combaterea depresiei prin socuri electrice

Combaterea Depresiei folosind Șocuri Electrice

Combaterea Depresiei cu Ajutorul Impulsurilor Electrice

Când auzim de șocuri electrice nu ne-am gândi nici o clipă că ar fi vorba de ceva pozitiv. Din contră chiar, acest gând ne trezește o reacție foarte adversă.

Cu toate acestea, curentul electric nu este nici bun nici rău. El doar este. Îl putem folosi în multe feluri, inclusiv în a combate depresia.

Atunci când aplicăm un mic șoc electric asupra unei zone foarte specifice a creierului numită cortexul orbitofrontal lateral acesta generează o reacție foarte interesantă în rândul subiecților. Folosind acest stimulent electric ușor, s-a obținut amplificarea imediată a stării de spirit a persoanelor cu semne de depresie, potrivit unui nou studiu publicat în revista Current Biology.

Deoarece stimularea cerebrală profundă necesită acces la creierul profund, cercetarea a fost efectuată asupra persoanelor care au primit deja intervenții chirurgicale cerebrale pentru epilepsie severă.

Tratarea Efectului Depresiei și nu a Cauzei sale

Acest tratament nu afectează cauza depresiei ci face ca simptomele acesteia să fie reduse sau chiar suspendate, cel puțin pentru o perioadă de timp.

Centrul Fericirii
Neurologii consideră că există o strână legătură între cortexul orbitofrontal lateral, cel care este responsabil pentru gândirea complexă și starea de depresie.

Nu este deloc surprinzător deci faptul că scurt-circuitarea acestei zone atenuează unele simptomele stării de depresie.

Care sunt Următorii Pași?

Acest studiu specific deschide calea pentru mai multe cercetări privind modul optim de tratament al depresiei. În cazul acestui studiu, numărul scăzut de participanți (doar 25) și metodologia extrem de invazivă fac ca acest studiu să fie mai degrabă unul explicativ decât unul practic.

 

Sursa aici

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *