Stimularea creierului pentru o tanara care sta intinsa pe pat cu senzori pe cap

Poți stimula memoria de scurtă durată

Jocuri de memorie

S-a demonstrat faptul că stimularea creierului persoanelor în vârstă prin curent electric le-a permis să efectueze la fel de bine un test de memorie la fel ca participanții de 20 de ani. Aceasta este o dovadă a faptului că cercetătorii care au realizat studiul au găsit o  cale neinvazivă de a da timpul înapoi când vine vorba de memoria umană.

„Ea deschide o nouă cale de cercetare și opțiuni de potențial tratament”, a declarat cercetatorul Rob Reinhart într-un comunicat de presă cu privire la studiu, „și suntem foarte încântați de asta”.

 

Testarea vârstelor

Într-un studiu publicat în revista Nature Neuroscience, cercetătorii de la Universitatea din Boston detaliază modul în care au cerut unui grup de oameni de 20 de ani și altui grup cu vârste cuprinse între 60 și anii 70 de ani să finalizeze un test de memorie care să le folosească, în primul rând, capacitatea de concentrare, memoria de scurtă durată și modul în care se folosesc de raționamentele logice în luarea deciziilor. 

Working memory (Memoria de scurtă durată) începe de obicei să scadă în jurul vârstei de 30 de ani. Așa cum era de așteptat, participanții la test care aveau vârsta de 20 de ani, oamenii din anii au depășit grupul mai în varsta in sarcina de memorie.

 

Îmbunătățirea memoriei

Cu toate acestea, după ce membrii grupului mai în vârstă au primit 25 de minute de stimulare ușoară prin electrozi în zona capului, aceștia au efectuat la fel de bine testul ca și participanții mai tineri – iar creșterea memoriei nu le-a scăzut până la încheierea experimentului  (50 de minute).

Potrivit cercetătorilor, beneficiile acestui tratament neinvaziv s-ar putea extinde dincolo de cei a căror memorie de lucru a început să cedeze din cauza vârstei. De asemenea, ei au descoperit că au reușit să stimuleze și creierului persoanelor mai tinere, care au avut rezultate slabe la test, astfel le-a întărit memoria prin acest tratament.

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *