Creșterea Inteligenței prin Stimulare Cerebrală

Creșterea Inteligenței prin Stimulare Cerebrală

Creșterea Inteligenței prin Stimulare Cerebrală

Noul dispozitiv cerebral creat de DARPA crește viteza de învățare cu 40%!

Stimularea creierului poate fi cheia unei învățări mai rapide.

Noul studiu finanțat de  DARPA (Agenția de Cercetare Avansată a Ministerului Apărării din Statele Unite)  a demonstrat cu succes modul în care o metodă non-invazivă de stimulare a creierului poate stimula performanța mentală și cognitivă.

Lucrând în cadrul programului DARPA numit Restoring Active Memory (RAM), oamenii de știință de la Laboratoarele HRL din California, Universitatea McGill din Montreal, Canada și Soterix Medical din New York au testat dispozitivul cerebral cu cimpanzei macac și au observat o creștere substanțială a capacității maimuțelor de a efectua rapid anumite sarcini.

 

Cum s-a desfășurat studiul

În studiul publicat în revista Current Biology, echipa HRL descrie modul în care au folosit stimularea transcranială neinvazivă de curent direct (tDCS) pentru a stimula cortexul prefrontal la cimpanzei.

Apoi au îndemnat animalele să îndeplinească o sarcină bazată pe învățare asociativă – asociere între indicii vizuale și locație – pentru a obține o recompensă.

Macacii care purtau dispozitivul cerebral tDCS au depășit semnificativ grupul de control.

Primul grup a avut nevoie de doar 12 încercări pentru a învăța cum să obțină imediat recompensa, în timp ce cel de-al doilea a avut nevoie de 21 de încercări, dispozitivul tDCS reprezentând creșterea cu 40% a vitezei de învățare, potrivit cercetătorilor.

 

Declarațiile cercetătorilor

„În acest experiment, am vizat cortexul prefrontal cu ajutorul montajelor de stimulare non-invazive individualizate”, a declarat cercetătorul HRL Praveen Pilly.

„Aceasta este regiunea care controlează multe funcții executive, inclusiv luarea deciziilor, controlul cognitiv și reaccesarea memoriei contextuale. Este conectat la aproape toate celelalte zone corticale ale creierului, iar stimularea acestuia are efecte răspândite. ”

Pe baza rezultatelor studiului lor, cercetătorii spun că viteza crescută de învățare a fost cauzată de conectivitatea modulată între zonele creierului și nu de viteza cu care s-au conectat neuronii.

 

Totul este în Minte

Abilitatea de a crește funcția creierului aproape instantaneu este fără îndoială atrăgătoare.

Această idee fost exploatată ani de zile în filmele științifico-fantastice (vezi: „Flori pentru Algernon”, „Limitless”), dar progresele tehnologice par să ne aducă tot mai aproape de momentul în care creșterea inteligenței folosind tehnologia este o realitate.

 

La ce ajută Stimularea Cerebrală?

Scopul acestor studii nu este doar acela de a-i ajuta pe oameni să fie mai deștepți sau inteligenți.

O posibilă aplicație imediată a dispozitivului cerebral DARPA este tratamentul persoanelor care suferă de degenerare neurală care provoacă o pierdere a funcției de memorie.

După cum a menționat echipa în studiul lor, „Aceste rezultate sunt în concordanță cu ideea că tDCS duce la schimbări pe scară largă în activitatea creierului și sugerează că poate fi o metodă valoroasă pentru modificarea ieftină și neinvazivă a conectivității funcționale la om.”

Acum este rândul tău:
1) Tu ai folosi stimularea cerebrală pentru a învăța mai repede?
2) Crezi că există riscuri în această tehnologie? Dacă da, Care?

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *