preferat să apelezi la un specialist care te poate îndruma și ghida în mod profesionist pe durata ședinței. Dacă deja ai făcut 2-3 ședințe, apoi vei putea să le realizezi singur de acasă, mult mai ușor. Dacă vrei să înveți cum să faci regresie pentru tine, sau pentru a-i ajuta pe alții, dă click aici și alfă mai multe detalii.

ATENȚIE: NU recomandăm terapia prin hipnoză sau hipnoză regresivă persoanelor care suferă de schizofrenie sau paranoia fără un aviz de la medicul curant.

Ce Implică Autohipnoza Regresivă?

Autohipnoza regresivă presupune să lucrezi singură, fără intervenția sau ghidarea altcuiva.

Poți practica autohipnoza regresivă în două moduri. Fie folosind o înregistrare audio, fie folosind o tehnică de regresie pe care ai învățat-o într-un curs sau în urma unei ședințe cu un specialist în hipnoză regresivă.

Iată ce ai de făcut atunci când vrei să faci autohipnoză regresivă:

  1. Te asiguri că nu vei fi deranjată pe durata întregii ședințe
  2. Te asiguri că întreaga ta atenție este focalizată pe ce urmează să faci
  3. Ai un scop clar și bine stabilit pentru care faci sesiunea
  4. Stai într-o poziție confortabilă, în care poți rămâne confortabilă pe întreaga durată a ședinței. NU stai întinsă. Rezemată da. Întinsă nu.
  5. Începi sesiunea folosind înregistrarea sau folosind o tehnică pe care o stăpânești deja

Îți recomandăm ca pe întreaga durată a sesiunii să reduci cât mai mult stimulii externi. Pune telefonul pe avion, fără wifi și înlătură orice posibilă sursă de deranj.

Când Apelăm la un Specialist în Hipnoza Regresivă?

Cel mai adesea oamenii ajung la hipnoză și regresia hipnotică după ce au încercat tot ce au putut și cu toate acestea nu au avut rezultate.
Din păcate regresia hipnotică este o metodă prea puțin cunoscută și, în același timp, înțeleasă foarte eronat de cei care cred că o știu.

hipnoza regresiva terapeut

Din fericire, de-a lungul anilor am susținut numeroase cursuri de hipnoză precum și cursuri specializate exclusiv pe regresia hipnotică iar în clipa de față există multe persoane care sunt pe deplin calificate să susțină o ședintă de regresie hipnotică.

Și tu poți învăța să faci asta, fie că vrei să te ajuți pe tine sau că vrei să lucrezi cu oamenii și să îi ajuți să își rezolve problemele. Dă click mai jos și află mai multe detalii.

Unii oameni apelează la regresie doar din curiozitate, pentru a retrăi anumite experiențe din trecut dar pentru majoritatea este o cale de vindecare și transformare.

Pentru a te bucura de cea mai bună experiență posibilă din sesiunea de hipnoză regresivă este esențial să ai o intenție clară, un scop foarte bine definit. Cu cât este mai clar, cu atât mai clare și puternice vor fi și rezultatele.

Regresia hipnotică poate fi utilizată atât în scopuri terapeutice, pentru rezolvarea unor probleme de sănătate fizică, mentală sau emoțională, cât și în scopuri de dezvoltare personală sau de retrăire a unor momente fericite din trecut.

Costul unei sesiuni de hipnoza regresiva: preț/ședință

Costul unei sesiuni de regresie poate varia de la un terapeut la altul. Nu există o limită fixă sau stabilită și depinde foarte mult și de rezultatele dorite precum și de stilul de terapie care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Taxele sunt ușor de ajustat, deoarece nu sunt alocate pe intervale de timp, ci mai degrabă cât de mult se realizează în timpul fiecărei întâlniri cu hipnoterapeutul clinic certificat.

Prețul unei poate fi influețat de mai mulți factori cum ar fi:

  • Nivelul de pregătire al specialistului. De obicei, cei care sunt la început de drum, au prețuri mai mici
  • Nivelul de încredere al practicantului. Cu cât încrederea sa este mai mică, la fel va fi si prețul
  • Nivelul de cunoștințe al practicantului.
  • Zona în care locuiește terapeutul
  • Prețul mediu obișnuit al colegilor de breaslă
  • Faima sau recunoașterea socială a terapeutului
  • Alți factori

După cum vezi, sunt foarte multe elemente care contribuie la prețul unei ședințe.

Unii terapeuți chiar oferă prețuri diferite, în funcție de numărul de ședințe sau, dacă acestea au loc online sau în cabinet.

Acestea fiind zise, în România prețul poate fi între 100 și 1000 ron.

Hipnoza regresiva: Păreri de la cei ce au încercat această tehnică

De-a lungul anilor am susținut numeroase cursuri de Hipnoză Regresivă, atât în România cât și la nivel internațional. Sute de oameni știu acum să practice și să ajute oamenii folosind această tehnică extraordinar de eficientă.

Iată aici câteva testimoniale video de la oameni ca tine, care au participat la aceste cursuri.

 

 

Referințe

Baker, R. A. (1982). The effect of suggestion on past-lives regression. American Journal of Clinical Hypnosis, 25(1), 71-76.
Davis, R. (n.d.). International board for regression therapy. Retrieved from http://www.ibrt.org
Hunter, C. R., & Eimer, B. (2012). The art of hypnotic regression therapy: A clinical guide. Bethel, CT: Crown House Publishing.
Lacey, H. (1994, January 15). The dangers of memory: Can ‘regression therapy’ by hypnosis produce false recollections of sexual abuse? Hester Lacey reports. Inependent. Retrieved from http://www.independent.co.uk/life-style/the-dangers-of-memory-can-regression-therapy-by-hypnosis-produce-false-recollections-of-sexual-abuse-5431250.html
Past life therapy process and history. (2014). Retrieved from http://www.pastlifetherapycenter.com/Subconscious.html
Recognized training programs & recognized trainers. (n.d.). Retrieved from http://www.earth-association.org/recognized-training-programs-recognized-trainers
What is regression therapy? (n.d.). Retrieved from http://www.earth-association.org/what-is-regression-therapy
Woods, K., & Baruss, I. (2004). Experimental test of possible psychological benefits of past-life regression. Journal of Scientific Exploration, 18(4), 597-608.

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 266

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

    • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

      2015 

    • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2015 

    • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

      2014

    • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2014 

    • Trainer certificat în terapia părților

      2013

    • Trainer certificat de hipnoză OMNI

      2012 

    • Trainer certificat de hipnoză NGH

      2012 

    • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

      2009

 

Acreditări și certificări

    • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
    • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
    • Trainer NGH Eugen Popa 8211
    • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
    • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    2 comentarii la „Hipnoză Regresivă

    1. Pingback: Cum scapi de complexul de inferioritate ❤️ Puterea Mintii

    2. Pingback: Frica de întuneric Puterea Minții

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *