Redactat de Maria Anghel

NLP

Image by Victoria from Pixabay

Ți-ai imaginat vreodată că fiecare conversație pe care o porți ar putea fi mult mai clară, mai profundă, mai conectată?

Ce-ar fi dacă aș putea să îți spun că există metode prin care cuvintele tale nu doar că sunt auzite, dar sunt și înțelese exact în felul în care intenționezi?

Acest lucru nu este doar posibil, ci și ușor de realizat prin integrarea tehnicilor de prelucrare a limbajului natural (NLP) în comunicarea de zi cu zi.

Vom explora împreună cum aceste strategii te pot ajuta să construiești relații mai autentice și mai rezistente, transformând fiecare interacțiune într-o punte spre înțelegere reciprocă.

Ești gata să descoperi cum? Acompaniază-mă în această călătorie fascinantă prin labirintul relațiilor interpersonale, îmbunătățite prin magia NLP.

5 intrebari la care raspunde acest articol

 1. Cum pot tehnicile de prelucrare a limbajului natural (NLP) să îmbunătățească claritatea și profunzimea conversațiilor noastre zilnice?
 2. În ce moduri pot exercițiile de empatie și practicile NLP să consolideze relațiile interpersonale?
 3. Care sunt beneficiile integrării ascultării active și a empatiei în comunicarea noastră zilnică?
 4. Cum pot tehnicile de ancorare să fie utilizate pentru a îmbunătăți conexiunile emoționale în relațiile noastre?
 5. Ce rol joacă recunoașterea și interpretarea semnalelor nonverbale în îmbunătățirea inteligenței emoționale și a relațiilor interpersonale?

5 concluzii cheie ale acestu articol

 • Implementați tehnici de reflectare pentru o conexiune și înțelegere mai bună.
 • Îmbunătățiți inteligența emoțională prin practici NLP.
 • Utilizați ascultarea activă și empatia pentru conexiuni mai profunde.
 • Aplicați tehnici de ancorare pentru asocierea relațiilor pozitive.
 • Rezolvați conflictele cu empatie și înțelegere folosind NLP.

Ce este prelucrarea limbajului natural NLP?

Ai auzit vreodată de prelucrarea limbajului natural, NLP?

Ei bine, este o formă de comunicare atât de integrativă și naturală, încât devine fundamentul calităţii relaţiilor interpersonale, fie că este vorba despre coordonarea echipelor la locul de muncă sau îmbunătăţirea interacţiunilor personale.

Gândește-te la NLP(1) ca la o harta psihologică ce te ajută să identifici și să eliberezi acele convingeri limitative, transformându-le în valori pozitive care facilitează o înţelegere mai profundă între membrii unei organizaţii.

Prin NLP(2), poţi dezvolta o atitudine persuasiva și asertiva, esenţială în influenţarea şi motivarea angajaţilor.

Acest proces include utilizarea tehnicilor de persuasiune care îmbunătăţesc angajamentul şi performanţa la nivel organizaţional.

Învaţă cum să aplici aceste practici la job, folosind feedback-ul pentru a evaluează și îmbunătăţi funcţiile organizaţionale.

Citește și  Biroul Tău te dă de Gol! 2 Lucruri Fascinante despre Dezordine!

Practicile NLP oferă liderilor organizaţionali instrumente pentru selectarea şi coordonarea angajaţilor, bazându-se pe înţelegerea necesităţii de a alinia valorile personale cu cele organizaţionale.

În plus, NLP(3) te învaţă cum să procesezi informaţia în mod eficient, să interpretezi comunicarea non-verbală și să îmbunătăţeşti calitatea interacţiunilor informale.

Este o modalitate prin care te poţi exprima mai clar şi mai influent, iar acest lucru stă la baza unei cooperări satisfăcătoare între indivizi, ajutându-te să înţelegi mai bine dinamica interpersonală și organizaţională.

Intelegerea fundamentelor NLP

Înțelegerea fundamentelor NLP poate îmbunătăți în mod semnificativ abilitățile tale de comunicare și relațiile.

Modelele NLP sunt ca niște coduri de explorare ale comunicării eficiente, care te ghidează să înțelegi cum gândesc oamenii și cum procesează informațiile.

Prin învățarea acestor modele, poți adapta stilul tău de comunicare pentru a te conecta mai bine cu ceilalți la un nivel mai profund.

Strategiile de comunicare în NLP îți oferă unelte pentru a construi relații de încredere, rezolva conflicte și inspira încredere în relațiile tale.

În NLP, recunoașterea modelelor în comunicare te ajută să descoperi sensuri și emoții subiacente în conversații.

Prin înțelegerea acestor modele, poți răspunde mai eficient și cu empatie la nevoile celorlalți.

Strategiile de comunicare în NLP se concentrează pe ascultarea activă, formularea de întrebări puternice și reflectarea limbajului non-verbal pentru a stabili o relație de încredere și a promova înțelegerea reciprocă.

Pe măsură ce explorezi lumea NLP, vei descoperi o comoară de înțelegeri despre comportamentul uman și dinamica comunicării.

Adoptarea acestor principii de bază nu numai că îți va îmbunătăți relațiile, ci și te va împuternici să slujești pe ceilalți cu compasiune și înțelegere.

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare empatica3149293cb0f39df43e1e45e681250a87bae77b19f330fee8fb8482dadc1bc0d5?ts=1714728977

Image by Silviu on the street from Pixabay

Exercițiile de empatie și participarea la workshop-uri de comunicare pot îmbunătăți în mod semnificativ capacitatea ta de a te conecta cu ceilalți la un nivel mai profund.

Participarea la exerciții de empatie îți permite să practici înțelegerea și împărtășirea sentimentelor altora, cultivând un sentiment de compasiune și conexiune.

Workshop-urile de comunicare oferă instrumente și tehnici valoroase pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de ascultare, comunicare verbală și nonverbală, și abilitățile de rezolvare a conflictelor.

Aici este un tabel util pentru a te ghida în dezvoltarea abilităților empate de comunicare:

Exerciții de Empatie Workshop-uri de Comunicare
Practică ascultarea activă în timpul conversațiilor Participă la workshop-uri despre abilitățile de ascultare activă
Încearcă să vezi situațiile din perspectiva celeilalte persoane Participă în exerciții de rol pentru a îmbunătăți înțelegerea
Reflectă asupra propriilor emoții și cum acestea ar putea influența interacțiunile tale Află despre diferitele stiluri de comunicare și tehnici de adaptabilitate

Construirea relatiilor prin tehnici de oglindire

Acordarea de atenție la indiciile nonverbale și la tehnicile de oglindire poate fi o modalitate puternică de a stabilii o relație de încredere și de a întări conexiunile în relațiile tale.

Prin oglindirea limbajului corpului, a gesturilor și chiar a tonului de voce al persoanei cu care interacționezi, poți crea o senzație de familiaritate și încredere.

Această tehnică ajută la construirea unei relații de încredere prin faptul că persoana respectivă se simte înțeleasă și conectată la un nivel mai profund.

Beneficiile oglinzirii includ dezvoltarea empatiei și a înțelegerii între indivizi.

Atunci când oglindești comportamentul cuiva, arăți că ești atent și receptiv la sentimentele lor, ceea ce poate duce la o comunicare îmbunătățită și respect mutual.

Această tehnică de construire a relațiilor permite interacțiuni mai fluide și deschide calea pentru mai multe conexiuni semnificative în relațiile tale.

Citește și  Stapanirea De Sine Prin Autosugestie Constienta

Incorporarea tehnicilor de oglindire în interacțiunile tale te poate ajuta să stabilești o bază solidă pentru construirea încrederii și a empatiei cu ceilalți.

Amintește-ți că conexiunile autentice sunt întreținute prin înțelegerea și reflectarea emoțiilor și comportamentelor celor din jurul tău.

Imbunatatirea inteligentei emotionale cu NLP0a2574becaa0e804acde4ccc6ece811d5a4a5b51019005be56b079a4450265b9?ts=1714729105

Image by marcos da silva oliveira oliveirafocus from Pixabay

Îmbunătățește-ți inteligența emoțională integrând tehnici NLP în interacțiunile tale zilnice.

Reglarea emoțiilor joacă un rol esențial în modul în care navighezi prin relațiile tale. Cu NLP, poți învăța să identifici și să gestionezi emoțiile eficient, ceea ce duce la interacțiuni mai armonioase cu ceilalți.

Prin înțelegerea propriilor tale răspunsuri emoționale, poți comunica mai clar și cu mai multă empatie, contribuind la dezvoltarea unor conexiuni mai profunde cu cei din jurul tău.

În plus, conștientizarea socială, un alt component cheie al inteligenței emoționale, poate fi îmbunătățită prin practicile NLP.

Învățând să citești indicii non-verbale și să înțelegi emoțiile altora, poți dezvolta un simț mai accentuat al empatiei și compasiunii în interacțiunile tale.

Această conștientizare sporită îți permite să răspunzi altora într-un mod mai gândit și considerat, consolidând relațiile și creând un mediu mai pozitiv pentru toți cei implicați.

Incorporarea tehnicilor NLP în viața ta zilnică poate duce la îmbunătățiri semnificative în inteligența emoțională, în cele din urmă îmbogățind relațiile tale și promovând un sentiment mai puternic de conexiune cu cei din jurul tău.

Depasirea barierelor in ascultarea eficienta

Când vine vorba de ascultarea eficientă, participarea activă la conversații prin utilizarea tehnicilor de ascultare activă și demonstrarea empatiei este crucială.

Înțelegerea semnificației indiciilor nonverbale poate îmbunătăți în mod semnificativ abilitățile tale de comunicare și poate consolida relațiile tale.

Depășirea obstacolelor în calea ascultării eficiente necesită deschidere, răbdare și dorința de a te conecta cu adevărat cu ceilalți.

Tehnici de ascultare activă

Pentru a te implica cu adevărat în comunicare eficientă, trebuie să asculți activ folosind ascultare reflectivă și tehnici de validare.

Ascultarea reflectivă implică reformularea a ceea ce a spus vorbitorul pentru a arăta înțelegere, în timp ce tehnici de validare includ recunoașterea sentimentelor și experiențelor vorbitorului.

Prin practicarea comunicării conștiente și dezvoltării empatiei, poți depăși barierele care împiedică procesul de ascultare.

Comunicarea conștientă presupune să fii complet prezent în momentul respectiv, concentrându-te asupra vorbitorului fără distrageri.

Dezvoltarea empatiei implică plasarea ta în locul vorbitorului, încercând să înțelegi perspectiva și emoțiile acestuia.

Aceste tehnici nu numai că îți îmbunătățesc abilitățile de ascultare, dar și întăresc relațiile tale arătând celorlalți că îți pasă cu adevărat de ceea ce au de spus.

Prin perfecționarea acestor abilități, poți promova conexiuni mai profunde și crea interacțiuni mai semnificative cu cei din jurul tău.

Empatia în comunicare

Depășirea barierele la ascultarea eficientă începe cu cultivarea empatiei în comunicare, o abilitate esențială care îți permite să înțelegi cu adevărat și să te conectezi cu ceilalți la un nivel mai profund.

Exercițiile de empatie te pot ajuta să intri în pielea cuiva, să vezi lumea prin ochii lor și să simți ceea ce simt ei.

Prin practicarea ascultării active și folosind tehnici de comunicare precum reflectarea înapoi a ceea ce cineva a spus, arăți că apreciezi gândurile și emoțiile lor.

Acest lucru creează un spațiu sigur pentru conversații deschise și oneste, promovând încrederea și înțelegerea.

Atunci când abordezi interacțiunile cu empatie, nu doar că întărești relațiile, dar dezvolți și un mai mare simț al compasiunii și conexiunii cu cei din jurul tău.

Citește și  Persoanele Toxice

Importanța semnelor nonverbale

Dezvoltarea unei conștientizări a indiciilor nonverbale este esențială pentru îmbunătățirea abilităților tale de ascultare și înțelegerea altora mai eficient.

Limbajul corpului vorbește volume în comunicare; poate transmite emoții și gânduri pe care cuvintele ar putea să nu exprime.

Prin acordarea atenției indiciilor nonverbale, cum ar fi expresiile faciale, gesturile și tonul vocii, poți îmbunătăți inteligența emoțională și construi relații mai puternice.

Atunci când observi și interpretezi activ aceste semnale, le arăți celorlalți că îți pasă de sentimentele și perspectivele lor, promovând o conexiune mai profundă.

Indiciile nonverbale joacă un rol semnificativ în modul în care ne conectăm cu ceilalți, permițându-ne să răspundem cu empatie și să creăm legături bazate pe înțelegere.

Așadar, data viitoare când te angajezi într-o conversație, amintește-ți să asculți nu doar cu urechile, ci și cu ochii și inima.

Folosind ancorarea pentru asocierea relatiilor pozitive46ffac71a433deb4baebbd16a1fa9e4f73d671a830186ce9908cfd3a252ae9ef?ts=1714729214

Image by Jerzy Górecki from Pixabay

Ia în considerare implementarea tehnicilor de ancorare pentru a promova asocieri pozitive în relațiile tale.

Prin utilizarea tehnicilor de ancorare, poți crea stimuli pozitivi puternici legați de experiențe sau emoții specifice, îmbunătățind astfel conexiunile interpersonale.

Ancorarea implică asocierea unui stimul particular cu o stare emoțională dorită, permițându-ți să evoci acele sentimente pozitive ori de câte ori este nevoie în relațiile tale.

Mai jos este un tabel simplu pentru a te ajuta să înțelegi cum să aplici ancorarea în interacțiunile tale zilnice:

Tehnica de Ancorare Cum să o Folosești Exemplu
Râsul împărtășit Împărtășește un râs sincer cu cineva drag Amintește-ți un moment amuzant împreună
Cuvinte încurajatoare Oferă fraze încurajatoare și de susținere ‘Ești minunat, continuă în același ritm!’
Atingere Folosește o atingere blândă pentru a transmite confort sau susținere O îmbrățișare de încurajare într-un moment dificil

Integrarea acestor tehnici de ancorare în relațiile tale poate crea un mediu mai pozitiv și mai îngrijitor, promovând conexiuni mai puternice și înțelegere mai profundă între tine și ceilalți.

Aplicarea prelucrarii limbajului natural in rezolvarea conflictelor

Când apar conflicte, utilizarea NLP te poate ajuta să vezi lucrurile din perspective diferite, promovând înțelegerea și empatia.

Tehnici precum ancorarea emoțiilor pozitive pot ajuta la de-escaladarea situațiilor tensionate și la promovarea ascultării active.

Prin aplicarea NLP în rezolvarea conflictelor, poți naviga conversațiile dificile cu mai multă înțelepciune și compasiune.

Pentru Înțelegerea Perspectivelor din NLP

Înțelegerea perspectivelor prin prisma Programării Neurolingvistice (NLP) poate fi o unealtă puternică în rezolvarea conflictelor eficient.

Prin perfecționarea abilităților de empatie, poți înțelege mai bine de unde vin ceilalți, promovând înțelegerea și compasiunea.

NLP te ajută să vezi dincolo de propria ta perspectivă, deschizând ușa către construirea de punți chiar și în mijlocul dezacordului.

Dezvoltarea capacității de a asculta cu adevărat și de a empatiza cu diferite perspective hrănește un sentiment de conexiune și armonie.

Prin NLP, poți învăța să apreciezi straturile intricate ale experiențelor umane, deschizând calea pentru interacțiuni mai fluide și rezolvarea conflictelor.

Abilitățile de empatie cultivate prin NLP nu aduc beneficii doar celor din jurul tău, ci contribuie și la creșterea și împlinirea ta personală.

Tehnici de NLP pentru Empatie

Pentru a îmbunătăți empatia, poți încerca exerciții de empatie NLP cum ar fi reflectarea limbajului corpului sau folosirea tonalității potrivite.

Pentru rezolvarea conflictelor, tehnici de comunicare precum reformularea perspectivelor sau folosirea presupunerilor pot fi puternice.

Tabelul de mai jos rezumă aceste tehnici:

Citește și  Dezvoltă Respectul de Sine
Exerciții de Empatie Tehnici de Comunicare
Reflectarea limbajului corpului Reformularea perspectivelor
Folosirea tonalității potrivite Folosirea presupunerilor
Practicarea ascultării active Construirea relației prin sincronizare și conducere

NLP în ascultarea activă

Pentru a-ți îmbunătăți și mai mult abilitățile de rezolvare a conflictelor și a-ți aprofunda înțelegerea celorlalți, implementarea tehnicilor NLP în ascultarea activă poate fi extrem de benefică.

Aplicațiile NLP oferă instrumente valoroase pentru îmbunătățirea comunicării în timpul conflictelor, ajutându-te să te conectezi la un nivel mai profund cu cei implicați.

Strategiile de ascultare activă din cadrul NLP implică nu doar auzirea, ci și înțelegerea cu adevărat a emoțiilor și perspectivelor părților implicate în conflict.

Prin implicarea activă în ascultarea reflectivă și tehnicile de reflectare, poți demonstra empatie genuină și poți crea un mediu mai propice pentru rezolvarea disputelor în mod pașnic.

Prin practicarea ascultării active cu principii NLP, poți construi încredere, relații mai puternice și poți naviga prin conflicte cu sensibilitate și înțelegere, ducând în cele din urmă la interacțiuni mai armonioase și la conexiuni semnificative.

Valorificarea NLP pentru conversatii persuasive

Prin integrarea tehnicilor de NLP în conversațiile tale, poți influența și convinge eficient pe alții către rezultatele dorite.

Utilizarea tehnicilor de persuasiune și a strategiilor de comunicare te poate ajuta să navighezi în conversații cu finețe și empatie.

Atunci când te implici în conversații persuasive, este crucial să asculți activ, demonstrând un interes genuin pentru perspectiva celuilalt.

Prin reflectarea tiparelor lor de limbaj sau folosind stilul lor preferat de comunicare, poți stabili ușor o relație și să construiești încredere fără efort.

În plus, acordarea atenției la indicii non-verbali precum limbajul corpului și tonul vocii poate oferi insight-uri valoroase în emoțiile și intențiile celuilalt.

Prin alinierea gesturilor și posturii tale cu ale lor, creezi o senzație de armonie și conexiune care îmbunătățește natura persuasivă a conversației tale.

Exersarea calibrarii pentru o intelegere imbunatatita79664723d9e97250f83899f27d4b8450c7a29f4d2d23e6c2ac3d297e6c0f7ccf?ts=1714729353

Image by Eva Michálková from Pixabay

Îmbunătățirea înțelegerii prin practicarea calibrării implică ajustarea conștientizării tale a indiciilor verbale și non-verbale din conversații.

Prin practicarea tehnicilor de reflectare, poți îmbunătăți abilitatea ta de a conecta cu alții la un nivel mai profund.

Reflectarea implică mimarea subtilă a limbajului corporal, tonului vocii și chiar a ritmului discursului persoanei cu care comunici.

Această tehnică poate ajuta la crearea unei stări de înțelegere reciprocă și la construirea încrederii în interacțiunile tale.

Îmbunătățirea inteligenței emoționale este un alt aspect vital al calibrării.

Aceasta implică recunoașterea și gestionarea propriilor emoții, precum și înțelegerea emoțiilor celor din jurul tău.

Dezvoltarea inteligenței emoționale îți permite să răspunzi empatic la nevoile celorlalți și să navighezi prin situații sociale complexe cu grație și înțelegere.

Mentinerea relatiilor sanatoase cu NLP

Îmbunătățirea relațiilor tale prin aplicarea tehnicilor de NLP implică înțelegerea modului în care modelele de limbaj și comportamentele îți influențează interacțiunile în mod pozitiv.

Prin utilizarea NLP, poți cultiva armonia relațională și aprofunda conexiunile interpersonale. NLP oferă instrumente pentru îmbunătățirea comunicării, stimularea empatiei și construirea încrederii în relațiile tale.

Pentru a menține relații sănătoase cu NLP, începe prin ascultarea activă a celorlalți și practicarea abilităților de comunicare eficientă.

Fii atent la indiciile verbale și nonverbale pentru a înțelege mai bine nevoile și emoțiile celor din jurul tău.

Tehnicile NLP te pot ajuta să fii mai atent la sentimentele celorlalți, ceea ce duce la conexiuni mai semnificative și împlinite.

În plus, NLP poate ajuta la rezolvarea conflictelor constructiv prin încurajarea dialogului deschis și promovarea înțelegerii între părți.

Prin aplicarea principiilor NLP cum ar fi reframing-ul perspectivelor și construirea raportului, poți naviga cu grație și compasiune în situații provocatoare.

Citește și  Iubirea Platonică - Exisă diferențe între Dragoste Platonică și Iubire Platonică?

În cele din urmă, integrarea NLP în relațiile tale poate promova un mediu de susținere și îngrijire în care respectul și înțelegerea reciprocă prosperă.

Întrebări frecvente

Cum se poate folosi PNL-ul pentru a îmbunătăți comunicarea cu membrii dificili ai familiei sau prietenii?

Pentru a îmbunătăți comunicarea cu membrii dificili ai familiei sau prietenii, poți folosi tehnici de PNL pentru a înțelege mai bine perspectivele lor. Prin ascultare activă, recunoașterea sentimentelor lor și exercitarea empatiei, poți îmbunătăți relațiile de prietenie și dinamicile familiale. Ajustarea stilului tău de comunicare pentru a satisface nevoile lor poate promova conexiuni mai profunde și rezolva conflicte. Adu-ți aminte că răbdarea și compasiunea sunt cheia în manevrarea interacțiunilor dificile pentru a promova înțelegerea și armonia.

Pot fi aplicate tehnici de prelucrare a limbajului natural în relațiile și interacțiunile online?

În domeniul dating-ului online, tehnicile NLP pot îmbunătăți comunicarea virtuală prin promovarea inteligenței emoționale și a abilităților de rezolvare a conflictelor. Prin aplicarea principiilor NLP, poți înțelege mai bine propriile emoții și ale celorlalți, conducând la interacțiuni mai semnificative. Consolidarea acestor abilități permite conexiuni mai profunde și rezolvări mai ușoare în relațiile online, creând o experiență mai împlinitoare pentru ambele părți implicate.

Există strategii specifice de PNL pentru a gestiona comportamentul pasiv-agresiv în relații?

Când te confrunți cu comportamentul pasiv-agresiv în relații, rezolvarea conflictelor și antrenamentul în asertivitate prin NLP pot fi benefice. Prin îmbunătățirea inteligentei emoționale și construirea empatiei, poți gestiona aceste situații cu o mai bună înțelegere a nevoilor tale și a sentimentelor celorlalți. Învățând să comunici asertiv și să abordezi tendințele pasiv-agresive, poți duce la interacțiuni mai sănătoase și conexiuni mai puternice. Este vorba despre promovarea respectului reciproc și a înțelegerii pentru o relație mai armonioasă.

Cum poate NLP ajuta indivizii să abordeze și să depășească problemele de încredere în relațiile lor?

Când vine vorba de abordarea problemelor de încredere în relații, NLP-ul te poate ajuta prin construirea de raport și cultivarea încrederii prin tehnici eficiente de comunicare. Prin înțelegerea propriilor declanșatori și nesiguranțe, poți lucra la vindecarea rănilor emoționale și îmbunătățirea capacității tale de a avea încredere în ceilalți. Prin practicile NLP, poți dezvolta o mai profundă conștientizare de sine și empatie, care sunt esențiale pentru construirea și menținerea relațiilor de încredere.

Există o abordare recomandată pentru utilizarea NLP pentru a naviga dinamica puterii în relațiile profesionale?

Când vine vorba de gestionarea dinamicii puterii în relațiile profesionale, examinarea dinamicii puterii poate fi complicată. Strategiile de comunicare joacă un rol vital în găsirea echilibrului. Amintește-ți, nu este vorba despre dominarea celorlalți, ci despre respect reciproc și cooperare. Recunoașterea punctelor forte și slăbiciunilor celuilalt poate duce la un mediu de lucru armonios. Prin promovarea unei comunicări deschise și oneste, poți construi încredere și înțelegere, creând un mediu de lucru mai pozitiv și productiv.

Surse:

1.Passmore, Jonathan & Rowson, Tatiana. (2019). Neuro-linguistic programming: A review of NLP research and the application of NLP in coaching. International Coaching Psychology Review. 14. 57-69. 10.53841/bpsicpr.2019.14.1.57.

2. Beaman, C. P., & Williams, T. (2010aa). Earworms (stuck song syndrome): Towards a natural history of intrusive thoughts. British Journal of Psychology, 101(4), 637–653. https://doi.org/10.1348/000712609×479636

3. Zhang, X., Davarpanah, N., & Izadpanah, S. (2023w). The effect of neurolinguistic programming on academic achievement, emotional intelligence, and critical thinking of EFL learners. Frontiers in Psychology, 13. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2022.888797

Maria Anghel

Articole publicate: 44

Vezi pagina autorului

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *