Femeie Trista

Tristețea are un loc anume unde este Localizată în Creier

Tristețea are un loc al său în creier

Se pare că oamenii de știință au descoperit zona din creier unde este localizată tristețea și anume, este legată de circuitul dintre memorie și emoție.

Femeie Trista

Ce este Tristețea?

Cu toții știm ce înseamnă să fii trist! Problema este că uneori această triestețe poate căpăta proporții catastrofale iar până de curând oamenii de știință nu au avut o idee prea clară cum arată această emoție din punct de vedere științific.

Aceștia știau doar că o parte a creierului numită amidgala, joacă un rol în existența acestei emoții dar radiografiile și scanurile cerebrale nu erau suficient de rapide pentru a depista ce se întâmplă în creier de la o clipă la alta atunci când omul are fluctuații în starea sa emoțională.

Asta până de curând, când o echipă de cercetători de la Universitatea din California a realizat un studiu în care a cerut participanților să își noteze stările emoționale. Toți partcipanții la acest studiu sufereau de epilepsie.

Fiecare dintre participanți purta o mică tichie cu electrozi care monitoriza activitatea sa cerebrală astfel încât echipa să poată observa aproape în timp real activitatea sa cerebrală precum și starea emoțională.

Rezultatul a fost unul surprinzător pentru oameni de știință.
În articolul publicat de curând în jurnalul Cell (Celula) aceștia afirmă că au observat o legătură între un anume circuit neuronal care face legătura dintre amigdala (care este responsabilă de fluctuațiile emoționale) și hipocamp (care ajută la stocarea amintirilor).

Tristețea – Cauză sau Efect?

Cercetătorul principal al acestui studiu, Vikaas Sohal spune că este normal să existe această conexiune dintre tristețe și amintirea evenimentelor negative prin care ai trecut deși, acest lucru nu este confirmat încă cu certitudine.

Mai mult decât atât, nu se știe cu siguranță dacă această conexiune dintre emoții și memorie este cea care creează tristețea sau dacă mai degrabă respectiva conexiune apare ca rezultat al tristeții.

Chiar dacă rezultatele nu sunt confirmate încă 100%, foarte mulți oameni își vor găsi cu siguranță o mică alinare în aceste vești pentru că au în sfârșit o explicație pentru stările lor de tristețe.

În momentul în care ceva se întâmplă, fie în bine, fie în rău (dar mai ales în rău), mintea va căuta mereu un motiv pentru acea stare sau eveniment. Ei bine, acum mintea noastră are nu motiv în plus să explice sentimentul de tristețe.

Puterea Minții este cu adevărt fascinantă nu?

Ce părere ai despre acest studiu și despre rezultatele sale?

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *