sase-intrebari-pentru-o-viata-fericita

Șase Întrebări Pentru o Viață Fericită

Oare sunt suficiente șase întrebări pentru a avea o viață fericită?

Bombardamentul zilnic la care suntem supuși ne atacă în mod constant simțurile și ne stimulează mai mult decât putem duce, decât putem procesa.

Acest lucru generează o stare puternică de stres ceea ce ne poate afecta puternic sistemul imunitar, starea emoțională precum și ce psishică.

Multă lume cadă pradă acestui atac și ajunge să trăiască o stare de nemulțumire sau neplăcere și, în unele cazuri mai grave, chiar de tristețe și depresie.

Norocul nostru este, aceeași lume care ne bombardează cu informații, ne oferă în același timp și soluții! Mai ales dacă știi unde să cauți.

Psihologia Pozitivă a prins un avânt foarte mare în ultima vreme și este într-o creștere continuă. Deși este ramură relativ nouă, psihologia pozitivă oferă o multitudine de soluții și tehnici care te pot ajuta să îți ridici moralul și să ai o stare psihică și emoțională pozitivă și optimă.

În cartea sa „Zece Minute pentru Fericire” (Ten Minutes to Happiness) Sandi Mann, profesor la Universitatea din Lancshire oferă câteva astfel de soluții.

Bazându-se pe experiența sa de psihoterapeut clinician, Sandi oferă câteva sugestii care ne pot ajuta să navigăm mai ușor această lume a informațiilor și a stresului la care suntem supuși zi de zi.

 

Jurnalul cu șase întrebări pentru o viață fericită

Sandi propune realizarea unui jurnal zilnic, compus din 6 părți în care să îți notezi:

1.         Ce experiențe, oricât de obișnuite ar fi ele, ți-au oferit plăcere sau bucurie?

2.         Ce feedback sau aprecieri ai primit?

3.         Care au fost momentele de maximă realizare, împlinire sau noroc?

4.         Care au fost realizările tale, oricât de mici ar fi ele?

5.         Ce te-a făcut să te simți recunoscător?

6.         Cum ți-ai exprimat bunătatea?

 

Programul său se bazează pe un volum uriaș de cercatări și studii științifice care demonstrează faptul că poți obține o schimbare a mentalității prin pași mici, dar perseverenți și constanți.

Dacă îți acorzi în fiecare zi fie doar și câteva minute, pentru a trece în revistă evenimentele din ziua ta, căutând răspunsul la aceste șase întrebări acest lucru va conduce în cele din urmă la rezultate benefice profunde.

Mai ales atunci când nu ne simțim la cele mai înalte cote, este foarte ușor să uităm ce contează cu adevărat în viața noastră. Un jurnal zilnic în care să îți notezi răspunsuri la aceste întrebări te ajută să vezi mai ușor partea mai bună, mai frumoasă a vieții

Autoarea atrage atenția asupra faptului că beneficiile nu apart automat, doar prin simpla scriere în jurnal. Re-citirea a ceea ce ai scris în trecut te poate ajuta în momentele mai dificile cu care te confrunți în momentul de față.

Mulțumită memoriei asociative, o stare proastă, cauzată de un singur eveniment negativ poate genera o re-amintire „preferențială” adică, îți amintești multe alte evenimente negative pe lângă cel cu care chiar te confrunți în clipa prezentă.

De aceea este atât de important să ai un jurnal. În acele momente, răsfoiește jurnalul. Acest lucru te poate ajuta să ieși din vâltoarea gândurilor și trăirilor neplăcute.

Aceste trei întrebări se bazează pe cercetări care au studiat puterea bunătății și a bunăvoinței.

Nenumărate studii demonstrează faptul că atunci când facem fapte bune, acestea nu doar că ridică moralul și starea de bine a celor din jurul tău, dar că de fapt aduc o îmbunătățire constant propriei tale stări psiho-emoționale.

Aceste mici acte de bunătate pot însemna că oferi ceva unui om sărac, sau că ajuți pe cineva la anaghie. Acest lucru te face pe tine să fii mult mai fericit și mulțumit dacă ai fi folosit acei bani, sau ai fi făcut acel gest pentru tine.

Aceste rezultate sunt sunt valabile la nivel mondial, studiile respective fiind realizate în peste 130 de țări, cu aceleași rezultate.

O faptă bună nu rămâne niciodată ne-răsplătită iar această răsplată poate fi atât internă cât și externă.

Acțiunea de a scrie în jurnal poate să dureze 10-15 minute în fiecare zi dar asta nu înseamnă că vei rezolva toate problemele de peste zi doar scriind un jurnal. Cu toate acestea, constanța și perseverența pot creea „minuni”.

Puterea Minții este cu adevărat fantasctică atunci când este utilizată… cu cap. Putem să ne bucurăm de o viață frumoasă și plină de realizări cu doar câteva mici ajustări a activităților și rutinei noastre zilnice.

 

Opinia ta

Ce părere ai despre aceste șase întrebări pentru o viață fericită?

Vei utiliza aceste idei? Te apuci să îți faci un jurnal în care să notezi zilnic răsunsurile la cele șase întrebări?

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *