Relație
Redactat de Eugen Popa

Cuvintele care ne arată că urmează o Despărțire

Limbajului se schimbă cu trei luni înainte de întreruperea relației.

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință


Unul dintre semnele că un cuplu se va despărți sunt evidente în modul în care partenerii folosesc cuvintele încă cu câteva luni înainte de eveniment, arată ultimele studii în domeniu.

Despărțirea de cineva este o decizie grea pentru toți cei implicați. Dar este ceva cu care se confruntă mulți oameni.

Ceea ce o face și mai dură este când știi că urmează o despărțire, cu ceva vreme înainte de a se întâmpla de fapt ceva.

Cercetările constată că există semne care prefigurează acest eveniment nefericit cu câteva săptămâni înainte ca orice alt semn de probleme să înceapă să apară vreodată în relația voastră.

Tipurile de cuvinte pe care le folosesc ambele persoane se schimbă cu trei luni înainte de despărțire, iar limbajul lor se deplasează mai mult către o auto-focalizare cu o utilizare mai mare a pronumelui „I”, folosind în același timp mai multe cuvinte care indică procesarea cognitivă decât cele utilizate în mod obișnuit în conversație sau corespondența scrisă doi parteneri care sunt încă împreună (pentru că nu au atins încă aceste etape).

Această schimbare a modului în care persoana vorbește despre sine ar putea fi un indiciu al stimei de sine scăzute sau a îndoielilor personale care încep să devină prea mari pentru ei și să-i facă să-și dorească să iasă din relație.

Citește și  Sindromul Burnout - Simptome Si Tratament

Acest lucru se întâmple chiar dacă s-ar putea să nu fi realizat ei înșiși la început asta. Acest lucru ar putea apoi să conducă la sentimente rănite ale partenerului lor, precum și la furie, deoarece s-ar simți păcăliți de modul în care au fost gestionate lucrurile.

Tipurile de cuvinte pe care le folosesc ambele persoane se modifică cu aproximativ trei luni înainte de despărțire.

Limbajul începe să se orienteze mai mult către o auto-focalizare, cu o utilizare mai mare a pronumelui ‘” eu ”.

Există, de asemenea, o utilizare mai mare a cuvintelor care indică procesarea cognitivă.

Acest lucru sugerează că se gândesc intens la ceva.

Iată care sunt cuvintele cel mai des întâlnite când urmează o Despărțire în Relație

Cum Știi Că Urmează O Despărțire În Relație?

Exemple de cuvinte de procesare cognitivă includ „vreau”, „gândesc”, „nevoie”, „realizare”, „decizie”, „raționament”, „depinde” și „uimire”.

Acest lucru este confirmat, indiferent dacă ei sunt cel/cea care încheie relația sau, care sunt “părăsiți”.

Doamna Sarah Seraj, primul autor al studiului, a spus:

„Se pare că, chiar și înainte ca oamenii să fie conștienți că o despărțire va avea loc, acest lucru începe să le afecteze viața.
Nu observăm cu adevărat de câte ori folosim prepoziții, articole sau pronume, dar aceste cuvinte funcționale se modifică într-un fel când treci printr-o revoltă personală care ne poate spune multe despre starea noastră emoțională și psihologică.”

Studiul a analizat peste 1 milion de postări făcute de 6.800 de persoane pe Reddit, o platformă socială online unde se discută foarte multe subiecte.

Unul dintre aceste forumuri, numit r / BreakUps, este dedicat problemelor în relație.

Când știi că urmează o Despărțire în Cuplu

Rezultatele analizei au arătat că utilizarea limbajului a devenit mai personală și informală cu aproximativ trei luni înainte ca despărțirea cuplurilor.

Acest model a continuat încă șase luni după aceea.

Modificări similare în utilizarea limbajului au fost observate în forumurile care discutau despre divorț și relații de cuplu.

Dna Seraj a spus:

„Acestea sunt semne că cineva se gândește intens la asta.
Sunt absorbiți de asta și se consumă și devin tot mai concentrați.
Uneori, utilizarea cuvântului „eu” este corelată cu depresia și tristețea.
Atunci când oamenii sunt deprimați, tind să se concentreze asupra lor și nu sunt capabili să se raporteze la alții la fel de mult. ”

O parte dintre cei care au trecut printr-un proces de despărțire nu și-au revenit din acest moment dificil și s-au întors la forumul r / BreakUps pentru a relata povestea sfârșitului relației lor din nou și din nou.

Acest lucru sugerează că unora le este deosebit de greu să se adapteze la noile lor circumstanțe.

Dr. Kate Blackburn, coautor al studiului, a spus:

„Ceea ce face acest proiect atât de fascinant este că, pentru prima dată, folosind tehnologia, putem vedea modul în care oamenii experimentează o despărțire în timp real. Implicațiile pentru această cercetare sunt de anvergură.
La nivelul cel mai de bază, ne oferă, mie și oamenilor obișnuiți, o perspectivă asupra modului în care cei dragi pot răspunde în timp la sfârșitul unei relații romantice. ”

Desigur, acestea nu sunt singurele semne că o relație se îndreaptă către o despărțire dar este cu siguranță unul dintre elementele care ne arată cu mare certitudine acest lucru.

Acesta este doar un prim studiu în această direcție dar unul care arată foarte promițător și care cu siguranță poate ajuta cuplurile să se înțeleagă mi bine situația relației lor și să poată face demersuri în această direcție.

Cum te ajută aceste descoperiri?

Faptul că identificăm aceste expresii și cuvinte în limbajul nostru și / sau al partenerului nu reprezintă un final inexorabil, de ne-evitat! Ele ne arată care este situația actuală iar asta înseamnă că putem acum, conștienți fiind, să începem să schimbăm asta.

O relație de succes presupune mult efort și atenție și intenție din partea ambilor parteneri. Acum că știi, folosește această informație și vezi dacă este nevoie să schimbi ceva în relația ta.

 

Întrebări pentru tine:

  • Ai probleme în relație? Crezi ca urmează o despărțire?
  • Dacă ai trecut printr-o despărțire, îți sună cunoscute cuvintele prezentate mai sus?
  • Acum că știi aceste informații, cum schimbă asta modul în care interacționezi în relație cu partenerul sau partenera ta?

Răspunde mai jos la această postare și hai să pornim un dialog pe această temă.

 

 

#relatii #despartire #cuplu #putereamintii

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 266

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

    • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

      2015 

    • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2015 

    • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

      2014

    • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

      2014 

    • Trainer certificat în terapia părților

      2013

    • Trainer certificat de hipnoză OMNI

      2012 

    • Trainer certificat de hipnoză NGH

      2012 

    • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

      2009

 

Acreditări și certificări

    • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
    • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
    • Trainer NGH Eugen Popa 8211
    • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
    • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    3 comentarii la „Cum Știi că Urmează o Despărțire în Relație?

    1. Pingback: Relatii de cuplu: cum sa fii fericit in relatie ᐈ Puterea Mintii

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *