intrebari coaching top 10
Redactat de Nuțu Angela
În coaching întrebările servesc drept un instrument pentru a ajuta clienții să obțină o mai bună cunoaștere a problemelor lor, să identifice obiectivele și să vină cu propriile soluții. Pentru a înțelege problemele clientului tău și pentru a-l ajuta să găsească răspunsurile, în fiecare nișă de coaching este esențial să pui întrebările cheie adecvate.
iconBooking
Dorești o Ședință de Coaching?

Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.

Întrebările corecte de coaching pot ajuta un client să dobândească o mai bună cunoaștere a scopurilor și obiectivelor sale, să descopere obstacolele în calea succesului său și să creeze o imagine mentală a ceea ce vrea să creeze în viața sa. Iată o listă cu 10 întrebări în coaching care au puterea de a obține soluții creative, resurse incredibile, acțiuni inspirate și multe altele.

Care sunt cele mai bune întrebări de coaching?

Utilizarea întrebărilor de coaching orientate și perspicace este una dintre cele mai de succes strategii pe care un coach le poate folosi pentru a-și ajuta clienții să-și creeze cadrul pentru succesul personal sau profesional. Cele mai bune 10 întrebări de coaching sunt menite să ofere claritate, perspectivă și să genereze capacitatea de a lua măsuri concentrate în direcția obiectivului dorit. Întrebările de coaching acoperă o gamă largă de teme, cum ar fi recunoașterea problemei sau a dificultății, înțelegerea obiectivelor clientului și oferirea de sprijin prin identificarea obstacolelor și noțiunilor limitative, folosirea resurselor și talentelor, obținerea conștientizării de sine și deschiderea către a săpa mai profund, stabilirea obiectivelor, angajarea în acțiune și descoperirea lecțiilor din trecut. Este vital să reții că, în practică, fiecare client va avea cerințe și nevoi diferite, prin urmare nu fiecare întrebare va fi potrivită pentru fiecare sesiune. Cu toate acestea, cele mai bune întrebări de coaching din această listă sunt un loc minunat pentru a începe și sunt, probabil, cele mai utilizate în sesiunile de coaching și mentorat. intrebari coaching top 10
Citește și  10 Asemănări Surprinzătoare între Coaching și Terapie

Top 10 cele mai bune întrebări de coaching

1. „Care este problema sau provocarea cu care te confrunți?”

Primul și cel mai important pas în fiecare sesiune de coaching este să pui această întrebare. Coach-ul poate obține o cunoaștere aprofundată a obiectivelor clientului și a problemelor particulare cu care se confruntă punând această întrebare. Aceasta oferă un punct de început pentru conversația de coaching și ajută la clarificarea de către client a problemei specifice pe care doresc să o abordeze. De asemenea, permite o perspectivă uimitoare asupra realității curente a clientului, a contextului și a cadrului de referință.

2. „Care este scopul tău în viață și cum se aliniază cu acțiunile și obiectivele tale actuale?”

Înțelegerea scopurilor și obiectivelor clientului necesită cunoașterea răspunsului la această întrebare. Clientul ar trebui să fie încurajat de către coach să se gândească la obiectivele sale pe termen scurt și lung și să fie explicit cu privire la ele. Această întrebare ajută la definirea scopului clientului și oferă coach-ului o înțelegere clară a obiectivelor clientului. Această perspectivă este de o importanță deosebită pentru coachii de carieră, deoarece aceștia lucrează de obicei cu stabilirea de obiective și elaborarea unui plan pentru a realiza fiecare pas. În plus, îi permite coachului să lucreze cu clientul pentru a dezvolta obiective specifice, realizabile și îi ajută pe clienți să-și înțeleagă mai bine valorile și prioritățile, precum și cum să-și conecteze comportamentele și aspirațiile cu scopul vieții lor.

3. „Ce te împiedică să îți atingi obiectivele?”

Aceasta este una dintre cele mai puternice întrebări, deoarece ajută la identificarea oricăror potențiale obstacole interne sau externe pe care clientul le-ar putea avea. Clientul este asistat în recunoașterea oricăror atitudini, convingeri sau comportamente nefavorabile care l-ar putea împiedica în realitatea sa actuală. În plus, este esențial să fie identificate orice influențe externe care ar putea împiedica capacitatea clientului de a-și îndeplini obiectivele. Coachul poate ajuta clientul să creeze metode pentru a trece peste aceste obstacole, recunoscându-le și acționând într-o manieră valoroasă și concentrată.
Citește și  Coaching versus Mentorat: Diferente cheie

4. „Care sunt valorile tale personale și cum se aliniază acestea cu valorile tale profesionale?”

Clientul poate defini și imagina rezultatul dorit cu ajutorul acestei anchete. Clientul ar trebui să fie încurajat de către coach să își ia în considerare sentimentele, precum și activitățile lor după ce își va fi atins obiectivul. Această interogare determină într-un mod eficient clientul să facă primul pas către marile lor obiective profesionale, începând prin a crea spațiul pentru ca succesul să aibă loc. Ei pot înțelege valoarea realizării obiectivului lor și pot deveni mai inspirați să acționeze imaginându-și rezultatul dorit.

5. „Care sunt punctele tale forte și resursele care pot fi valorificate pentru atingerea obiectivului tău?”

Această întrebare de coaching permite clientului să-și recunoască propriile potențiale surse de sprijin pentru atingerea obiectivelor în situația în care se află. Coachul ar trebui să asiste clientul în identificarea oricăror abilități, informații sau conexiuni pe care le-ar putea avea care l-ar putea ajuta să-și atingă obiectivele în timpul sesiunii de coaching. Clientul își poate crește încrederea în capacitatea de a reuși și de a-și îndeplini obiectivele prin recunoașterea acestor talente și resurse. intrebari coaching top 10

6. „Care sunt ipotezele și convingerile tale despre situație?”

Aceasta este întrebarea potrivită pentru a ajuta clientul să identifice prezumțiile și convingerile personale care i-ar putea împiedica capacitatea de a avansa, fie în carieră, fie în viața personală. Coach-ul ajută clientul să recunoască orice preconcepții care ar putea influența modul în care percep circumstanțele nefavorabile în care se află. Coach-ul poate, de asemenea, să-l ajute pe client în a contesta aceste prezumții și convingeri, precum și în formarea unor puncte de vedere mai optimiste și realiste de care vor beneficia pe termen lung.
Citește și  Top 3 abordari de coaching pentru gestionarea stresului

7. „Ce ești dispus să faci pentru a-ți atinge scopul?”

Clientul se poate angaja la pași specifici pe care îi vor face pentru a-și îndeplini obiectivul cu ajutorul acestei întrebări. Coachul poate asista clientul in determinarea măsurilor care trebuie luate pentru a-si atinge obiectivul, prin crearea unui plan de acțiune si menținerea concentrării pe obiectivul final. Aceasta este una dintre cele mai importante întrebări de coaching pe care trebuie să le puneți, deoarece provoacă un nivel de angajament având tot timpul în vedere cel mai bun rezultat.

8. „Care ar fi un pas mic pe care îl poți face către obiectivul tău?”

Această întrebare ajută clientul să-și împartă obiectivul în pași realizabili. Clientul s-ar putea simți mai puțin copleșit și mai încrezător în abilitățile sale de a-și îndeplini obiectivul, concentrându-se pe câte un pas mic. Ei pot, de asemenea, să-și observe progresul, care poate fi încurajator și îi poate inspira să-și continue drumul. Coachul îl poate ajuta pe client să decidă asupra următoarei acțiuni clare și practice pe care o poate întreprinde. Această etapă este de obicei finalizată într-o perioadă scurtă de timp și oferă clientului un sentiment de realizare și avansare în viața sa.

9. „Ce ai încercat până acum și ce a funcționat/nu a funcționat?”

Această anchetă încurajează clientul să se gândească la acțiunile și experiențele sale anterioare, care pot oferi informații valoroase și pot ghida procesul de coaching. Clientul ar trebui să fie încurajat de către coach să ia în considerare orice activități anterioare pe care le-a încercat în trecut pentru a-și rezolva problema și dacă acele acțiuni au avut succes sau nu. Coach-ul poate ajuta clientul să dezvolte metode de succes, ajutându-l să reflecteze asupra experiențelor anterioare și să învețe din eșecurile lor. Răspunsul la această întrebare îi permite coachului să înțeleagă ceea ce a fost deja încercat și să-și modifice îndrumarea după caz.
Citește și  Cele mai Neobișnuite Întrebări despre Coaching

10. „Ce ai învățat din experiența trecută sau problema ta actuală?”

Folosind această întrebare, clientul este mai capabil să-și dea sens experiențelor trecute și să identifice lecțiile pe care le-ar putea folosi în prezent – poate fi o situație similară sau una care are sens în contextul actual. Clientul poate fi încurajat de către coach să ia în considerare lecțiile pe care le-a câștigat din experiențele lor anterioare și cum ar putea folosi acele lecții pentru a rezolva problema prezentă. Această anchetă își propune să ajute clientul să dezvolte o perspectivă mai cuprinzătoare și să vadă o imagine mai cuprinzătoare.   Unul dintre cele mai eficiente instrumente pe care le ai pentru a-ți ajuta clienții să-și atingă obiectivele este să pui întrebările corecte de coaching. Cele 10 întrebări furnizate în acest articol pot fi folosite ca punct de plecare pentru sesiunile tale de coaching, ajutându-te să înțelegi problemele și obiectivele clienților tăi, să identifici obstacolele și limitarea convingerilor, motivându-i să ia măsuri în direcția rezultatelor dorite.  Deși este de obicei benefic să adaptezi aceste întrebări de coaching în funcție de nevoile și obiectivele specifice ale clientului, ele sunt întotdeauna fundamentale la bază. În plus, aceasta nu este o listă cuprinzătoare, așa că le poți combina cu alte tipuri de întrebări. A fi un bun coach înseamnă a fi deschis la minte, prezent, inovator și flexibil la cerințele specifice ale fiecărui client. Depinde de tine să te adaptezi clienților tăi, punând întrebările potrivite la momentul potrivit și să obții valoare în rezultatele tale.

What Are Some Effective Coaching Questions for Managing Stress?

When it comes to managing stress, asking the right questions is crucial. Some effective coaching questions for managing stress include: “What specific situations trigger your stress?” “How do you currently cope with stress?” and “What are some healthy ways you can prioritize self-care?” These top 3 abordari de coaching can help individuals effectively address and reduce their stress levels.

În încheiere

Punând aceste întrebări, un coach poate stimula o atmosferă de dialog deschis și încredere în timpul conversației de coaching, creând o experiență plăcută de coaching în care clientul se va simți liber să-și exprime ideile, gândurile, sentimentele, să găsească răspunsuri și să lucreze pentru obiective în tot acest proces. Pentru a dezvolta o experiență cu rezultate, coachii ar trebui să folosească, de asemenea, strategii suplimentare, inclusiv ascultarea activă, abordări reflexive și planificarea obiectivelor. Fundamentul relației client-coach este respectul reciproc, înțelegerea și încrederea. Aceste întrebări vor servi ca piatră de temelie a unei relații de coaching eficiente atunci când sunt combinate cu metode suplimentare. În concluzie, a pune întrebările potrivite este o strategie eficientă pentru a ajuta clienții să-și înțeleagă problemele, să stabilească obiective realiste și să ia măsuri pentru a-și atinge obiectivele. A fi un coach bun înseamnă a fi deschis la minte, inovator și flexibil la cerințele specifice ale fiecărui client. Coachii din orice nișă pot folosi aceste 10 întrebări ca punct de plecare pentru a dezvolta sesiuni de coaching captivante și productive în viitor.   Referințe Radha Krishna, L.K., Renganathan, Y., Tay, K.T., Tan, B.J., Chong, J.Y., Ching, A.H., Prakash, K., Quek, N.W., Peh, R.H., Chin, A.M., Taylor, D.C., Mason, S.R., Kanesvaran, R., & Toh, Y.P. (2019). Educational roles as a continuum of mentoring’s role in medicine – a systematic review and thematic analysis of educational studies from 2000 to 2018. BMC Medical Education, 19. Theeboom, T., van Vianen, A.E., & Beersma, B. (2017). A Temporal Map of Coaching. Frontiers in Psychology, 8.      

Nuțu Angela

Angela Nuțu este vicepreședinte al Asociației Române de Hipnoză. Este Coach și formator susținând cursuri de Consilier Dezolvtare Personală și Specialist în activitatea de Coaching, acreditate de Ministerul Muncii și...

Articole publicate: 16

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Coaching, etichetat pe de .

Despre Nuțu Angela

Angela Nuțu este vicepreședinte al Asociației Române de Hipnoză. Este Coach și formator susținând cursuri de Consilier Dezolvtare Personală și Specialist în activitatea de Coaching, acreditate de Ministerul Muncii și Educației. Convingerea sa este că adevărata realizare vine din interior. Mottoul său este: O Viașă cu Sens. Scopul Angelei este să te călăuzească spre reușita holistică - atât spirituală, cât și profesională.

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *