Redactat de Maria Anghel

nlp1

Image by 822640 from Pixabay

Știi acea senzație când vorbești și simți că mesajul tău nu ajunge cum trebuie la celălalt?

Poate că ai vrea să fii mai convingător, să fii mai empatic sau să înțelegi mai bine ce gândește interlocutorul tău.

Ei bine, NLP-ul, sau Programarea Neuro-Lingvistică, îți oferă instrumentele necesare pentru a face exact asta și chiar mai mult.

Este ca și cum ai avea cheia pentru a descifra limbajul subtil al comunicării umane și pentru a o folosi în avantajul tău.

Așadar, dacă vrei să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare și să ajungi să fii un maestru al interacțiunilor umane, ai ajuns în locul potrivit.

În acest articol, vom explora împreună cele mai eficiente 10 modalități de a folosi NLP-ul în comunicare, oferindu-ți tehnici practice și sfaturi utile pentru a deveni un expert în arta conversației.

Ești gata să pornești în această călătorie fascinantă? Să începem!

5 intrebari la care raspunde acest articol

 1. Cum poate NLP să îmbunătățească abilitățile de comunicare?
 2. Care sunt principalele tehnici de NLP folosite pentru a construi și îmbunătăți relațiile interpersonale?
 3. Cum pot tehnicile de NLP să ajute la înțelegerea și gestionarea emoțiilor în comunicare?
 4. Ce rol joacă ascultarea activă în construirea unei comunicări eficiente prin NLP?
 5. Cum influențează meta-modelarea și limbajul senzorial eficacitatea comunicării?

5 concluzii cheie ale acestui articol

 • Îmbunătățiți relațiile prin ascultare activă și empatie.
 • Reflectați și potriviți limbajul corpului și tonul vocal pentru o comunicare mai bună.
 • Utilizați modelele ochilor pentru a ajusta stilul de comunicare și a construi încredere.
 • Ancorați emoțiile pozitive cu povești personale și recunoștință.
 • Reframă perspectiva cu tehnici de PNL pentru creșterea personală.

Ce este programarea neurolingvistica?

Programarea neurolingvistică(1), pe care o cunoști sub acronimul NLP, este un domeniu fascinant care își găsește rădăcinile în psihologie si lingvistica.

Este un modul în care se studiază structura experienței subiective și se aplică o serie de tehnici pentru îmbunătățirea comunicarii și dezvoltarea personală.

Richard Bandler și John Grinder, cofondatorii NLP, inspirați de terapeuți renumiți ca Milton Erickson, Virginia Satir și Fritz Perls, au dezvoltat acest set de tehnici la începutul anilor ’70.

Scopul NLP(2) este să te ajute să înțelegi cum limbajul și comportamentul tău influențează stările psihologice și să identifici și să modifici anumite modele de gândire limitative.

Prin exercitii de modelare, vei putea adopta strategiile comportamentale ale unor persoane de succes din domeniul tău de interes, fiind un proces foarte apreciat în coaching și training.

Citește și  IQ Ridicat poate fi recunoscut dacă te ești atent la...

În cadrul cursurilor de NLP, vei învăța despre cum să îți eliberezi convingerile care nu îți mai sunt de folos, cum să fii mai asertiv și persuasiv.

Tehnicile de NLP te vor ajuta să-ți construiești o harta mai clară a valorilor tale și să-ți dezvolți abilități de influentare și persuasiune.

Printre beneficiile practicării NLP se numără îmbunătățirea încrederii în sine și optimizarea relațiilor interpersonale.

Trainerii de NLP, precum Anthony Robbins și Robert Dilts, au contribuit la extinderea și adaptarea tehnicilor NLP, integrându-le în diverse contexte, de la terapie la dezvoltare personala.

De exemplu, programarea neuro-lingvistică este folosită în cursurile de “Coaching cu NLP”, unde vei învăța cum să aplici aceste tehnici pentru a facilita schimbarea constructivă și integrativă.

În concluzie, NLP(3) te va ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează mintea umană și să folosești acest înțeles pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare și auto-reglare.

Acesta este o necesitate în multe domenii profesionale și personale, devenind o parte esențială a procesului de auto-cunoaștere și evoluție.

1. Construirea relatiei de incredere prin tehnici nlp8415d115e375a441e9136103974ec02d5b142f43c2015b202560c4e86012e5cd?ts=1714724503

Image by Mircea Iancu from Pixabay

Pentru a stabili o conexiune puternică cu ceilalți, folosește tehnici de NLP pentru a construi o relație eficientă.

Construirea încrederii și îmbunătățirea relațiilor sunt esențiale atunci când interacționezi cu ceilalți.

Prin ascultarea activă și arătând un interes autentic în ceea ce au de spus ceilalți, poți crea un spațiu sigur și primitor pentru interacțiuni semnificative.

Impărtășirea experiențelor personale și a fi vulnerabil poate ajuta de asemenea la consolidarea unei conexiuni mai profunde cu cei din jur.

Atunci când îți prioritizezi construirea relației, demonstrezi empatie și înțelegere, care sunt componente vitale în formarea unor relații solide.

Prin recunoașterea și validarea sentimentelor celorlalți, arăți că apreciezi perspectiva și experiențele lor.

Acest respect reciproc pune bazele pentru ca încrederea să crească și să se dezvolte în timp.

2. Reflectarea si potrivirea

Când reflectezi limbajul corpului al cuiva, creezi o senzație de conexiune și înțelegere. Potrivirea tonurilor vocale ajută la stabilirea unei relații de încredere și a unei stări de armonie.

Prin practicarea reflectării și potrivirii, poți îmbunătăți abilitățile tale de comunicare și construi relații mai puternice.

Limba corpului prin oglindire

Reflecția și potrivirea limbajului corporal sunt tehnici puternice în comunicare care pot ajuta la stabilirea unei relații de încredere.

Când reflectezi limbajul corporal al unei persoane, demonstrezi că ești atent și implicat în interacțiune.

Iată patru modalități prin care poți folosi eficient reflecția limbajului corporal pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare:

Observă cu atenție: Fii atent la postura, gesturile și expresiile faciale ale interlocutorului tău.

Reflectă pozitiv: Reflectă subtil și natural limbajul corporal al celuilalt pentru a crea o conexiune.

Practică empatia: Arată că înțelegi și ai empatie față de emoțiile lor prin reflectare.

Fii autentic: Evită exagerarea; lasă reflecția să curgă natural pentru a promova o relație autentică.

Potrivirea tonului vocal

Prin alinierea tonului vocal cu cel al persoanei cu care comunici, poți stabili o conexiune mai profundă și poți îmbunătăți eficacitatea comunicării tale.

Analiza tonului vocal îți permite să-ți adaptezi vocea pentru a se potrivi cu rezonanța emoțională a celeilalte persoane.

Această tehnică, cunoscută sub numele de neuronii oglinză conversaționali, ajută la crearea unui sentiment de înțelegere și empatie.

Atunci când îți sincronizezi modelele de vorbire cu cele ale persoanei cu care vorbești, le arăți că îi asculți cu adevărat și ești implicat în conversație.

Citește și  Gândirea Abstractă

Rezonanța emoțională prin potrivirea tonului vocal poate duce la o conexiune mai profundă și la un flux mai lin al comunicării.

Exersează sincronizarea modelului de vorbire pentru a construi relații și a-ți întări relațiile prin puterea tonurilor vocale armonioase.

3. Utilizarea Modelelor Oculare34e671fe144f560f606664cf4d7498b57bac0233b2f36255d08a14c2daa24b83?ts=1714724610

Image by Jerzy Górecki from Pixabay

Pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare folosind NLP, înțelegerea și valorificarea modelelor oculare pot fi un instrument puternic.

Urmărirea ochilor și interpretarea semnalelor nonverbale prin observarea mișcărilor ochilor pot oferi insight-uri valoroase în gândurile și sentimentele unei persoane.

Iată patru moduri în care poți utiliza modelele oculare pentru a-ți îmbunătăți comunicarea:

 1. Contactul Vizual: Menținerea unui contact vizual adecvat arată respect și implicare în conversații, promovând încredere și conexiune.
 2. Mișcarea Ochilor: Fii atent la direcția în care se mișcă ochii cuiva în timpul unei conversații, deoarece poate indica dacă își amintesc imagini vizuale, sunete sau sentimente.
 3. Dilatarea Pupilei: Observă schimbările în dimensiunea pupilei, deoarece acest lucru poate dezvălui nivelurile de excitare emoțională și interesul pentru subiectul discutat.
 4. Indicii de Accesare a Ochilor: Înțelegerea conexiunii dintre mișcările ochilor și procesele de gândire te poate ajuta să-ți ajustezi stilul de comunicare pentru a resonanța mai bine cu cealaltă persoană.

4. Ancorarea emotiilor pozitive

Când te gândești la ancorarea emoțiilor pozitive, amintește-ți că este vorba despre declanșarea acelor amintiri fericite și crearea conexiunilor emoționale.

Prin asocierea acestor sentimente pozitive cu anumite semnale, poți îmbunătăți relațiile și consolida legăturile.

Este ca și cum ai crea o cale către bucurie și conexiune prin intermediul unor declanșatori emoționali simpli, dar puternici.

Declanșarea amintirilor pozitive

Activează amintiri pozitive asociind anumite indicii cu experiențe fericite pentru a ancora emoțiile pozitive eficient.

Iată patru modalități de a activa amintiri pozitive și de a crea o conexiune caldă cu ceilalți:

 1. Împărtășește Povești: Spune povești pline de inimă din trecutul tău pentru a evoca amintiri similare de bucurie la ceilalți.
 2. Folosește Indicii Vizuale: Expune fotografii sau obiecte care au asocieri pozitive, declanșând conexiuni nostalgice în conversații.
 3. Exprimă Recunoștință: Arată apreciere pentru momentele împărtășite, consolidând emoțiile pozitive și întărind legăturile.
 4. Sărbătorește Realizările: Recunoaște realizările, cultivând un sentiment de mândrie și fericire atât în tine, cât și în cei cu care comunici.

Stabilirea conexiunilor emoționale

Stabilește conexiuni emoționale asociind conștient sentimente pozitive cu anumite interacțiuni specifice, permițând astfel dezvoltarea unui legământ mai profund și mai semnificativ.

Prin intermediul antrenamentului tău în empatie și strategiilor de inteligentă emoțională, poți îmbunătăți capacitatea de a te conecta cu ceilalți la un nivel profund.

Înțelegând și recunoscând emoțiile celor cu care interacționezi, creezi un spațiu în care conexiunile autentice pot înflori.

Ascultând activ și răspunzând cu empatie, le arăți celorlalți că îți pasă cu adevărat de sentimentele și experiențele lor.

Aceasta nu numai că îți consolidează relațiile, dar și întărește încrederea și respectul reciproc.

Prin construirea de conexiuni emoționale și asocierea acestora cu sentimente pozitive, îmbogățești interacțiunile tale, deschizând calea pentru relații mai semnificative și satisfăcătoare, atât în sfera personală cât și în cea profesională, integrând principiile programării neuro-lingvistice și beneficiile psihologiei în abordarea ta.

Îmbunătățirea relației prin asociere

Pentru a aprofunda conexiunile emoționale și a dezvolta raportul, ancorarea emoțiilor pozitive poate fi o tehnică puternică în comunicare.

Iată câteva tehnici de asociere și strategii de NLP care te pot ajuta să îmbunătățești construirea raportului și comunicarea:

 1. Creează Ancore Pozitive: Asociază emoțiile pozitive cu gesturi, cuvinte sau acțiuni specifice pentru a declanșa acele sentimente în tine și în ceilalți.
 2. Folosește Experiențe Partajate: Construiește un raport referindu-te la experiențe pozitive partajate pentru a crea un sentiment de conexiune și înțelegere.
 3. Reflectarea și Potrivirea: Reflectă limbajul corpului, tonul și ritmul vorbirii persoanei cu care comunici pentru a stabili un raport și a îmbunătăți înțelegerea.
 4. Folosește Comenzi Încorporate: Înglobează subtil comenzi în discursul tău pentru a influența în mod pozitiv subconștientul și a îmbunătăți raportul.
Citește și  Boala Alzheimer Cauze Principale

5. Refacerea perspectivelor

Privește situațiile dintr-un unghi diferit pentru a-ți restructura perspectivele folosind tehnici de NLP.

Reframarea limbajului și schimbarea perspectivelor te pot ajuta să vezi situațiile provocatoare într-o lumină nouă.

Prin implicarea în restructurarea cognitivă și modificarea credințelor, poți transforma modul în care percepi dificultățile și obstacolele din viața ta.

Uneori, ne lăsăm pradă modelelor de gândire negative care ne încețoșează judecata și ne împiedică creșterea personală.

Când te simți blocat sau copleșit, încearcă să reframantezi situația punându-ți întrebări precum: „Ce pot învăța din această experiență?” sau „Cum pot deveni mai puternic prin confruntarea cu această provocare?”

Prin schimbarea focalizării de la problemă la potențialul de creștere, poți începe să vezi oportunități pentru schimbare și dezvoltare pozitivă.

Adu-ți aminte că fiecare obstacol este o oportunitate pentru evoluția personală.

Prin reframarea perspectivelor, poți cultiva o mentalitate de reziliență și putere, permițându-ți să navighezi prin provocările vieții cu forță și optimism.

6. Stabilirea obiectivelor clare de comunicare

Când vizezi îmbunătățirea eficacității comunicării, claritatea obiectivelor este esențială pentru o interacțiune de succes.

Pentru a stabili obiective clare de comunicare care să servească atât pe tine cât și pe ceilalți, ia în considerare următoarele:

 1. Stabilirea limitelor: Definește clar ce este acceptabil și ce este inacceptabil în conversație pentru a menține respectul și dinamica unei comunicări sănătoase.
 2. Clarificarea intențiilor: Fii sincer în legătură cu intențiile tale și asigură-te că acestea sunt aliniate cu mesajul pe care îl dorești să transmiți pentru a evita neînțelegerile.
 3. Ascultarea activă: Arată un interes genuin în înțelegerea perspectivei celuilalt, creând un mediu deschis pentru un dialog eficient.
 4. Înțelegere reciprocă: Vizează să ajungi la o înțelegere comună căutând teren comun și recunoscând diferențele cu respect.

7. Folosind comenzi incorporate prin limbaj

Stabilirea obiectivelor clare de comunicare pune bazele pentru implementarea eficientă a comenzilor înglobate în interacțiunile tale.

Comenzile înglobate sunt tehnici puternice de NLP care pot influența subtil pe alții, ducând la persuasiune într-o conversație.

Prin înglobarea comenzilor în propozițiile tale, poți ghida mintea subconștientă a ascultătorului către o acțiune sau gândire specifică fără ca ei să-și dea seama.

Această tehnică poate fi incredibil de utilă în diverse scenarii în care îți propui să influențezi pozitiv pe cineva.

Atunci când folosești comenzile înglobate, este crucial să fii conștient de tonul și limbajul corpului tău.

Asigură-te că comenzile tale sunt integrate în mod fluent în discursul tău, menținând un flux natural al conversației.

Făcând acest lucru, poți crește probabilitatea ca mesajul tău să fie acceptat și pus în practică.

Adu-ți aminte, obiectivul este să influențezi, nu să manipulezi. Folosirea comenzilor înglobate etic și responsabil te poate ajuta să construiești conexiuni mai puternice și să obții rezultate mai bune în interacțiunile tale.

Așadar, practică includerea acestor comenzi subtile în comunicarea ta și observă impactul pe care îl au asupra celorlalți.

8. Exersand ascultarea activa52d464e3b07986b01cc26b5c516a3043d5db0eb7db2bc9251203668e0c2e2502?ts=1714724838

Image by Silviu on the street from Pixabay

Citește și  Frica De Soareci Si Sobolani

Când asculți cu adevărat pe cineva, nu faci doar să auzi cuvintele lor; înțelege și emoțiile și intențiile lor.

Prin reflectarea cuvintelor vorbitorului și interacțiunea cu limbajul lor corporal, arăți că apreciezi ceea ce spun și creezi o conexiune mai profundă.

Ascultarea activă este o unealtă puternică care te poate ajuta să construiești relații mai puternice și să comunici mai eficient.

Reflectând cuvintele vorbitorului

Pentru a reflecta eficient cuvintele unui vorbitor, practică ascultarea activă prin parafrazarea punctelor lor cheie.

Atunci când ești implicat în conversații, arată empatie nu doar înțelegând ce se spune, ci și reflectând emoțiile și gândurile.

Iată câteva modalități de a-ți îmbunătăți abilitățile de ascultare activă:

 1. Răspunsuri prin parafrazare: Rezumă ceea ce a spus vorbitorul pentru a te asigura că ai înțeles corect.
 2. Reflectarea emoțiilor: Recunoaște și reflectă sentimentele exprimate de vorbitor pentru a demonstra că ești implicat.
 3. Ascultarea activă: Demonstrează-ți atenția menținând contactul vizual și făcând semne de acord pentru a indica înțelegerea.
 4. Răspunsuri empatic: Răspunde cu amabilitate și înțelegere, lăsând vorbitorul să știe că apreciezi cuvintele și emoțiile lor.

Interacțiunea cu limbajul corpului

Implică-te eficient cu vorbitorul observând și interpretând semnalele limbajului lor nonverbal în timp ce practici ascultarea activă.

Fii atent la indicii nonverbale precum expresiile faciale, postura și gesturile, deoarece acestea pot transmite informații valoroase despre emoțiile și gândurile vorbitorului.

Prin atenția acordată acestor gesturi expresive, poți înțelege mai bine mesajul subînțeles care este comunicat.

Amintește-ți că comunicarea eficientă implică nu doar ascultarea cuvintelor, ci și interpretarea limbajului nespus care le însoțește.

Aici este un tabel simplu pentru a te ajuta să înțelegi importanța limbajului corpului în comunicare:

Semnal de Limbaj Corp Importanță
Expresiile Faciale Indică emoțiile
Postura Reflectă atitudinea
Gesturile Sporesc comunicarea verbală

9. Folosirea limbajului senzorialf9db00c2b7c15898742374993a46d5e9d3fad31d053253d2fd995a9445314def?ts=1714724914

Image by Engin Akyurt from Pixabay

Încorporează detalii senzoriale vii pentru a-ți îmbunătăți comunicarea prin utilizarea limbajului senzorial.

Prin utilizarea tehnicilor de limbaj senzorial și a poveștilor emoționale, poți conecta profund cu ceilalți și poți crea impresii durabile.

Iată patru modalități de a utiliza eficient limbajul senzorial în comunicarea ta:

 1. Imagistică vizuală: Pictează o imagine vie cu cuvinte care atrag simțul vederii. Descrie scene, culori și detalii pentru a ajuta audiența să-și vizualizeze povestea pe care o împărtășești.
 2. Semnale auditive: Integrează sunete și zgomote pentru a da viață narativului tău. Prin evocarea senzațiilor auditive, poți implica ascultătorii la un nivel mai profund.
 3. Senzatii tactile: Descrie texturi, temperaturi și senzații fizice pentru a face povestirea ta mai imersivă. Implicarea simțului tactil poate face comunicarea ta mai ușor de înțeles și mai captivantă.
 4. Descrieri olfactive și gustative: Invocă simțurile mirosului și gustului pentru a adăuga profunzime poveștilor tale. Prin descrierea mirosurilor și aromelor, poți crea o experiență multidimensională pentru audiența ta.

10. Implementarea Meta-Modelarii

Prin utilizarea strategică a tehnicilor de meta-modelare, poți îmbunătăți eficacitatea comunicării tale și să-ți aprofundezi înțelegerea modelelor lingvistice.

Tehnicile de meta-modelare implică explorarea structurii limbajului pentru a descoperi sensuri ascunse și presupuneri.

Atunci când implementezi aceste tehnici, te duci dincolo de conversațiile superficiale, permițându-ți să pui întrebări de clarificare care relevă crezuri profunde și procese de gândire.

Acest lucru nu doar îți îmbunătățește abilitatea de a comunica clar, dar și dezvoltă conexiuni mai profunde cu ceilalți, arătând un interes real în perspectivele lor.

Prin practicarea meta-modelării, poți să-ți rafinezi abilitățile de comunicare și să devii mai atent la nuanțele limbajului.

Identificând și abordând limbajul vag, generalizările și distorsiunile, te asiguri că mesajul tău este transmis și înțeles corect.

Citește și  Psihanaliza - Explorarea Proceselor Mintale

Această precizie în comunicare poate duce la interacțiuni mai semnificative și poate preveni neînțelegerile.

Adoptarea tehnicilor de meta-modelare este un mod puternic de a-ți îmbunătăți comunicarea și de a cultiva empatie și înțelegere în relațiile tale.

Întrebări frecvente

Cum pot fi folosite tehnicile de prelucrare a limbajului natural în rezolvarea conflictelor și negocierile?

Atunci când folosiți PNL în rezolvarea conflictelor, puteți folosi tehnici precum reframing pentru a schimba perspectivele și a găsi teren comun. În negociere, PNL poate să vă ajute să construiți relații, să înțelegeți perspectivele celorlalți și să comunicați eficient pentru a ajunge la soluții benefice pentru toți. Prin integrarea tehnicilor de PNL, puteți gestiona conflictele cu empatie și comunicare strategică, promovând înțelegerea și colaborarea în situații dificile.

Pot ajuta PNL-ul să îmbunătățească abilitățile de vorbire în public și să depășească frica de scenă?

Îmbunătățirea abilităților de vorbit în public și depășirea fricii de scenă sunt provocări comune. Respirația conștientă și tehnicile de vizualizare te pot ajuta în aceste lupte. Știai că 75% dintre oameni se tem de vorbitul în public? Prin practicarea acestor metode de PNL, poți calma anxietatea și-ți poți crește încrederea. Imaginează-ți că vorbești cu elocvență, simte energia pozitivă a audienței. Îmbrățișează această călătorie a creșterii și privește-ți frica transformându-se în putere pe scenă.

Există tehnici specifice de prelucrare a limbajului natural care sunt mai eficiente pentru construirea relațiilor într-un mediu profesional față de unul personal?

Atunci când construiești o relație de încredere în mediile profesional și personal folosind NLP, amintește-ți că indiciile nonverbale și ascultarea activă sunt esențiale. În mediile profesionale, reflectarea gesturilor și a tonului pot ajuta la stabilirea conexiunilor. În mediile personale, arătând empatie și interes genuin se promovează încrederea reciprocă. Ambele contexte beneficiază de înțelegerea indiciilor nonverbale și a ascultării active, dar adaptarea abordării tale pentru a se potrivi mediului este esențială pentru construirea unor relații solide.

Cum se poate aplica PNL în comunicarea scrisă, cum ar fi e-mailurile sau postările de pe rețelele sociale?

Când scrii emailuri sau postări pe social media, amintește-ți că NLP-ul poate îmbunătăți comunicarea ta. Începe prin aplicarea etichetei de email pentru a garanta claritate și profesionalism. Folosește tehnici NLP pentru a-ți implica audiența pe social media, creând conexiuni semnificative. Prin încorporarea principiilor NLP, poți adapta comunicarea ta scrisă pentru a rezona cu ceilalți, facilitând înțelegerea și construind o relație. Stăpânind aceste abilități vei îmbunătăți interacțiunile tale online, făcându-le mai impactante și eficiente.

Există o abordare recomandată pentru utilizarea tehnicilor de NLP în comunicarea interculturală?

Atunci când se iau în considerare abordările pentru utilizarea tehnicilor de NLP în comunicarea interculturală, este crucial să se exploreze studii de caz pentru a înțelege impactul. Prin examinarea exemplelor din viața reală, poți înțelege nuanțele modului în care NLP poate fi adaptat la diferite contexte culturale. Abordarea comunicării interculturale cu sensibilitate și deschidere permite formarea unor conexiuni semnificative. Adoptarea unor perspective diverse și adaptarea stilului de comunicare în consecință poate duce la interacțiuni mai eficiente și armonioase.

Surse:

1.Passmore, Jonathan & Rowson, Tatiana. (2019). Neuro-linguistic programming: A review of NLP research and the application of NLP in coaching. International Coaching Psychology Review. 14. 57-69. 10.53841/bpsicpr.2019.14.1.57.

2. Beaman, C. P., & Williams, T. (2010z). Earworms (stuck song syndrome): Towards a natural history of intrusive thoughts. British Journal of Psychology, 101(4), 637–653. https://doi.org/10.1348/000712609×479636

3. Zhang, X., Davarpanah, N., & Izadpanah, S. (2023v). The effect of neurolinguistic programming on academic achievement, emotional intelligence, and critical thinking of EFL learners. Frontiers in Psychology, 13. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2022.888797

Maria Anghel

Articole publicate: 44

Vezi pagina autorului

Inscrie-te si TU la Cea Mai Mare Bibliotecă Online din România din domeniul Dezvoltării Personale!

Dă click pe linkul de mai jos și intră în Biblioteca Puterea Minții chiar acum, unde ai acces la:

 • sute de ore de cursuri,
 • zeci de ședințe de terapie,
 • demonstrații și exemple de lucru
 • Certificări Internaționale
 • > Inscrie-te Acum <

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *