Ce tip de personalitate este mai infidel

Cine este mai infidel?

Între 40% și 76% dintre persoanele implicate într-un studiu au recunoscut că au înșelat măcar o dată pe parcursul relațiilor lor.

Bărbații anxioși, dar cărora le place să-și asume riscuri, sunt cei mai predispuși în a-și înșela partenera – susține un studiu. Femeile, însă, tind să înșele atunci când sunt nemulțumite în relația de cuplu.  În timp ce la bărbați, stadiul relației în care se află nu are nicio legătură cu predispoziția de a înșela. Cu atât mai mult, există un tip de personalitate căreia îi place să flirteze/înșele.

Studiul susține stereotipul care vorbește despre bărbații care înșelă și care vor continua să o facă, indiferent de relația în care se află. Persoanele cărora le place riscul, tind să fie impulsive și pot avea probleme chiar și cu autocontrolul.

Jocurile de noroc, consumul de droguri și comportamentul agresiv pot fi toate semne ale unei persoane căreia îi place să-și asume riscuri.  Înșelatul este încă o modalitate de care acești oameni se folosesc pentru a-și găsi o sursă de distracție.

Modelul este diferit însă în rândul femeilor. În aceste situații, ceea ce prezice infidelitatea la femei este nivelul de nefericire din relația de cuplu. Cu alte cuvinte, femeile care sunt nemulțumite de relația lor au de doua ori mai multe șanse să le fie infidele partenerilor, în comparație cu cele care declarau că sunt fericite în cuplu.

Studiul a inclus aproape 1000 de bărbați și femei în relații (presupuse) monogame. Rezultatele au arătat că 23% dintre bărbați și 19% dintre femei au recunoscut că au fost ”necredincioși” la un moment dat față de partener.

Infidelitatea bărbaților a fost prezisă de factori de personalitate cum ar fi asumarea riscului.

Profesorul Milhausen, care a condus studiul, susține că:

„Sunt o mulțime de factori care prezic infidelitatea.

Ceea ce susține acest studiu este că atunci când sunt puși împreună toți acești factori, în cazul bărbaților, aceștia pot ieși din tipare când vine vorba despre infidelitate.

Pentru femei, în fața tuturor acestor variabile, relația este cel mai important predictor.”

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *