Cum să slăbești rapid fără dietă
Redactat de Eugen Popa

Vrei să slăbești de două ori mai rapid, fără dietă?

Vrei să slăbești dar nu știi cum să obții rezultate rapide și de durată?

Nu poți să citești acum? Ascultă acest articol cu ușurință

Tehnica de slăbit pe care ți-o propun dublează rezultatele dorite și nu implică nici o schimbare majoră în dieta sau alimentația ta! Care este tehnica? Dacă vrei să slăbești, cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să… mănânci mai lent. Mâncatul lent ajută oamenii să piardă de două ori mai multă greutate, a arătat un studiu realizat recent. Pur și simplu mestecarea prelungită (de preferat în jur de 30 de secunde) a fiecărei guri de mâncare a condus la rezultate foarte bune pentru participanții la studiu aceștia reușind să slăbească în medie 5 kilograme pe o perioadă de șase luni. Atenție: este mult mai eficient să slăbești lent și pe o perioadă îndelungată de timp, în loc să slăbești rapid și pe o perioadă scurtă de timp. De ce? Pentru că atunci când procesul de slăbire ia mai mult timp, acesta tinde să rămână permanent.

Este posibil să slăbești fără dietă și fără a dezvolta bulimia nervoasă?

Da, este posibil să slăbești fără dietă și fără a dezvolta bulimia nervoasă. Cercetările arată că adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv exerciții regulate și alimentație echilibrată, poate duce la pierderea în greutate fără riscul de a dezvolta bulimia nervoasă. Este important să ceri ajutorul unui specialist în bulimia nervoasă tratament dacă ai nevoie.

Citește și  Mirosul atrăgător al bărbaților

Cum s-a realizat studiul 

Vrei să slăbești fara dietă? Participanții au fost împărțiți în două grupuri: unul care mânca lent și al doile grup, de control, care nu a făcut nici o schimbare. Cei din grupul de control care au mâncat la viteza lor normală s-au îngrășat cu aproximativ 8 de kilograme, în aceeași perioadă de timp. Nu a existat nici un exercițiu sau o schimbare majoră a dietei implicate. Abordarea lentă de alimentare și masticație funcționează deoarece permite organismului mai mult timp să proceseze infomația și a-i da acesteia timp să ajunga de la stomac la creier. Profesorul Schmid-Schoenbein, co-autor al studiului, a declarat:
“Oricine poate adopta această abordare lentă de masticație și o poate menține fără probleme până la sfârșitul vieții. Puteți să îi învățați pe copiii dvs. această abordare iar ei o pot dărui mai departe copiilor lor “.
Studiul a inclus 54 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Regula era foarte simplă: să mestece fiecare gură timp de 30 de secunde. Pentru a fi și mai ușor și distractiv în același timp, fiecare a primit câte o mică clepsidră care se scurgea în 30 de secunde. Profesorul Pedro Cabrales, co-autor al studiului, a declarat:
“Clepsidra a transformat totul într-un joc. De asemenea, am observat că copiiilor le-a plăcut foarte mult acest joc și erau foarte serioși și responsabili. Dacă unii uitaseră clepsidrele, ceilalți le-a reaminteau.”
Singurele alte instrucțiuni date în studiu au fost să bea un pahar de apă înainte de masă și să evite gustări între mese. Rezultatele au arătat că, copiii care au mâncat încet, au pierdut între 3% și 5% din greutatea corporală într-o perioadă de un an.
Citește și  Mecanisme De Apărare Ale Eului
Am făcut un scurt video pentru tine, pentru a te ajuta în cazul în care și tu vrei să slăbești și ai nevoie de o clepsidră care să te ajute să știi de cât timp ai nevoie să mesteci hrana. În comparație, copii din grupul de control au acumulat între 7 și 8% mai multă greutate corporală în cursul anului. Consumul lent este eficient deoarece oferă mai mult timp pentru ca “reflexul de sațietate” să ajungă la creier. Mesajul că stomacul este plin ia aproximativ 15 minute pentru a ajunge de la stomac la creier, dar cei mai mulți oameni, mai ales atunci când mănâncă fast food, termină tot în mai puțin de 5-10 minute. Dr. Ruy Perez-Tamayo, co-autor al studiului, a declarat:
“Metoda noastră se concentrează pe prevenirea creșterii în greutate. Este simplu, ieftin și ușor de urmărit. “
Așadar, dacă vrei să slăbești, ai acum o metodă foarte simplă și facilă, pe care o poți utiliza oricând și oriunde. Această metodă de slăbire nu elimină nimic din alimentație, nu este o dietă ci este focalizată doar asupra modului în care procesezi mâncarea și viteza cu care ea ajunge în stomac. Desigur, contează foarte mult și ce mănânci! Unele studii arată că tipul de alimentația pe care o ingerezi poate reduce inteligența cu 50% și poate crește lenea spre exemplu.

Acum este rândul tău! Răspunde la întrebările de mai jos 🙂

  1. Vrei să slăbești?
  2. Vei folosi această metodă simplă de slăbit pentru a obține rezultatele dorite?
 
Acest studiu a fost publicat în Pediatric Obesity (Salazar Vázquez et al., 2015).
 
Citește și  Agresivitatea La Copii

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 266

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

    • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

      2015 

    • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2015 

    • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

      2014

    • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2014 

    • Trainer certificat în terapia părților

      2013

    • Trainer certificat de hipnoză OMNI

      2012 

    • Trainer certificat de hipnoză NGH

      2012 

    • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

      2009

 

Acreditări și certificări

    • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
    • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
    • Trainer NGH Eugen Popa 8211
    • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
    • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Un comentariu la „Vrei să slăbești de două ori mai rapid, fără dietă?

    1. Pingback: Cum să slăbești sănătos, usor și fără dietă Puterea Minții

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *