Birou dezordonat, aglomerat - Puterea Minții
Redactat de Eugen Popa

Ce Legătură Este între Dezordine și Falsitatea Unui Zâmbet?

Dezordinea emoţională se ascunde adesea în spatele unui zâmbet insincere, reflectând cost of fake smiles. Acest paravan frumos, dar fals, poate ascunde haosul interior și poverile nespuse, relevând prețul pe care îl plătesc cei ce zâmbesc fără bucurie adevărată.

Biroul tău te dă de gol!

Indiferent cât de tare încerci să ascunzi asta, este suficient să văd cum arată biroul tău ca să știu ce fel de om ești. Asta este concluzia unui studiu publicat recent în revista Personalitatea și Diferențele Individuale (Horgan et al., 2019). Personalitatea ta se reflectă în ordinea sau dezordinea de pe biroul tău. Un birou ordonat și curat îi face pe oameni să creadă că ai emoții stabile, o personalitate agreabilă și ești conștiincios, mai arată studiul. Pe de altă parte, o masă aglomerată, este corelat cu o persoană nevrotică, dezagreabilă și dezorganizată (duhhh…) .
Pe scurt, oamenii fac o legătură directă între modul cum arată biroul tău și aspecte ale personalității tale. Redus la limite absolute, un locșor ordonat arată un om cu plusuri iar unul dezordonat un om cu… minusuri. Dar, desigur, acesta nu este un verdict abosolut! Alte studii arată o legătură foarte strânsă între dezordine și creativitate spre exemplu.

Dezordinea și Personalitatea

Studiul de față a fost realizat pe un eșantion de 160 de persoane. Aceștia au vizitat trei spații de lucru aflate în diferite grade de dezordine și au fost rugați apoi să spună ce cred despre personalitatea celor care lucrau acolo în funcție de ordinea sau dezordinea de pe birourile acestora.
Citește și  Acceptarea de Sine - Legătura între Acceptare de Sine și Stima de Sine
Profesorul Terrence Horgan, care a condus studiul, a explicat rezultatele:
“Atunci când există indicii legate de curățenia redusă sau chiar lipsa ordinii și a organizării și observăm mai multă aglomerație în spațiul personal sau chiar intim al unei persoane, atunci percepem acea persoană ca având mai puțină conștiinciozitate. Această percepție rămâne constantă indiferent dacă vorbim despre un funcționar, un student, un propietar de afaceri sau un om de știință.”
Sarah Dyszlewski, co-autor al studiului, a declarat:
“Odată ce n-am format o opinie despre calitățile sau defectele cuiva sau a ceva, în mod conștient sau inconștient, această opinie va influența modul în care procesăm informațiile despre acel obiect sau persoană.”
Biroul tău cum arată? Este organizat sau dezorganizat? Este în ordine sau plin de obiecte care nu au ce căuta acolo? Scrie răspunsul tău într-un comentariu mai jos. Sau abonează-te la Puterea Minții pentru a combate această problemă a dezordinii.  
Sursa aici 

Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge...

Articole publicate: 267

Vezi pagina autorului
Publicat în categoria Psihoterapie pe de .

Despre Eugen Popa

Salut, sunt Eugen Popa și de la o vârstă fragedă m-au pasionat tainele minții și a inimii. Acest lucru m-a determinat să studiez tot ce puteam ca să pot ajunge într-un mediu în care informațiile erau extrem de limitate.

De-a lungul anilor, am practicat yoga și alte practici orientale și asta, împreună cu cele mai recente descoperiri din lumea psihologiei, dar și tehnologia, au contribuit la modelarea persoanei care sunt astăzi.

 

Există o constantă în viața mea: tot timpul sunt curios de cele mai recente descoperiri, studii și cercetări în domeniile psihologiei, neurologiei, comunicării, hipnozei, iar asta mă ajută să cresc și să evoluez atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Am vrut să învăț de la cei mai buni profesioniști din fiecare domeniu în parte, iar asta a însemnat să caut cei mai buni profesori și cele mai bune cursuri din întreaga lume. Studiile mele se întind de la cursuri de psihologie la Harvard și cursuri de hipnoză și NLP, la Retreat-uri de yoga și multe altele.

Primul meu curs de hipnoză a fost cu regretatul Gerald Kein de la Omni Hypnosis și apoi am continuat cu Ron Eslinger, Gordon Emmerson, Edwin Yager și mulți alții. În 2012 am devenit Certified Hypnosis Trainer cu NGH și mai târziu, tot în acel an am devenit și OMNI Hypnosis Trainer.

De-a lungul anilor am crescut pentru a-mi crea propriul curriculum de hipnoză și am predat diferite terapii și cursuri de auto-dezvoltare în toată lumea (Brazilia, SUA, Marea Britanie, Europa, Asia).

 

Certificări

  • Trainer certificat în Terapiea Resurselor și Terapie avansată a stării eului

   2015 

  • Trainer certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2015 

  • Trainer certificat în terapie subliminală sau Terapia Yageriană

   2014

  • Consultant certificat Goulding SleepTalk pentru copii

   2014 

  • Trainer certificat în terapia părților

   2013

  • Trainer certificat de hipnoză OMNI

   2012 

  • Trainer certificat de hipnoză NGH

   2012 

  • Practician de hipnoză cu certificat OMNI Hypnosis NGH

   2009

 

Acreditări și certificări

  • Trainer Terapia Resurselor Eugen Popa 8211
  • Trainer OMNI Hypnosis Eugen Popa
  • Trainer NGH Eugen Popa 8211
  • Eugen Popa Hinoterapeut certificat NGH
  • Eugen Popa Hipnotizator certificat NGH 8211

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Un comentariu la „Biroul Tău te dă de Gol! 2 Lucruri Fascinante despre Dezordine!

  1. Mocanu Mihaela Carmen

   Biroul meu este ordonat, aranjat cu gust, este oglinda sufletului si a mintii mele ! Nu pot lucra sau face ceva intr-un loc dezordonat !

   Economist, 45 ani, Iasi

   Răspunde

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *