cum-sa-treci-peste-o-despartire
Redactat de Laura Badea

Cum sa treci peste o despartire? Este o întrebare pe care fiecare dintre noi ne-am pus-o cel puțin o dată în viață. Când ne despărțim, durerea pe care o experimentăm se poate simți insuportabilă. Durerea este complicată și uneori ne întrebăm dacă se va termina vreodată. Trecem printr-o varietate de experiențe emoționale, cum ar fi furia, confuzia și tristețea

Nu poți să citești acum?
Ascultă acest articol cu ușurință


Și ne întrebăm de fiecare dată, ce am putea să facem pentru a depăși mai ușor acest moment dureros al despărțirii?

Etapele despărțirii dovedite științific

O teorie dezvoltată de psihiatrul Elisabeth Kübler-Ross susține că parcurgem cinci etape distincte de durere după pierderea cuiva drag sau când vrei să treci peste o despărțire. Cele cinci etape sunt generale și chiar dacă în cartea sa Kübler-Ross făcea referire la durerea cauzată de pierderea fizică a unei persoane dragi, ele poti fi aplicabile și durerii cauzate de o despărțire (divorț, ruperea unei relații, parasirea de către persoana iubită).

Etapele durerii și ale doliului sunt universale, iar fiecare om le experimentează la un moment dat pe parcursul vieții.

Cunoscând cele cinci etape ale durerii cauzate de despărțirea de persoana iubită, poți învăța cum să treci peste o despărțire și să faci față mai ușor durerii.

  1. Negarea
  2. Furia
  3. Negocierea
  4. Depresia
  5. Acceptarea

cum sa treci peste o despartire si etapele despartirii

Negarea

Negarea este prima dintre cele cinci etape ale durerii. Ne ajută să facem față pierderii. În această etapă, lumea devine lipsită de sens și copleșitoare. Viața nu are sens. Suntem într-o stare de șoc și negare. Ne simțim amorțiți, anesteziați. Ne întrebăm cum putem continua, dacă putem continua, de ce ar trebui să continuăm. Încercăm să găsim o modalitate de a trece pur și simplu prin  fiecare zi după despărțire.

Negarea și șocul ne ajută să facem față despărțirii și să facem posibilă supraviețuirea. Este modalitatea naturii de a lăsa să intre durere doar atât cât putem face față. Pe măsură ce acceptăm realitatea pierderii și începem să ne punem  întrebări, începem, fără să știm, procesul de vindecare. Devenim mai puternici și negarea începe să se estompeze.

Apare în cazul partenerului care nu a inițiat despărțirea, mai ales dacă acesta nu a înțeles cât de grave sunt problemele în relație. În această primă fază, apar emoții precum confuzia, evitarea realității, teama și senzația de dezorganizare interioară.

Durerea despărțirii pare atât de intensă încât este evitată în întregime, putând apărea reacții precum: „Nu vorbești serios!” sau „Nu se poate să ne despărțim!”. Dacă treci prin această etapă, este posibil să îți amintești momente frumoase din relație, pe care le scoți la iveală pentru a combate decizia despărțirii.

Citește și  Tipul de Muzică pe care îl asculți arată ce IQ ai

O despărțire atrage după sine o mulțime de informații de explorat și o mulțime de imagini dureroase de procesat. Negarea încearcă să încetinească acest proces și să ne ducă la el, pas cu pas, mai degrabă decât să riscăm să ne simțim  copleșiți de emoțiile noastre.

Furia

Furia este o etapă necesară a procesului de vindecare de după o despărțire. Fii dispus să-ți simți furia, deși poate părea nesfârșită. Cu cât o simți mai intens, cu atât va începe să se disipeze mai mult și cu atât mai repede vei trece de această etapă.  Există multe alte emoții sub furie și vei ajunge la ele în timp, însă furia este emoția cu care suntem cei mai obișnuiți.

Sub furie se află tot durerea. Cum să trecem peste o despărțire fără să ne simțim pustii și părăsiți?!

Furia este însă și forță și poate fi o ancoră, dând structură temporară neantului pierderii. La început, durerea se simte ca și cum ai fi pierdut absolut tot, fără nicio legătură cu nimic. Apoi te enervezi pe cineva, poate pe un prieten care a uitat să te sune, poate pe o persoană care nu te susține suficient, pe un vecin gălăgios sau un coleg băgăcios etc. Deodată ai o structură – furia ta față de ei.

Mânia devine astfel un pod peste marea deschisă. Este ceva de care să te ții; și o conexiune făcută din puterea furiei se simte foarte intens. De obicei știm mai multe despre suprimarea furiei decât simțirea ei. Furia este doar un alt indiciu al intensității iubirii tale.

De asemenea, în această etapă sunt frecvente învinovățirile la adresa partenerului, precum și frustrarea și iritarea față de decizia acestuia. În unele cazuri, partenerul de cuplu simte furie pentru că nu înțelege cu ce a greșit în relație, iar suferința despărțirii este văzută ca o nedreptate.

Negocierea

După o pierdere, negocierea poate lua forma unui armistițiu temporar. Ne pierdem într-un labirint de declarații „Dacă aș face asta...” sau „Ce se întâmplă dacă …”, “Putem face lucrurile să meargă”. Vrem ca viața să se întoarcă la ceea ce a fost; vrem ca persoana iubită să fie din nou lângă noi. Vrem să ne întoarcem în timp, să îndreptăm situația.

Vinovăția este adesea tovarășul negocierii. Ne determină să găsim greșeli în noi înșine și ceea ce „credem”că am fi putut face diferit. Putem chiar să ne târguim cu durerea. Vom face orice pentru a nu simți durerea acestei pierderi.

În unele cazuri, în urma negocierii, poate avea loc împăcarea. Însă în cazul în care efortul de negociere a împăcării a fost generat doar de unul dintre parteneri, despărțirea se dovedește a fi de fapt doar amânată. La scurt timp de la împăcare, partenerii vor trece prin aceleași etape ale despărțirii, pentru că efortul de reconstruire a unei relații nu poate fi susținut de o singură persoană.

În alte cazuri, etapa negocierii se manifestă prin conversații lungi și repetate cu alte persoane pe tema despărțirii, în încercarea de a înțelege de ce a avut loc aceasta. Aceste conversații au și rolul de a te ajuta să accepți mai ușor realitatea.

Citește și  Dependența De Jocuri Pe Calculator

Depresia

După negociere, atenția noastră se mută direct în prezent. Durerea intră în viața noastră la un nivel mai profund decât ne-am imaginat vreodată.

Pierderea speranței legate de împăcare este primul pas către acceptarea ei. Dar acesta aduce deseori o etapă de durere emoțională copleșitoare, singurătate, senzație de neajutorare, abandon și dezorientare.

 Această etapă depresivă se simte ca și cum va dura pentru totdeauna.

Este important să înțelegem că această stare depresivă nu este un semn de boală mintală. Este răspunsul adecvat la o mare pierdere. Ne retragem din viață, lăsați într-o ceață de tristețe intensă, întrebându-ne, poate, cum vom reuși singuri?

Dacă durerea este un proces de vindecare, atunci etapa stării de depresie este unul dintre mulții pași necesari de parcurs.

Acceptarea

Acceptarea este etapa în care începi să revii la viața normală. Ai o perspectivă mai optimistă și mai deschisă asupra vieții, începi să faci planuri noi.

Această etapă este despre acceptarea realității că relația s-a terminat și recunoașterea faptului că această nouă realitate este una permanentă.

Acceptarea este etapa în care începem să avem mai multe zile bune decât cele rele. Începem să facem noi conexiuni, noi relații semnificative. În loc să ne negăm sentimentele, ne ascultăm nevoile; ne mișcăm, ne schimbăm, creștem, evoluăm.

Ce întelegem din aceste 5 etape de doliu prin care trecem după o despărțire? Durerea despărțirii este inevitabilă și ai nevoie de timp și înțelegere să poți să depășești momentul.

cum sa treci peste o despartie -etapele despartirii

 Metode dovedite știintific care te ajută să treci peste o despărțire mult mai ușor

Dar dacă vindecarea ar putea fi puternică și completă … și mai rapidă? Este posibil ca știința să fii găsit calea cum să treci peste o despărțire mai ușor😊

Noi cercetări arată că o parte importantă a vindecării este un proces numit „reorganizare a conceptului de sine”, ce implică reconstruirea și întărirea sentimentului lui “cine sunt”, independent de relație.

Relațiile au un impact profund asupra convingerilor pe care le avem despre noi înșine, indiferent dacă ne dăm seama sau nu. Acest lucru nu se datorează faptului că te pierzi, deși cu siguranță asta se poate întâmpla, ci pentru că intimitatea implică deschiderea către o altă persoană – deschiderea către dragostea, dorințele, nevoile, sentimentele, opiniile, iubirea, obiectivele, visele lor.

Când se întâmplă asta, nu poți să nu fii influențat și, în cele din urmă, să mergi în aceeași direcție. Uneori, asta implică ajustarea propriilor direcții. Totul este o parte sănătoasă de a fi cu cineva pe deplin și o parte a magiei imprevizibile a relațiilor.

O despărțire înseamnă desfacerea acestei fuziuni, care este dureroasă. Oricât de puternică și independentă ar fi o persoană, destrămarea unei relații poate însemna și destrămarea conceptului de sine. Una dintre cele mai dureroase părți ale unei despărțiri este că ea pune capăt lucrurilor pe care le-ați înrădăcinat împreună.

Familiarul a dispărut, planurile s-au schimbat și viitorul are dintr-o dată prea multe spații goale acolo unde ar fi trebuit să fie lucruri fericite.

Citește și  Somnul

Deci, pentru a fii puternic după o despărțire, știința ne spune că…

Dacă vrei să ai puterea să treci peste o despărțire este important să ai grijă de tine. „Fii propriul tău cel mai bun prieten și tratează-te cu dragoste și compasiune. Sentimente precum tristețe, furie și chiar depresie sunt normale după o despărțire “, spune Antonia Hall, MA, psiholog, expert în relații și în sex.

Studiile indică, de asemenea, că pot apărea probleme de somn, așa că este important să reglezi somnul din alimentație și activitate fizică.

Dacă ești îngrijorat că despărțirea poate începe să îți afecteze viața de zi cu zi, iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te menține sănătos mental și emotional.

Sfaturi pentru a trece peste o despărțire

cum-sa-treci-peste-o-despartire-mental

Cum să treci peste o despărțire Mental

Detoxifiere de rețelele sociale

Rețelele sociale te pot ajuta să te conectezi cu prietenii tăi, dar în sine nu îți sunt cele mai bune prietene – cu siguranță nu atunci când treci printr-o despărțire. Un studiu, publicat în Proceedings of the ACM (Association for Computing Machinery) în 2019, a susținut că rețelele sociale ne pot prezenta situații care îngreunează trecerea peste  relațiile din trecut.

Acest lucru este atribuit algoritmilor pe care aplicațiile de socializare le folosesc pentru a te conecta cu oameni pe care îi cunosti sau amintirile care te pot interesa.

 Conectează-te cu alte persoane la nivel chimic

Ca oameni, avem o nevoie biologică de a ne conecta. „Știința sugerează că o întrerupere a conexiunii, inclusiv ruperea unei relații romantice, provoacă dureri reale, resimțite la nivel fizic”, spune Jordan Pickell, MCP RCC, consilier clinic relațional.

Din acest motiv, recuperarea după o despărțire include în mod necesar o conexiune cu o altă persoană, fie cu un nou partener romantic, fie cu un prieten sau terapeut.

Există mai multe modalități de a ușura durerea unei despărțiri, dar una este de a investi în alte relații care ar putea stimula aceeași chimie a creierului.

Găsește-ți noi hobby-uri

Sfârșitul unei relații înseamnă mai mult timp liber doar pentru tine. Umple-ți acest timp cu o activitate nouă și productivă, nu îți lăsa mintea inactivă – este total neproductiv când treci  printr-o despărțire.

Cei mai mulți dintre noi ne plângem întotdeauna că nu avem suficiente ore într-o zi pentru a putea face tot ceea ce ne-am dori. Ei bine, este timpul să te apuci de acel lucru pentru care ți l-ai dorit întotdeauna dar nu aveai suficient. Un studiu publicat în Journal of Positive Psychology susține că timpul petrecut zilnic pentru o activitate creativă poate promova o mai bună sănătate mintală și bunăstare.

Mergi la terapie

Ai putea face totul greșit sau ai putea rămâne perfect în formă după despărțire, și chiar și așa să îți rămână răni adânci de care poți să fii mai mult sau mai puțin conștient. Unii dintre noi suntem chiar mai predispuși genetic la depresie și alte afecțiuni de sănătate mintală.

Acestea fiind spuse, dacă te simți copleșit după despărțire, apelează la un terapeut care te poate ajuta.  Psihoterapia poate să fie exact colacul de salvare de care ai nevoie. 

Citește și  Terapia Gestalt: Transformarea Prin Conștientizare și Integrare

cum-sa-treci-peste-despartire-fizic

Cum să treci peste o despărțire Fizic

Fă cât mai mult sport

Atunci când te simți deprimat sau anxios, exercițiile fizice îți îmbunătățesc starea de spirit la fel de puternic ca și medicamentele”, indică un studiu din Journal of Evidence-Based Medicine, care a constatat că persoanele care practicau yoga se simțeau mai capabile să facă față suferinței.

 Orice fel de activitate fizică scade intensitatea sentimentelor de depresie, datorită endorfinelor care stimulează starea de spirit.

Mănâncă sănătos

Nutritia joacă un rol important pentru sănătatea ta fizică și mentală. O dietă potrivită te ajută să ții sub control anxietatea dar și să ai un somn mai liniștit și o minte mai limpede.

cum-sa-treci-peste-o-despartire-spiritual

Cum să treci peste o despărțire Spiritual

Meditează

Meditația îți dezvoltă capacitatea de a găsi soluţii la o problemă, scade nivelul de stres și ajută la reducerea simptomelor depresiei și anxietăţii.

De asemenea, meditația are beneficii dovedite în reducerea senzației de singurătate, depresie, crește optimismul și starea de relaxare. Îmbunătățește starea generală și inteligența emoțională.

Mergi într-o vacanță

Dacă ți-ai dorit vreodată să mergi într-o vacanță, dar ai decis să nu o faci, deoarece fostul tău partener avea mereu alte planuri, acum este momentul să îți rezervi călătoria. Călătoria poate fi eliberatoare, dar îți oferă și posibilitatea de a reînvăța să te bucuri de viață și singur.

Comportamentul barbaților după despărțire

Un studiu care a cuprins peste cinci mii de persoane din nouăzeci și șase de țări diferite, realizat la Universitatea Binghamton a descoperit că, după o despărțire, bărbații tind să se angajeze în comportamente mai „distructive” decât femeile. Conducătorul studiului, Craig Morris, a afirmat:

“Bărbații arată mai multe sentimente de furie și se angajează în comportamente mai autodistructive decât femeile. În comparație, femeile se simt adesea mai deprimate și participă la mai multe activități sociale decât bărbații.”

Pe de altă parte, bărbații, care sunt crescuți cu o abordare tradițională masculină a emoțiilor, sunt învățați că trebuie să țină capul sus oricum le-ar fi. Asta înseamnă să-ți păstrezi independența, să nu ceri niciodată ajutor și să pari mereu puternic și controlat.

De aceea, deseori după o despărțire vei vedea bărbați care se implică în comportamente care nu au nimic de-a face cu procesarea emoțională: alcool și petreceri, muncă în exces sau înlocuirea rapidă cu alte femei.

Comportamentul femeilor după despărțire 

Iată partea în care stereotipurile tradiționale despre bărbați și femei și despre romantism par să se manifeste cu adevărat. Femeile sunt învățate să se simtă confortabil cu emoțiile lor și să le exprime deschis. Plâng, își împărtășeșc durerile, merg la terapie și încearcă să fie tot mai bine. Suferința femeilor este destul de mult expusă și vizibilă celorlalți.

Craig Morris observă, de asemenea, că auto-reflecția intensă și loviturile majore asupra stimei de sine pe care femeile tind să le experimenteze după o despărțire pot fi benefice. În 2011, el și echipa sa au realizat un studiu care a constatat că femeile

Au fost aproape întotdeauna capabile să identifice o linie de conștientizare personală sporită și o mai mare percepție cu privire la relațiile viitoare”.

Chiar mai încurajator? Acest mecanism de adaptare „ajută femeile să se recupereze complet și să iasă din punct de vedere emoțional mai puternice decât bărbații”.

Ce sa faci după o despărțire

Iată câteva lucruri care te pot ajuta să depășești ma rapid și mai ușor momentul dureros al despărțirii:

  •       Oferă-ți spațiu – ar putea fi util să încerci să eviți persoanele comune pentru o vreme după despărțire (asta poate însemna și online)
  •       Ai nevoie de timp liber. Fă cât mai multe lucruri care ți se par relaxante – ascultă muzică, citește, fă sport.
  •     Rămâi ocupat. S-ar putea să îți dai seama că ai foarte mult timp liber, mai ales în weekend. Planifică-ți din timp zilele și străduiește-te să le încarci cât mai mult cu activități care îți plac.
  •  Socializează. Familia și prietenii apropiați (în special cei care nu au legături strânse cu fostul partener) pot fi exact umărul de care ai nevoie să te exteriorizezi.
  •    Ai răbdare cu tine. Oferă-ți timp pentru a face față schimbării după o despărțiren și nu te aștepta ca procesul să fie unul simplu.
  •    Încearcă să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte și fă mișcare regulat.

Este Terapia Cognitiv Comportamentala Eficienta in Trecerea Peste O Despartire?

Este terapia cognitiv comportamentala eficientă în trecerea peste o despărțire? Cu siguranță! Terapia cognitiv comportamentală poate fi de mare ajutor în gestionarea emoțiilor și gândurilor negative care însoțesc o despărțire. Prin participarea la un program de formare în terapia cognitiv comportamentală, persoanele pot învăța cum să facă față cu succes acestui tip de experiență dificilă și să-și recâștige echilibrul emoțional. Este o metodă eficientă și dovedită pentru a-ți înfrunta și depăși durerea despărțirii.
Keyword: cognitive behavioral therapy training.

Ce sa NU faci după o despărțire

Nu-ți căuta fostul partener

Șterge numărul de telefon al fostului iubit- cel puțin pentru moment, oricum.

Poate că ați stabilit că veți rămâne prieteni. O prietenie post-despărțire se poate întâmpla în timp, dar „timpul” este cuvântul cheie aici. Foarte puțini foști fac imediat o tranziție perfectă către prietenie (și dacă crezi că ai făcut-o, vezi ce se întâmplă când unul dintre voi începe să iasă cu cineva nou).

Încetează să-l mai urmărești pe social media

Indiferent dacă te uiți la fotografii vechi din vremuri mai fericite sau verifici profilului fostului tău zilnic pentru a nu rata nicio actualizare, Facebook și Instagram pot fi o otravă pură pentru cei cu inima frântă.

Încercarea de a decoda dacă fostul tău este fericit atunci când el sau ea a postat o poză dintr-o seară liniștită în oras,  te va face să te simți mai prost cu situația.

În final, amintește-ți că orice ai simți acum nu va dura pentru totdeauna. Poate vei avea nevoie de ceva timp pentru a trece peste momentul despărțirii, însă după o perioadă proastă vin întotdeauna și zile mai bune. 😊

Laura Badea

Laura Badea este Consilier pentru Dezvoltare personală și Specialist în Activitatea de Coaching, acreditate de Ministerul Muncii și Educației din România.

Articole publicate: 51

Vezi pagina autorului

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    14 comentarii la „Cum sa treci peste o despartire, conform psiholog

    1. Barsan Mihaela

      Buna ziua ! Din pacate , am trecut printr-o despartire de sotul meu ,nefinalizata cu un divort pentru ca el nu voia . Am simtit furie ,nesiguranta ,mila fata de el ,dar am fost sustinuta de copii (unul de 19 ani si fata de 13 ) si am incercat sa depasesc momentul . A fost greu …,ma invinovateam pentru toate neintelegerile ,dar am gandit ca e mai bine puntru copii ,in primul rand,dar si pentru mine .Din pacate ,anul trecut in decembrie , sotul a decedat in urma unui accident de munca . Am simtit regrete , furie pentru ceea ce s-a intamplat ( nu-i doream moartea ) ,iar trairile mele ,si planurile mi s-au dat peste cap .
      Nu este usor sa te desparti de cineva drag ,la care tii ,dar cand ajungi la momentul in care iti dai seama ca nu te mai intelegi cu persoana respectiva ,ca unul trage intr -o parte si celalalt
      in alta parte ,e mai bine ca relatia sa se incheie . Multumesc !

      Răspunde
        1. Iza

          Sincer și eu am câteva luni de cand am aflat că soțul meu 34 ani s-a indrăgostit de o altă femeie de 48 ani, eu fiind însărcinată, avem deja încă un baiețel de 5 ani, primele 2 luni au fost groaznice, am trecut prin toate fazele unei desoartiri, acum pot spune că sunt la acceptare, zilele bune sunt mai multe, cele mai puțin bune au inceput să scadă la număr, cu ajutorul Domnului si copiilor mei resusesc să infrut fiecare zi mult mai usor. Incă locuim impreună fiind plecati in strainatate, am zis să nasc si după ce o să revenim in tară la vară vom decide ce vom face pe mai departe. El tine legatura in continuare cu acea femeie, ea fiind la randul ei intr-o altă tară la muncă cu contract, doar că el este tot timpul cu gandul la ea, a ajuns sa prefere sa stea mai mult la muncă decat acasă cu fiul lui. Dar am zis că Dumnezeu este mare si vor veni si zile bune pentru mine si copii mei. Deci am incheiat anul cu decesul mamei mele de 56 ani, si am inceput un nou an cu aflarea infidelitatii sotului meu si sunt incă in picioare 💪. Viata merge inainte, mă voi stradui ca, copii mei să aibă o viată cat mai linistită si fericita, chiar si fara tatal lor alaturi. 😊

          Răspunde
    2. Eu

      Buna, m ai ajutat sa inteleg starile prin care trec, s a terminat o relatie de 11 ani, brusc fara sa stiu, totul in 24 de ore, banuiesc ca partenera mea planuia asta, chiar vorbea cu rudele ei…astepta clipa…o cearta stupida a fost clipa..desi cu o seara inainte a dormit cu mine in pat, totul este dureros….am zile dureroase si stari depresive…uneori nu mai vad sensul vietii mele…plang singur in tacere cu si fara lacrimi…
      Ciudat….inca o iubesc …as vrea uit totul cat mai repede…..

      Răspunde
      1. alt eu

        si mie mi s-a intamplat acelasi lucru , la doua zile dupa Revelion,intr-o dimineata mi s-au spulberat toate planurile. Am fost impreuna 15 ani , dar el s-a hotarat sa plece in Anglia sa cunoasca o alta femeie. .Aceleasi stari le eperimentez si eu.Nu pot manca, nu pot dormii , stomacul ma doare tot timpul . Poate intr-o zi vom fi bine din nou, noi cu noi insine..

        Răspunde
        1. Maria

          Va rog sa-mi spuneti ca sunteti mai bine, ca totul a trecut, va rog! Nu vreti sa stiti prin ce trec eu acum, cred ca ati trecut si dvs,!

          Răspunde
        2. claudia

          Buna si eu trec printr o despartire dupa 4 ani jumate ma simt groaznic nu pot sa mananc sa dorm ma simt vinovata ca n am facut mai mult pt relatia asta nu stiu ce sa fac am momente cand vreau sa mor

          Răspunde
          1. Mihai

            SI eu ma simt la fel, Claudia, cu toate ca nu a fost relatia de 4 ani, a fost doar de 7 luni, dar eu am o problema cu atasamentul (fie de persoane sau obiecte, etc). Daca incep sa ma atased de cineva, si se termina totul… Ma simt mort. Mereu ma gandesc ca as fi putut sa face ceva mai bine. Nu pre apot dormi noptile, mereu ma gandesc la ea, o visez in fiecare noapte, no joke, in fiecare noapte. Nu prea am cu cine sa vorbesc, si sincer, nici nu prea sunt genul care sa ma deschid si sa vorbesc despre chestiile astea, cu coate ca este bine sa vorbesti cu cineva, sa te descarci. O sa fie bine intr-un final… sper. Cel putin asta imi zic din ora in ora.

            Răspunde
      2. Adi

        Si eu trec printe-o despartire! Dupa 17 ani! Inca locuim impreuna din cauza copiilor dar eu sper ca voi reusi Sa i-l fac Sa ma iubeasca din nou! Faptul ca nu pot crede ca totul s-a terminat, din partea lui, ma face Sa am un gol in stomac, Sa plang tot timpul. Asta i-l indeparteaza si Mai tare! Tot ce scrie in articol e adevarat, si ceea ce Mi se intampla mie si ceea ce i se intampla lui.
        Dar cum Sa reusesc Sa trec peste asta? Nu cred ca pot…

        Răspunde
    3. Anonim

      Foarte interesant si de ajutor, multumesc pentru sfaturi si pentru faptul ca ma ajutat sa înțeleg anumite lucruri si sa inteleg ce sa intampla si de ce se intampla anumite lucruri si stadiul in care ma aflu.

      Răspunde
    4. Dana

      Eu după 20 de ani frumoși, o schimbare brusca vroia sa își trăiască viața , devenisem și eu și copilul obiecte de decor s-a apucat de băut, scandaluri….. la 9 luni de la divortul inițiat de el eu ma lupt cu depresie severa iar el cu cancer stadiu 4 cu metastaze cerebrale, dar și acum îndepărtându-ne-și famila.

      Răspunde
    5. Ovidiu Emil Cracut

      Sper sa scap de aceasta durere, am 54 de ani, ea are 49 de ani, ne am despartit dupa 10 luni de zile, atàt a durat relatia noastra. Eu in pribegie, ea in Romania. Datorita afaceri pe care o am nu am putut fi prezent lânga ea când ea a dorit. Acest motiv a pus punct celei mai frumoase iubiri din viata mea.
      Sper sa fie totul bine.
      Doamne ajuta.

      Răspunde

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *