Design fara titlu 1

Cea mai eficientă metodă de a scăpa de durerea de spate?

Surprinzător, această tehnică ușoară este la fel de eficientă ca și urmarea unui program intens dedicat întăririi musculare.

Să faci o plimbare pe jos de cateva ori pe saptămână între 20 și 40 de minute este unul dintre cele mai bune tratamente pentru durerile mici de spate, susține o cercetare.

Plimbările sunt ușor de instalat în rutina zilnică și nu necesită pregătire în prealabil sau echipament specializat – plus că, nu costă nimic.

Cercetătorii unui studiu care a vizat 52 de persoane care sufereau de dureri medii de spate, au împărțit participanții în 2 grupuri: primul a fost îndemnat să urmeze un program de întărire a mușchilor, iar celălalt grup a fost nevoit să opteze pentru mersul în aer liber de câteva ori pe săptămână.

Cei cărora li s-a spus să meargă pe jos au făcut de două sau trei ori pe săptămână mișcare, timp de șase săptămâni. Au început cu plimbări scurte de 20 de minute de fiecare dată și au ajuns până la 40 de minute petrecute în aer liber.

Rezultatele au arătat că ambele grupuri și-au îmbunătățit starea fizică.

Dr. Katz-Leurer, co-autor al studiului, a spus că tratamentul de mers pe jos a fost:

„… la fel de eficient ca și tratamentul pe care l-ar fi primit în clinică”. De fapt, cei din grupul care a ales să meargă pe jos au fost în măsură să continue pe mai departe plimbările chiar și după terminarea studiului, asta după ce au văzut rezultatele.

Acest lucru se explică pentru că persoanele care practică exerciții fizice în mod regulat tind să sufere mai puține dureri.

Plimbarea, de asemenea, scade tensiunea arterială, sporește activitatea creierul și chiar reduce stresul și inflamația din organism … și toate fără a costa nimic.

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

  • sute de ore de cursuri,
  • zeci de ședințe de terapie,
  • demonstrații și exemple de lucru
  • Certificări Internaționale
  • > Inscrie-te Acum <

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *